Uso de cookies

Empregamos "cookies" propias e de terceiros para elaborar o sitio. Se continuares a navegar debes aceptar o seu uso

Máis información e política de cookies.

Ensinámosche a cociñar un delicioso Biscoito sen Glute. Unha receita moi fácil de preparar.

Receita de Biscoito sen Glute reenchido de crema de limón e froitas do bosque

21 de maio de 2019

O próximo 27 de maio celébrase o Día Nacional do Celíaco/a. Mercadona súmase a esta conmemoración facendo patente o seu forte compromiso coas necesidades deste colectivo, que se traduce en numerosos produtos sen glute no noso lineal e un traballo constante para seguir innovando e ampliando a nosa oferta.

Para ir preparando o terreo ensinámosche a preparar un Biscoito sen Glute reenchido de crema de limón e froitas do bosque. Unha deliciosa receita apta para celíacos/as que combina o sabor refrescante da crema de limón co toque silvestre dos froitos vermellos. Sorprende a túa familia ou amigos cunha presentación de alta repostería que todos quererán probar.

Sigue o vídeo paso a paso da Receita de Biscoito sen Glute

Ingredientes para 4 persoas:

  • 375 g de Preparado para biscoito
  • 300 ml de nata sen lactosa
  • 4 ovos
  • 300 g de froitas silvestres
  • Azucre glas
  • Sal

Ingredientes para a Crema de Limón:

  • 250 g de manteiga sen lactosa
  • 300 g de azucre
  • 5 ovos
  • 3 limóns

Paso a paso:

Se queres seguir o proceso paso a paso, aquí tes a elaboración completa deste rico biscoito.

Para cociñar o biscoito

1. Botar 4 ovos nun recipiente e bater.

paso 1 Receta bizcocho sin gluten

2. Engadir unha chisca de sal.

paso 2 Receta bizcocho sin gluten

3. Incorporar a nata.

paso 3 Receta bizcocho sin gluten

4. E o preparado de biscoito sen glute.

paso 4 Receta bizcocho sin gluten

5. Bater ata que quede homoxéneo.

paso 5 Receta bizcocho sin gluten

6. Untar un molde coa manteiga derretida.

paso 6 Receta bizcocho sin gluten

7. Esparexer un pouco do Preparado de Biscoito.

paso 7 Receta bizcocho sin gluten

8. Botar a masa no molde engraxado.

paso 8 Receta bizcocho sin gluten

9. Meter no forno só con calor por debaixo a 170º uns 35 minutos. Pinchar aos 30 minutos para comprobar a cocción.

paso 9 Receta bizcocho sin gluten

paso 10 Receta bizcocho sin gluten

Para preparar a crema de limón

1. Mesturar o azucre coa manteiga nunha pota.

paso 11 Receta bizcocho sin gluten

paso 12 Receta bizcocho sin gluten

2. Engadir o zume dos limóns.

paso 13 Receta bizcocho sin gluten

3. Incorporar os 5 ovos.

paso 14 Receta bizcocho sin gluten

4. Bater ata que ferva.

paso 15 Receta bizcocho sin gluten

5. Cortar o biscoito.

paso 16 Receta bizcocho sin gluten

paso 17 Receta bizcocho sin gluten

6. Reencher o biscoito coa crema xa fría.

paso 18 Receta bizcocho sin gluten

7. Incorporar as froitas silvestres e ir creando capas.

paso 19 Receta bizcocho sin gluten

paso 20 Receta bizcocho sin gluten

paso 21 Receta bizcocho sin gluten

8. E decorar con azucre glas.

paso 22 Receta bizcocho sin gluten

paso 23 Receta bizcocho sin gluten

Mercadona mantén unha relación moi estreita coa Federación de Asociacións de Celíacos de España (FACE), Celíacs de Catalunya (SMAP), a Asociación de Celíacos e Sensibles ao Glute (ACSG) e a Asociación Española de Persoas con Alerxia a Alimentos e Látex (AEPNAA), co obxectivo de seguir colaborando na mellora da información e formación dos consumidores sobre alérxenos, analizar os diferentes problemas existentes e buscar solucións que satisfagan as súas necesidades.

Outras recomendacións

Se buscas máis produtos Sen Glute, entra nesta sección onde encontrarás algúns dos nosos máis de 1.250 produtos con esta característica.

E se queres aprender a cociñar outro doce, sigue o noso vídeo paso a paso para preparar unha exquisita e sinxela receita de Torta de Cereixas.