Mercadona del carrer Federica Montseny, 2, cantó amb carrer Toledo s/n (Parla)

Madrid - Mercadona inaugura tres noves botigues a la Comunitat de Madrid

13 de desembre de 2021
  • El supermercado de C/ Padre Damián de Madrid supone la creación de 38 nuevos puestos de trabajo, estables y de calidad y en su construcción se ha realizado una inversión de 6,8 millones de euros.
  • Hoy se abren también otros dos nuevos supermercados de Mercadona en la Comunidad de Madrid, concretamente en las localidades de Parla y de Leganés. La tienda situada en Leganés ha supuesto una inversión de más de 5 millones de euros, y en su construcción han participado 51 proveedores, que han dado empleo a más de 185 personas durante la fase de obra.
  • Por su parte, la tienda situada en Parla, que sustituye tras su cierre al supermercado ubicado en la calle María Zambrano, cuenta con una plantilla de 46 trabajadores y ha supuesto una inversión de 7,9 millones de euros. En su construcción ha participado 82 proveedores, que han dado empleo a más de 205 personas durante la fase de obra. 

Mercadona inaugura hui tres nous supermercats eficients a la Comunitat de Madrid: al carrer Padre Damián, 7 (Madrid); carrer Fútbol, 2, cantó carrer de la Natación s/n (Leganés), i al carrer Federica Montseny, 2, cantó amb carrer Toledo, s/n (Parla).

Estos nous supermercats aporten novetats en totes les seccions. Per exemple, disposen d'una nova xarcuteria amb pernil al tall i envasat, una góndola central en la perfumeria per a la cosmètica especialitzada, un servici de suc de taronja acabat d'esprémer, especialitats de sushi, una nova secció de forn amb llescadora de pa i pastisseria refrigerada, o una nova exposició en la pescateria per als productes de petxina, entre altres novetats.

Així mateix, totes estes botigues incorporen la nova secció "A Punt per a Menjar", que disposa d'un total de 35 plats diferents. Totes estes opcions se servixen en envasos fabricats amb materials naturals, com la canya de sucre (material compostable), el cartó o el paper.

A més, els supermercats disposen, entre altres millores, d'una nova entrada amb doble envidrat que evita corrents d'aire, uns corredors més amplis, una àrea de descans en la mateixa botiga amb cadires i taules on els "Caps" poden consumir el plat acabat de preparar i acompanyar-lo amb begudes fredes i café calent, i també tenen un nou model de carro de la compra i un nou model de carro tipus cistella molt més ergonòmics i lleugers.

Esta nova generació de supermercats eficients tenen una superfície de sala de vendes de 1.230 metres quadrats (Madrid), 1.685 (Leganés) i 1.795 metres (Parla), i disposen d'un disseny totalment renovat respecte a l'anterior model de botiga, amb nous colors i materials, tant a la façana exterior d'accés al supermercat com en la distribució de les diferents seccions. Així mateix, s'aposta per espais diàfans amplis que faciliten l'entrada de llum natural i colors càlids en la delimitació dels diferents ambients.

Tecnologia i ergonomia per als treballadors i treballadores de Mercadona

Addicionalment, amb l'objectiu de facilitar les tasques diàries dels treballadors, estos nous supermercats inclouen múltiples mesures per a millorar l'ergonomia i eliminar sobreesforços. Per exemple, el nou moble de caixa de Mercadona s'ha desenvolupat en col·laboració amb l'Institut de Biomecànica de València. Les botigues també disposen de zones comunes perquè els empleats disfruten d'una major comoditat en els moments de descans, i també té un menjador més equipat i unes taquilles personals més àmplies i còmodes.

A més, estes Noves Botigues Eficients de Mercadona estan completament connectades tecnològicament, per mitjà de la integració d'una sèrie de dispositius electrònics i eines col·laboratives per als treballadors, amb els quals poden compartir informació des de qualsevol secció de la botiga, la qual cosa facilita l'autogestió de cada supermercat i agilitza els processos de tota la cadena. Entre els nous dispositius, es troben la línia de caixes, les balances o l'ús de tauletes electròniques, que substituïxen el paper per a fer gestions administratives. Tot això permet optimitzar els processos i conéixer la gestió de la botiga en temps real, la qual cosa facilita la presa de decisions i contribuïx a una major agilitat, especialment, en la gestió dels productes frescos. 

Estalvi energètic: botiga ecoeficient

En l'àmbit mediambiental, s'han pres mesures que permeten reduir fins a un 40 % el consum energètic respecte al model de botiga convencional, gràcies a la millora de l'aïllament tèrmic i acústic, i s'han optimitzat els materials i la grossor de les parets i els sostres, i amb nous congeladors més eficients energèticament i respectuosos amb el medi ambient. A més, disposen d'un sistema d'il·luminació LED automatitzat que es regula segons les zones i els moments del dia, per a aconseguir una gestió energètica molt més eficient. 

L'horari d'obertura d'estos supermercats és de dilluns a dissabte, de 09:00 a 21:30 hores, i tenen un aparcament de 175 places en el cas de Leganés i 213 a Parla, amb l'objectiu de facilitar l'acte de compra a tots els clients que es desplacen en vehicle privat. A més, Mercadona ha habilitat el servici a domicili i la compra online a través de la pàgina web www.mercadona.es.

Amb estes noves obertures, els clients de Mercadona es beneficiaran de la seua coneguda política comercial SPB (sempre preus baixos), que la companyia utilitza de manera exclusiva i que consistix en el fet de garantir el menor preu unitari dels productes, amb la millor qualitat, de manera permanent. Així, Mercadona pot oferir als seus clients, amb independència de qui fabrique el producte, un assortiment eficaç amb la màxima qualitat i al mínim preu possible.

Mercadona del carrer Fútbol, 2, cantó amb carrer de la Natación, s/n (Leganés)Mercadona del carrer Fútbol, 2, cantó amb carrer de la Natación, s/n (Leganés).

Mercadona del carrer Padre Damián, 7 (Madrid)Mercadona del carrer Padre Damián, 7 (Madrid).

Mercadona del carrer Federica Montseny, 2, cantó amb carrer Toledo s/n (Parla)Mercadona del carrer Federica Montseny, 2, cantó amb carrer Toledo s/n (Parla).