Apetéceche un Gaspacho de remolacha? Se hai unha sopa fría que apetece no verán, é o gaspacho. Este prato admite numerosas variantes, e unha delas é a que se elabora con remolacha, co sabor típico desta hortaliza e esa cor tan intensa e característica.
Ademais, é moi fácil de preparar e resulta moi lixeiro e refrescante. Apúntaa na túa lista de receitas favoritas para este verán!
Sigue o vídeo paso a paso da Receita de Gaspacho de remolacha
Ingredientes para 4 persoas:
- 450 g de remolacha cocida
- 1 kg de tomate pera
- 2 dentes de allo
- ½ cogombro
- ½ pemento verde
- ¼ cebola
- 40 ml de aceite de oliva
- 40 ml de vinagre de xerez
- 60 g de requeixo
- 1 puñadiño de noces
- 10 g de sal
Paso a paso:
Se queres seguir o proceso con detalle, aquí tes a elaboración completa deste rico gaspacho:
1. Corta o tomate en anacos.
2. Tritura os tomates no batedor.
3. Engade o pemento en anacos.
4. O cogombro pelado e cortado.
5. A continuación, a cebola e os dentes de allo.
6. E, por último, a remolacha cortada en anacos.
7. Bota sal, aceite e vinagre.
8. Tritura todo.
9. Sirve nun recipiente e coroa con requeixo e noces.
Outras recomendacións
Se buscas receitas refrescantes, recomendámosche esta Sopa fría de melón con cubiños de limón e hortelá.