4 receitas de aproveitamento coas sobras do Nadal.

Receitas de aproveitamento coas sobras do Nadal

04 de xaneiro de 2023

No Nadal nunca queremos quedar curtos de comida. Así que adoitamos cociñar moito e o habitual é que queden sobras.

Non obstante, eses restos poden ter unha segunda vida e axudar a resolver futuros menús. Sigue os nosos consellos para aproveitar mellor os alimentos, evitar o seu desperdicio e economizar nesta época do ano.

Non sabes que facer coas túas sobras do Nadal? Hai moitas opcións. A continuación, ofrecémosche 4 receitas de aproveitamento moi saborosas e sinxelas. Toma nota!

4 receitas de aproveitamento coas sobras do Nadal

Tiras de solombo con salsa agridoce

4 recetas de aprovechamiento con las sobras de Navidad Mercadona.

Ingredientes para 2 persoas

  • 250 g de sobras de solombo.
  • Aceite de oliva.
  • 30 g de manteiga.
  • 1 cebola doce.
  • 1 vaso de viño tinto.
  • 2 culleradas de kétchup.
  • Pementa negra.
  • 1 cullerada de xelatina de amorodo.
  • 150 g de arroz branco.
  • 10 g de améndoa laminada.

Paso a paso

1. Corta o solombo en tiras como o dedo maimiño de grosas.

2. Refoga nunha tarteira quente cun pouco aceite e manteiga.

3. Retira cunha escumadeira e engade a refogar, deseguida, unha cebola picada fina.

4. Molla con viño tinto e deixa que reduza.

5. Engade dúas culleradas de kétchup, pementa negra moída e unha cullerada de xelatina de amorodo.

6. Coa a salsa resultante e devolve a unha tixola.

7. Engade un chorro de aceite de oliva e mestura con enerxía para emulsionar.

8. Bótalle a salsa á carne reservada.

9. Acompaña con arroz branco e améndoa laminada previamente torrada.

Crema de verduras asadas

4 recetas de aprovechamiento con las sobras de Navidad Mercadona.

Ingredientes para 4 persoas

  • 400 g de sobras de verduras asadas: pemento, cabaciña, berenxena, tomates cereixa, espárragos e patacas.
  • 2 patacas medianas.
  • Leite evaporado segundo vos guste.
  • Carochos segundo vos guste.
  • Pementa negra.
  • Aceite de oliva.

Paso a paso

1. Pon a cocer coa auga xusta unha base de patacas peladas e cortadas en tacos grosos.

2. Prepara as verduras asadas: límpaas de impurezas e incorpora á auga de cocción da pataca cando estea case cocida.

3. Cando as patacas estean no punto, tritura finamente o conxunto.

4. Engade leite evaporado segundo vos guste para chegar ao punto de cremosidade desexado e poñer no punto de sal.

5. Remata con carochos, un par de xemas dos espárragos reservadas, pementa negra acabada de moer e unhas gotas de aceite de oliva virxe extra.

Espaguetes con allo, tomates cereixa e atún

4 recetas de aprovechamiento con las sobras de Navidad Mercadona.

Ingredientes para 2 persoas

  • 1 toro de sobras de atún á prancha sen salsa.
  • 200 g de espaguetes.
  • 3 dentes de allo.
  • 1 caiena.
  • 200 g de tomates cereixa.
  • Pementa negra.

Paso a paso

1. Pon a cocer os espaguetes en auga con sal e retira 2 minutos antes do tempo de cocción que indique o fabricante.

2. Nunha tixola ampla, refoga un chorro de aceite e 3 allos laminados xunto a unha caiena.

3. Cando os allos douren, engade os tomates cereixa partidos pola metade e refoga.

4. Cando os tomates estean refogados, engade un cazo da auga da cocción da pasta e remove para que vaia creando unha salsiña.

5. Engade os espaguetes á tixola “al dente”.

6. Remove os espaguetes xunto á salsa que comeza a formarse. Se fose necesario, engade culleróns de auga á cocción para axudar a crear a salsa.

Tiramisú de bombóns Delizze

4 recetas de aprovechamiento con las sobras de Navidad Mercadona.

Esta é unha receita perfecta para aproveitar eses doces de Nadal que sobraron e que temos no moble da cociña (turróns, bombóns, polvoróns…). Para esta receita, utilizaremos os bombóns Delizze.

Ingredientes para 4 persoas

  • 10 bombóns Delizze.
  • 4 ovos.
  • 60 g de azucre.
  • 250 g de mascarpone.
  • Cacao en po segundo vos guste.
  • 100 ml de leite enteiro.
  • 1 rama de vainilla en rama.
  • 200 g de biscoitos de ovo.

Paso a paso

1. Bate 4 xemas de ovo xunto co azucre ao baño maría ata que quede esponxoso. Deixa arrefriar.

2. Cando estea fría engade o mascarpone. Mestura ben.

3. Corta en anacos os bombóns Delizze. Engádeos á mestura.

4. Mestura o leite e as sementes dunha rama de vainilla.

5. Intercala capas dos biscoitos mollados no leite e a crema de mascarpone. Remata cunha capa de biscoitos e deixa arrefriar na neveira mínimo 2 horas.

6. Decora co cacao en po barutado e algúns anacos máis de bombóns Delizze.

Outras recomendacións

Sabes como preparar uns canelóns de aproveitamento coas sobras dunha faceira de porco? Toma nota desta receita.

Propoñémosche 3 Cremas saudables e ideais para o inverno.

Coñeces os 5 tipos de cebola que temos en Mercadona?