Coñeces a versatilidade que che ofrecen as nosas marmeladas? Case sempre as asociamos co almorzo e coas torradas, pero non ten por que ser así.
Neste consello descubrirás que as marmeladas non son só para as mañás. Tampouco son só o complemento perfecto para as túas receitas doces. Estas deliciosas conservas tamén poden dar un toque de sabor e creatividade a momentos salgados.
Prepárate para explorar novas formas de combinar as marmeladas, dende aderezos para carnes ata maridaxes con froitas e opcións innovadoras con froitos secos. Tamén encontrarás caprichos ideais para os teus momentos doces.
5 deliciosas receitas con marmeladas, diferentes e orixinais
Tosta de segredo ibérico con marmelada de tomate
Aquí tes unha receita que rompe definitivamente o mito de que as marmeladas só funcionan con receitas doces. Tamén poden ofrecerche un contraste moi rico con carnes, peixes, etc.
Ingredientes para dúas persoas
- 1 filete de segredo de porco branco.
- 4 rebandas de pan.
- 1 bote de marmelada de tomate.
- Cuña de queixo manchego.
- Cebola frita.
- Aceite de oliva c/n.
- Sal e pementa.
Preparación
1. Cociña o filete de segredo nunha tixola cun pouco aceite ata que doure.
2. Bótalle sal e pementa e córtao en tiras.
3. Torra as rebandas de pan.
4. Unta o pan coa marmelada de tomate, coloca enriba o queixo, as tiras de segredo e termina con cebola frita.
Rolo de améndoa con marmelada de arandos
Este prato non é só esteticamente atractivo, senón que tamén está cheo de beneficios. Sabías que os arandos teñen un alto poder antioxidante? Son ricos en vitamina C, vitamina K e fibra.
Ingredientes para 6 comensais ou máis
- 3 ovos
- 2 xemas de ovo
- 3 claras de ovo.
- 1 paquete de améndoa laminada
- 100 g azucre
- 40 g de fariña de trigo
- Marmelada de arandos
Preparación
- Mestura e bate os 3 ovos enteiros, as 2 xemas, o azucre, a améndoa moída e a fariña.
- Bate as 3 claras a punto de neve e engádeas pouco a pouco á masa anterior con movementos envolventes.
- Estende a masa sobre unha placa de forno con papel de forno e esténdea por toda a superficie.
- Enfórnaa uns 6 minutos a 180 ºC
- Retíraa do forno e bótaa sobre outra folla de papel de forno.
- Quita a folla da superficie e sobre esta parte da masa estende a marmelada de arandos, sen chegar aos bordos.
- Coa axuda do papel vai xirando a masa formando un rolo e deixa arrefriar.
- Unha vez frío, retira o papel e sirve.
Mazá con recheo de marmelada de pexego
Deléitate cunha sobremesa de sempre, aderezada cun toque que lle dá un sabor máis intenso e aromático. Para compartila nunha reunión familiar ou para eses momentos especiais nos que gozas do doce.
Ingredientes para 4 persoas
- 4 mazás.
- Marmelada de melocotón.
- Zume de laranxa acabado de espremer.
- Canela en po.
Preparación
1. Quenta previamente o forno a 175 ºC.
2. Lava e seca as mazás.
3. Quita o corazón das mazás deixando un anaco deste para facer un tapón na base e que non escape o recheo.
4. Enche as mazás coa marmelada de pexego.
5. Coloca as mazás nun recipiente apto para forno.
6. Verte o zume de laranxa na base e sobre as mazás a canela.
7. Enforna máis ou menos tempo segundo o punto que vos guste. Deben quedar tenras.
Calzone doce con marmelada de amorodo
Unha proposta de calzone diferente, doce en lugar de salgado. A combinación de texturas, entre a masa de pizza e o recheo suave, é unha auténtica delicia. Perfecta para compartir!
Ingredientes para 2 persoas
- 1 base de pizza.
- Marmelada de amorodo.
- 50 g de mascarpone.
- 150 g de amorodos.
- 50 g de azucre moreno.
- 20 g de améndoa laminada.
- 1 ovo batido.
Preparación
1. Quenta o forno a 180 ºC.
2. Pon a base de pizza nunha bandexa de forno sobre papel vexetal e estende a marmelada de amorodo sobre a metade da masa.
3. Lava e corta o talo dos amorodos e cortar estes en catro anacos.
4. Pon os amorodos sobre a marmelada.
5. Enriba coloca uns montonciños de mascarpone e as améndoas.
6. Pinta con ovo batido, mete no forno 10 minutos. Na metade da cocción esparexe azucre moreno para acaramelar.
7. Deixa arrefriar e sirve.
Bagel de plátano e marmelada de cirola e kiwi
Outra proposta orixinal coa que podes preparar os teus versátiles bagels. Un almorzo ou refrixerio distinto, moi afroitado, que te sorprenderá pola incrible mestura de sabores frescos e o seu toque exótico.
Ingredientes
- 4 bagels.
- Crema de cacahuete.
- 2 plátanos.
- Marmelada de cirola e kiwi.
Preparación
Enche o bagel cunha base de crema de cacahuete, pon enriba a marmelada de cirola e kiwi e termina co plátano cortado en rodas.
Outras recomendacións
Nesta liña de receitas orixinais, suxerímosche unhas propostas con froita conxelada.
Aproveita que dispós de cereixas de orixe España durante toda a tempada e aprende a preparar estas tres receitas.
Ensinámosche a preparar receitas doces co Impulsor.