O Pad Thai é un prato icónico da cociña tailandesa moi popular e estendido por todo o mundo. Sabes como se prepara?
Propoñémosche este Wok de fideos chineses con gambas, a nosa versión do Pad Thai.
O seu sabor exquisito cativa os padais máis esixentes, anímaste a preparalo?
Paso a paso para preparar a nosa receita de Wok de fideos chineses con gambas
Ingredientes para 2 persoas
- 150 g de gamba pelada conxelada.
- Aceite de oliva.
- 200 g de fideos chineses de arroz.
- 1 cenoria.
- 3 g de xenxibre fresco.
- 1 cebola tenra.
- 1 culleradiña de caiena en po.
- ½ lata de anchoas.
- 20 g de doce de marmelo.
- 2 culleradas de vinagre de mazá.
- 1 vaso de auga.
- 1 presada de allos tenros.
- 2 ovos campeiros.
- 15 g de cacahuetes.
- Coandro.
- 1 lima.
Paso a paso
1. Cociña as gambas uns segundos, nunha tixola ampla ou tipo wok, con aceite de oliva e reserva o resultado nun prato á parte.
2. Coce os fideos durante 1 minuto nunha pota con auga fervendo.
3. Corta todas as verduras: cenoria, xenxibre e cebola tenra.
4. Refoga as verduras na mesma tixola na que cociñaches as gambas.
5. Engade a caiena e os fideos cocidos e mestúraos.
6. Para preparar a salsa, engade nun vaso de batedor as anchoas, o marmelo, o vinagre de mazá e a auga, e tritura todo.
7. Engade a salsa á tixola coas verduras e os fideos, e incorpora allos tenros cortados en anaquiños.
8. Fai un oco na tixola para cociñar os ovos cun pouco máis de aceite e mestúrao co resto dos ingredientes.
9. Agrega as gambas que cociñaches previamente, mestura e sirve.
10. Termina o prato esparexendo o cacahuete picado, engade coandro segundo vos guste e unhas gotiñas de lima.
Outras recomendacións
Proba outro tipo de sabores! Propoñémosche esta receita de tacos de atún con aguacate.
Se es máis de cociña sinxela mostrámosche 3 receitas con tortillas de trigo.