Exterior supermercat Mercadona a Almeria

Almeria - Mercadona obri una nova botiga a la ciutat

27 de novembre de 2023
  • La companyia obri un nou supermercat a Almeria capital, a l'avinguda Federico García Lorca, amb el qual suma ja 34 botigues a la província.
  • El nou model de botiga eficient optimitza l'acte de compra dels clients i permet reduir fins a un 40 % el consum energètic.
  • Mercadona tindrà ara 34 supermercats a Almeria (capital i província), dels quals 28 ja respondran al nou model de botiga eficient. Els plans de la companyia impliquen implantar-lo en tota la seua xarxa de botigues.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, manté l'esforç inversor a la província d'Almeria, on este mes de novembre ja implanta el nou model de botiga eficient, que optimitza l'acte de compra dels clients i permet reduir fins a un 40 % el consum energètic, en 28 dels 34 supermercats que té a la província.

L'últim que s'ha reformat és el que ha reobert hui a l'avinguda de Lepanto, d'Albox, i en el qual han participat 31 proveïdors d'obra que han donat faena a més de 61 persones durant la fase de reforma. A més, cal sumar l'obertura d'un nou supermercat a l'avinguda Federico García Lorca, 242, a Almeria capital, on han participat 15 proveïdors d'obra que han donat faena a més de 50 persones durant la fase de l'obra. Els dos projectes han suposat una inversió de més de 5,7 milions d'euros.

Estes botigues incorporen la nova secció "A Punt per a Menjar", que oferix plats preparats per a consumir. Les diferents opcions se servixen en envasos fabricats amb materials naturals, com la canya de sucre (material compostable), el cartó o el paper. A més, el nou model de botiga preveu, entre altres millores, una nova entrada amb doble envidrat que evita corrents d'aire, uns corredors més amplis, una àrea de descans en la mateixa botiga amb cadires i taules on els "Caps" poden consumir el plat acabat de preparar i acompanyar-lo amb begudes.

Estos nous supermercats eficients tenen una superfície de pàrquing pròpia, en el municipi d'Albox, que disposa de 137 places d'aparcament, i la nova obertura a Almeria tindrà 72 places d'aparcament amb accés des del carrer Granada. A més, disposen d'un disseny totalment renovat respecte al model de botiga anterior, amb nous colors i materials, tant en la façana exterior d'accés com en la distribució de les diferents seccions. Aposta també per espais amplis i diàfans, que faciliten l'entrada de llum natural i colors càlids en la delimitació dels diferents ambients.

Estalvi energètic: botiga ecoeficient

Pel que fa a l'aspecte mediambiental, s'han adoptat mesures que permeten reduir fins a un 40 % el consum energètic respecte al model de botiga convencional, com la millora de l'aïllament tèrmic i acústic amb l'optimització dels materials i la grossària de les parets i els sostres, i nous congeladors més eficients energèticament i respectuosos amb el medi ambient.

A més, disposa d'un sistema d'il·luminació LED automatitzat que es regula segons les zones i els moments del dia, per a una gestió energètica molt més eficient.

L'horari d'obertura dels supermercats és de dilluns a dissabte, de 9:00 a 21:30 hores. Amb esta nova obertura, els clients es beneficiaran de la coneguda política comercial SPB (Sempre Preus Baixos), que la companyia utilitza de manera exclusiva i que consistix a garantir el menor preu unitari dels productes, amb la millor qualitat, de manera permanent. Així, Mercadona pot oferir als seus clients, amb independència de qui fabrique el producte, un assortiment eficaç amb la màxima qualitat i al mínim preu possible.

Tecnologia i ergonomia per als treballadors

A més, amb l'objectiu de facilitar les tasques diàries dels treballadors, este model de supermercat inclou mesures múltiples per a millorar l'ergonomia i eliminar sobreesforços. Per exemple, el moble de caixa de Mercadona s'ha desenvolupat en col·laboració amb l'Institut de Biomecànica de València. La botiga també disposa de zones comunes perquè els empleats tinguen més comoditats en els seus moments de descans, i també té un menjador més equipat i unes taquilles personals més àmplies i còmodes.

A més, esta nova botiga eficient està completament connectada tecnològicament, per mitjà de la integració d'una sèrie de dispositius electrònics i eines col·laboratives per als treballadors, amb els quals es pot compartir informació des de qualsevol secció de la botiga, aspecte que facilita l'autogestió de cada supermercat i agilitza els processos de tota la cadena. Entre els nous dispositius es troben la línia de caixes, les balances o l'ús de tauletes electròniques, que substituïxen el paper per a fer gestions administratives. Tot això permet optimitzar els processos i conéixer la gestió de la botiga en temps real, la qual cosa facilita la presa de decisions i contribuïx a una major agilitat, especialment, en la gestió dels productes frescos.

Mercadona a Almeria

Mercadona té ara 34 supermercats a Almeria (capital i província), dels quals 28 ja responen al nou model de botiga eficient, i una plantilla total que supera les 1.470 persones amb treball estable i de qualitat. Les compres a proveïdors de la província van superar els 260 milions d'euros en l'últim exercici.

A Punt per a Menjar Mercadona AlmeriaSecció A Punt per a Menjar en el nou supermercat eficient de Mercadona a Almeria.

Pernil al tall en la nova botiga de Mercadona a AlmeriaSecció de Pernil al tall a la botiga de Mercadona situada a Almeria capital.

Exterior supermercat Mercadona a AlmeriaFaçana de la nova botiga de Mercadona a l'avinguda Federico García Lorca, Almeria.