Ensinámosche a preparar esta receita de Chutney de Cereixas para que a goces nos teus almorzos e nas túas merendas.

Receita de Chutney de Cereixas

10 de xuño de 2019

Xa estamos en plena tempada de cereixas, un froito moi apetecible e refrescante nos meses de calor. Propoñémosche unha maneira diferente de consumilas con esta deliciosa Receita de Chutney de Cereixas, orixinaria da India e moi popular en Inglaterra.

Trátase dunha especie de confeitura que se elabora con froitas e verduras cocidas en vinagre. Aprende a preparala con este sinxelo paso a paso e dálle un toque orixinal aos teus almorzos e ás túas merendas.

Sigue o vídeo paso a paso da Receita de Chutney de Cereixas

Ingredientes para 4 persoas:

  • 900 g de cereixas frescas
  • 3 cebolas medianas
  • 1 rama de canela
  • 10 g de xenxibre fresco relado
  • 20 g de popurrí de pementas
  • 1 cullerada de sal
  • 6 culleradas de vinagre de mazá
  • 8 culleradas de panela

Suxestión de presentación:

  • Rebanda de Pan de Fibra e Sésamo
  • Queixo fresco de vaca
  • Queixo rulo de cabra
  • Queixo Camembert
  • Xamón cocido natural

Paso a paso:

Para aprender a preparar esta exquisita receita, aquí tes todos os detalles do seu proceso de elaboración.

1. Desosar as cereixas.

Deshuesar las cerezas para la receta de chutney.

2. Cortar as cebolas á xuliana.

Cortar las cebollas en juliana par ala receta de chutney.

3. Relar o xenxibre.

Rallar el jengibre para la receta de chutney.

4. Poñer nunha pota as cereixas desosadas, a cebola, o xenxibre e a canela.​

Poner en una olla las cerezas deshuesadas.

Poner en una olla la cebolla.

Poner en una olla las cerezas deshuesadas, la cebolla, el jengibre...

Poner en una olla las cerezas deshuesadas, la cebolla, el jengibre y la canela.

5. Salpementar.

Salpimentar los ingredientes del chutney.

6. E poñer o vinagre e a panela.

Poner el vinagre y la panela para la receta de chutney.

Poner el vinagre y la panela al gusto para el chutney.

7. Cocer a lume medio con tapadeira durante 35 minutos.

Cocer a fuego medio con tapadera

Cocer a fuego medio con tapadera durante 35 minutos.

8. Baixar o lume ata evaporar o líquido.

Bajar el fuego hasta evaporar el líquido.

9. Empratar en pan de fibra e sésamo con xamón cocido ou cunha selección de queixos.

Emplatar en pan de fibra y sésamo con jamón cocido o con una selección de quesos.

Receta de Chutney de Cerezas.

Outras recomendacións

Se che gustan as cereixas, propoñémosche esta clásica receita para elaborar unha auténtica Torta de cereixas.

Buscas receitas refrescantes? Aprende a preparar este Gazpacho de Sandía con cubiños de limón e xenxibre e este Gazpacho de Melón con cubiños de Limón e cecimbre.