Exterior botiga Mercadona a Arteixo (la Corunya)

La Corunya - Mercadona obri un nou model de botiga eficient a Arteixo

10 de desembre de 2021
  • Esta nova botiga eficient incorpora la nova secció "A Punt per a Menjar" i presenta novetats en la resta de seccions i millores tant a nivell mediambiental com tecnològic i de servici, amb l'objectiu d'optimitzar l'experiència total de compra dels seus clients.
  • El nou supermercat té una plantilla de 45 treballadors amb treball estable i de qualitat, ha suposat una inversió de 10 milions i en la construcció han participat 50 proveïdors, que han donat faena a més de 45 persones al dia durant la fase d'obra.
  • Durant 2020, Mercadona va invertir a Galícia 28,4 milions d'euros per a contribuir a la reactivació econòmica de la regió i va crear 131 nous llocs de treball estables i de qualitat.

Mercadona inaugura hui un nou supermercat eficient a Arteixo (la Corunya), concretament a l'avinguda de la Diputació. Este supermercat, que obri amb el Nou Model de Botiga Eficient de Mercadona, que reforça l'excel·lència en el servici i optimitza l'acte de compra dels clients, presenta millores de les quals es beneficien tant els "Caps" (clients) com els treballadors, els proveïdors i la Societat.

Per a dur-ho terme, este nou supermercat presenta novetats en totes les seccions. Per exemple, disposa d'una nova xarcuteria amb pernil al tall i envasat, una góndola central en la perfumeria per a la cosmètica especialitzada, un servici de suc de taronja acabat d'esprémer, especialitats de sushi, una nova secció de forn amb llescadora de pa i pastisseria refrigerada, o una nova exposició en la pescateria per als productes de petxina, entre altres novetats. Així mateix, en esta botiga s'incorpora la nova secció "A Punt per a Menjar", que disposa d'un assortiment ampli de plats. Totes estes opcions se servixen en envasos fabricats amb materials naturals, com la canya de sucre (material compostable), el cartó o el paper.

A més, el supermercat d'Arteixo disposa, entre altres millores, d'una nova entrada amb doble envidrat que evita corrents d'aire, uns corredors més amplis i un nou model de carro de la compra i un nou model de carro tipus cistella molt més ergonòmics i lleugers.

Esta nova generació de supermercat eficient té una superfície de sala de vendes de 1.661,90 metres quadrats i té un disseny totalment renovat respecte a l'anterior model de botiga, amb nous colors i materials, tant a la façana exterior d'accés al supermercat com en la distribució de les diferents seccions. Així mateix, aposten per espais diàfans amplis que faciliten l'entrada de llum natural i colors càlids en la delimitació dels diferents ambients.

En la construcció d'esta nova botiga eficient de Mercadona han participat 50 proveïdors, que han donat faena a més de 45 persones al dia durant la fase d'obra.

Tecnologia i ergonomia per als treballadors i treballadores de Mercadona

Addicionalment, amb l'objectiu de facilitar les tasques diàries dels treballadors, este nou supermercat inclou múltiples mesures per a millorar l'ergonomia i eliminar sobreesforços. Per exemple, el nou moble de caixa de Mercadona s'ha desenvolupat en col·laboració amb l'Institut de Biomecànica de València. La botiga també disposa de zones comunes perquè els empleats tinguen més comoditats en els moments de descans, i també té un menjador més equipat i unes taquilles personals més àmplies i còmodes.

A més, esta Nova Botiga Eficient de Mercadona està completament connectada tecnològicament, per mitjà de la integració d'una sèrie de dispositius electrònics i eines col·laboratives per als treballadors, amb els quals poden compartir informació des de qualsevol secció de la botiga, la qual cosa facilita l'autogestió de cada supermercat i agilitza els processos de tota la cadena. Entre els nous dispositius, es troben, entre altres, la línia de caixes, les balances o l'ús de tauletes electròniques, que substituïxen el paper per a fer gestions administratives. Tot això permet optimitzar els processos i conéixer la gestió de la botiga en temps real, la qual cosa facilita la presa de decisions i contribuïx a una major agilitat, especialment, en la gestió dels productes frescos.

Estalvi energètic: botiga ecoeficient

En l'àmbit mediambiental, s'han pres mesures que permeten reduir fins a un 40 % el consum energètic respecte al model de botiga convencional, gràcies a la millora de l'aïllament tèrmic i acústic, i s'han optimitzat els materials i la grossor de les parets i els sostres, i amb nous congeladors més eficients energèticament i respectuosos amb el medi ambient. A més, disposa d'un sistema d'il·luminació LED automatitzat que es regula segons les zones i els moments del dia, per a aconseguir una gestió energètica molt més eficient.

L'horari d'obertura d'este supermercat és de dilluns a dissabte, de 9:00 a 21:30 hores, i disposa d'un aparcament de 140 places per a facilitar l'acte de compra a tots els clients que es desplacen en vehicle privat, 4 de les quals són per a vehicle elèctric. A més, Mercadona ha habilitat el servici a domicili i la compra online a través de la pàgina web www.mercadona.es.

Amb esta nova obertura, els clients de Mercadona es beneficiaran de la coneguda política comercial SPB (sempre preus baixos), que la companyia utilitza de manera exclusiva i que consistix a garantir el menor preu unitari dels productes, amb la millor qualitat, de manera permanent. Així, Mercadona pot oferir als seus clients, amb independència de qui fabrique el producte, un assortiment eficaç amb la màxima qualitat i al mínim preu possible.

Mercadona a Galícia

Mercadona disposa de 59 botigues a Galícia i una plantilla de 2.474 persones, totes amb treball estable i de qualitat. Durant 2020 va fer compres a proveïdors gallecs per valor de 1.458 milions d'euros i va invertir a les botigues de la comunitat 28,4 milions d'euros.

Dins del seu pla d'acció social, Mercadona du a terme una important labor de suport a les diferents entitats socials que ajuden els col·lectius més desfavorits. Davant de la situació excepcional que viu el país ocasionada per la COVID-19, la companyia ha reforçat el seu model responsable, de manera que ha incrementat un 70 % les donacions a la comunitat, la qual cosa es va traduir durant l'últim any en 1.216 tones de productes de primera necessitat donats a menjadors socials i altres institucions gallegues com són els bancs d'aliments, Creu Roja o Càritas.