Aprende a preparar unha riquísima Sopa Minestrone, cunha magnífica combinación de ingredientes

Receita de Sopa Minestrone

08 de novembro de 2019

Conforme nos metemos no outono apetecen cada vez máis os pratos de culler quentes, que nos alivian da baixada de temperaturas e nos preparan para recibir o inverno.

Presentámosche a nosa exquisita receita de Sopa Minestrone, elaborada fundamentalmente con verduras. Unha sopa tradicional, rica en sabores e combinacións de texturas, que podes preparar na túa propia casa. É moi fácil.

Sigue o vídeo paso a paso da Receita de Sopa Minestrone

Ingredientes:

  • Verduras de tempada:
    • 2 troncos de apio
    • 1/2 cabaciña
    • 2 cenorias
    • 200 g de repolo
    • 12 tomates cherry
    • 1 porro
    • 50 g de feixóns verdes
  • 1 óso de xamón
  • 4 ovos
  • 2 litros de caldo de verduras
  • 3 culleradas de fabas vermellas
  • ½ vaso de viño branco
  • Alfábega
  • 200 g de fideos gordos
  • Queixo Grana Padano
  • 2 dentes de allo

Paso a paso:

1. Cocer os ovos durante 4 minutos e reservar en auga fría.

Cocer los huevos durante 4 minutos.

Cocer los huevos y reservar en agua fría.

2. Quentar o caldo de verduras co óso de xamón a lume moderado mentres preparamos as verduras.

Calentar el caldo de verduras con el hueso de jamón.

3. Cortar en cadradiños o apio, as cenorias, os feixóns verdes, o repolo, a cabaciña, o porro e os tomates.

Cortar en cuadraditos el apio.

Cortar la zanahoria.

Cortar a cuadraditos le calabacín.

4. Picar o allo.

Picar el ajo.

5. Refogar nunha tixola con aceite todas as verduras menos a cabaciña e os tomates.

Rehogar en una sartén con aceite todas las verduras menos el calabacín y los tomates.

6. Botar sal e pementa.

Salpimentar.

7. Engadir o viño branco e evaporar todo o alcohol.

Añadir el vino blanco y evaporar todo el alcohol.

8. Incorporar o caldo e cocer 5 minutos a lume moderado.

Incorporar el caldo y cocer 5 minutos a fuego moderado.

9. Engadir a cabaciña.

Añadir el calabacín.

10. Cocer os fideos entre 11 e 13 minutos.

Cocer los fideos entre 11 y 13 minutos.

11. Apagar o lume e incorporar os cherrys e as fabas.

Apagar el fuego e incorporar los cherrys.

Apagar el fuego e incorporar las alubias.

12. Servir sobre un ovo escalfado.

Servir sobre un huevo escalfado.

13. Esparexer queixo e decorar con follas de apio e alfábega.

Espolvorear con el queso.

Decorar con hojas de apio y albahaca.

Outras recomendacións

Se queres máis ideas para preparar comidas e ceas visita a nosa sección de Receitas.