Proba esta variedade de sopa fría que é o Gaspacho de remolacha, ideal para os meses de calor.

Receita de Gaspacho de remolacha

22 de xullo de 2020

Apetéceche un Gaspacho de remolacha? Se hai unha sopa fría que apetece no verán, é o gaspacho. Este prato admite numerosas variantes, e unha delas é a que se elabora con remolacha, co sabor típico desta hortaliza e esa cor tan intensa e característica.

Ademais, é moi fácil de preparar e resulta moi lixeiro e refrescante. Apúntaa na túa lista de receitas favoritas para este verán!

Sigue o vídeo paso a paso da Receita de Gaspacho de remolacha

Ingredientes para 4 persoas:

  • 450 g de remolacha cocida
  • 1 kg de tomate pera
  • 2 dentes de allo
  • ½ cogombro
  • ½ pemento verde
  • ¼ cebola
  • 40 ml de aceite de oliva
  • 40 ml de vinagre de xerez
  • 60 g de requeixo
  • 1 puñadiño de noces
  • 10 g de sal

Paso a paso:

Se queres seguir o proceso con detalle, aquí tes a elaboración completa deste rico gaspacho:

1. Corta o tomate en anacos.

Texto 1 Imagen Gazpacho de remolacha

2. Tritura os tomates no batedor.

Texto 2 Imagen Gazpacho de remolacha

3. Engade o pemento en anacos.

Texto 3 Imagen Gazpacho de remolacha

4. O cogombro pelado e cortado.

Texto 4 Imagen Gazpacho de remolacha

5. A continuación, a cebola e os dentes de allo.

Texto 5 Imagen Gazpacho de remolacha

6. E, por último, a remolacha cortada en anacos.

Texto 6 Imagen Gazpacho de remolacha

7. Bota sal, aceite e vinagre.

Texto 7 Imagen Gazpacho de remolacha

Texto 8 Imagen Gazpacho de remolacha

Texto 9 Imagen Gazpacho de remolacha

8. Tritura todo.

Texto 10 Imagen Gazpacho de remolacha

9. Sirve nun recipiente e coroa con requeixo e noces.

Texto 11 Imagen Gazpacho de remolacha

Outras recomendacións

Se buscas receitas refrescantes, recomendámosche esta Sopa fría de melón con cubiños de limón e hortelá.