Suxerímosche 5 receitas coas nosas marmeladas, máis alá das torradas do almorzo.

Receitas con marmeladas

20 de outubro de 2023

Coñeces a versatilidade que che ofrecen as nosas marmeladas? Case sempre as asociamos co almorzo e coas torradas, pero non ten por que ser así.

Neste consello descubrirás que as marmeladas non son só para as mañás. Tampouco son só o complemento perfecto para as túas receitas doces. Estas deliciosas conservas tamén poden dar un toque de sabor e creatividade a momentos salgados.

Prepárate para explorar novas formas de combinar as marmeladas, dende aderezos para carnes ata maridaxes con froitas e opcións innovadoras con froitos secos. Tamén encontrarás caprichos ideais para os teus momentos doces.

5 deliciosas receitas con marmeladas, diferentes e orixinais

Tosta de segredo ibérico con marmelada de tomate

Receta con mermelada: tosta de secreto ibérico con mermelada de tomate

Aquí tes unha receita que rompe definitivamente o mito de que as marmeladas só funcionan con receitas doces. Tamén poden ofrecerche un contraste moi rico con carnes, peixes, etc.

Ingredientes para dúas persoas

  • 1 filete de segredo de porco branco.
  • 4 rebandas de pan.
  • 1 bote de marmelada de tomate.
  • Cuña de queixo manchego.
  • Cebola frita.
  • Aceite de oliva c/n.
  • Sal e pementa.

Preparación

1. Cociña o filete de segredo nunha tixola cun pouco aceite ata que doure.

2. Bótalle sal e pementa e córtao en tiras.

3. Torra as rebandas de pan.

4. Unta o pan coa marmelada de tomate, coloca enriba o queixo, as tiras de segredo e termina con cebola frita.

Rolo de améndoa con marmelada de arandos

Recetas con mermelada: rollo de almendra con mermelada de arándanos

Este prato non é só esteticamente atractivo, senón que tamén está cheo de beneficios. Sabías que os arandos teñen un alto poder antioxidante? Son ricos en vitamina C, vitamina K e fibra.

Ingredientes para 6 comensais ou máis

  • 3 ovos
  • 2 xemas de ovo
  • 3 claras de ovo.
  • 1 paquete de améndoa laminada
  • 100 g azucre
  • 40 g de fariña de trigo
  • Marmelada de arandos

Preparación

  1. ​​Mestura e bate os 3 ovos enteiros, as 2 xemas, o azucre, a améndoa moída e a fariña.
  2. Bate as 3 claras a punto de neve e engádeas pouco a pouco á masa anterior con movementos envolventes.
  3. Estende a masa sobre unha placa de forno con papel de forno e esténdea por toda a superficie.
  4. Enfórnaa uns 6 minutos a 180 ºC
  5. Retíraa do forno e bótaa sobre outra folla de papel de forno.
  6. Quita a folla da superficie e sobre esta parte da masa estende a marmelada de arandos, sen chegar aos bordos.
  7. Coa axuda do papel vai xirando a masa formando un rolo e deixa arrefriar.
  8. Unha vez frío, retira o papel e sirve.

Mazá con recheo de marmelada de pexego

Recetas con mermelada: manzana rellena de mermelada de melocotón

Deléitate cunha sobremesa de sempre, aderezada cun toque que lle dá un sabor máis intenso e aromático. Para compartila nunha reunión familiar ou para eses momentos especiais nos que gozas do doce.

Ingredientes para 4 persoas

  • 4 mazás.
  • Marmelada de melocotón.
  • Zume de laranxa acabado de espremer.
  • Canela en po.

Preparación

1. Quenta previamente o forno a 175 ºC.

2. Lava e seca as mazás.

3. Quita o corazón das mazás deixando un anaco deste para facer un tapón na base e que non escape o recheo.

4. Enche as mazás coa marmelada de pexego.

5. Coloca as mazás nun recipiente apto para forno.

6. Verte o zume de laranxa na base e sobre as mazás a canela.

7. Enforna máis ou menos tempo segundo o punto que vos guste. Deben quedar tenras.

Calzone doce con marmelada de amorodo

Recetas con mermelada: calzone dulce con mermelada de fresa

Unha proposta de calzone diferente, doce en lugar de salgado. A combinación de texturas, entre a masa de pizza e o recheo suave, é unha auténtica delicia. Perfecta para compartir!

Ingredientes para 2 persoas

  • 1 base de pizza.
  • Marmelada de amorodo.
  • 50 g de mascarpone.
  • 150 g de amorodos.
  • 50 g de azucre moreno.
  • 20 g de améndoa laminada.
  • 1 ovo batido.

Preparación

1. Quenta o forno a 180 ºC.

2. Pon a base de pizza nunha bandexa de forno sobre papel vexetal e estende a marmelada de amorodo sobre a metade da masa.

3. Lava e corta o talo dos amorodos e cortar estes en catro anacos.

4. Pon os amorodos sobre a marmelada.

5. Enriba coloca uns montonciños de mascarpone e as améndoas.

6. Pinta con ovo batido, mete no forno 10 minutos. Na metade da cocción esparexe azucre moreno para acaramelar.

7. Deixa arrefriar e sirve.

Bagel de plátano e marmelada de cirola e kiwi

Recetas con mermelada: bagel de plátano y mermelada de ciruela y kiwi

Outra proposta orixinal coa que podes preparar os teus versátiles bagels. Un almorzo ou refrixerio distinto, moi afroitado, que te sorprenderá pola incrible mestura de sabores frescos e o seu toque exótico.

Ingredientes

  • 4 bagels.
  • Crema de cacahuete.
  • 2 plátanos.
  • Marmelada de cirola e kiwi.

Preparación

Enche o bagel cunha base de crema de cacahuete, pon enriba a marmelada de cirola e kiwi e termina co plátano cortado en rodas.

Outras recomendacións

Nesta liña de receitas orixinais, suxerímosche unhas propostas con froita conxelada.

Aproveita que dispós de cereixas de orixe España durante toda a tempada e aprende a preparar estas tres receitas.

Ensinámosche a preparar receitas doces co Impulsor.