A quen non lle pasa de vez en cando? O pan é un alimento básico, de uso diario e primeira necesidade, indispensable na nosa dieta equilibrada. Pero é frecuente que compremos máis do necesario e nos quede duro, ou que non saibamos que facer con tanto pan sobrante. Ou que teñamos pan de molde a punto de caducar e necesitemos darlle saída ou simplemente consumilo dunha forma diferente.
Adóitache pasar? En calquera destes casos, a última opción debe ser tirar o pan. A continuación, ofrecémosche diferentes solucións para aproveitalo e prolongar a súa vida útil, tanto as barras como o formato de molde: utilizar sobras de pan para preparar diversas receitas, pasteis salgados, doces…, facer empanadillas con pan de molde, etc.
Hai moitas posibilidades e seleccionamos algunhas das máis interesantes. Non desperdicies o pan e prepara estas receitas, sinxelas, útiles e deliciosas.
As 3 mellores ideas para aproveitar pan
Fai unhas deliciosas empanadillas co pan de molde sobrante
Esta é unha deliciosa receita, tan sinxela como sorprendente, na que poden participar ata os máis pequenos da casa. O resultado é riquísimo, podes seguir a nosa suxestións de recheo, escoller outro que che guste máis e incluso preparar unha exquisita bandexa de empanadillas variadas.
1. Prepara o recheo das empanadillas. Esmigalla o atún nun recipiente, engade os ovos picados e o tomate. Mestura ata obter unha pasta.
2. Corta os bordos das rebandas de pan de molde e con axuda dun rolete esmágaas.
3. Quenta o forno a 180 ºC.
4. Enche as empanadillas poñendo no centro do pan unha cullerada de recheo.
5. Dobra o triángulo e sela os bordos cun garfo.
6. Pinta as empanadillas co ovo batido e méteas no forno 10-15 minutos ou ata que estean crocantes.
Reutiliza o pan para preparar un pastel salgado de xamón e queixo
Unha receita de aproveitamento perfecta para esas sobras de pan de onte ou de hai uns días. É incrible que poidan formar parte dun pastel tan apetecible, tan rico no seu sabor e na súa textura. Sigue o noso paso a paso para comprobalo.
1. Esmigalla o pan en pedaciños nun recipiente.
2. Engade sobre o pan o leite e mestura para que o pan se empape e o absorba.
3. Bate os ovos e engádeos no recipiente xunto co sal, a pementa, o xamón e o queixo. Deixa uns anaquiños destes últimos para decorar.
4. Mestura todo.
5. Forra a base dun molde con papel de forno e os bordos deste cun pouco aceite.
6. Bota a mestura no molde cubríndoo por completo e terminando cos anaquiños de xamón e queixo que se reservou.
7. Mete no forno uns 35 minutos a 180 ºC.
8. Tempera antes de desenmoldar.
Aproveita o pan para elaborar un pudin
Esta receita ten un pouquiño máis de dificultade, é ideal para valentes con máis nivel culinario ou que queiran ir un pouco máis alá. De todas as maneiras, se segues o noso paso a paso vaiche quedar estupenda.
1. Corta o pan en anaquiños.
2. Quenta o forno a 180 ºC
3. Quenta a lume lento nun cazo, para aromatizar, o leite co azucre, coa canela e coa codia de limón. Co primeiro fervor retira o cazo do lume e quita a canela e a codia de limón.
4. Engádelle o leite aos anacos do pan e reserva para que perda temperatura.
5. Tritura o pan remollado, engade os ovos e volve triturar.
6. Bota o caramelo na base do molde que vas utilizar e báñao co caramelo.
7. Bota a mestura no molde con caramelo e mete no forno ao baño María 40-45 minutos a 180 ºC. Comproba cun escarvadentes ou coitelo que este sae limpo: indicará que o pudin está feito. Se non, deixa uns minutos máis.
8. Desenmolda cando xa estea ben frío.
Outras recomendacións
Coñece a nosa exquisita variedade de Fogazas de pan e unha proposta de consumo para cada unha delas.
Proba a Piadina, o pan de estilo italiano que permite moita versatilidade na súa preparación.
Consultaches as nosas Ideas para un almorzo perfecto? Descubre que almorzo é o máis indicado para ti.