Achégase a primavera, é tempada de amorodos grandes, e apetece tamén combinalos cun toque de xeado, verdade? Por iso queremos que descubras esta sobremesa diferente cun sabor cheo de contrastes.
Se probas a nosa receita de Amorodos grandes salteados con xeado de vainilla converterase nun estupendo colofón para os teus xantares ou as túas ceas. É moi fácil, podes preparala en só 15 minutos.
Saltea os amorodos cortados en anacos con manteiga, vinagre balsámico de Módena e panela, e sírveos acompañados de xeado de vainilla e granola. Delicioso!
Sigue o vídeo paso a paso da receita de Amorodos grandes salteados con xeado de vainilla
Ingredientes para 4 persoas:
- 500 g de amorodos grandes.
- 3 culleradas de vinagre balsámico de Módena.
- 30 g de panela.
- 1 bóla de xeado de vainilla por persoa.
- 2 culleradas de granola.
- 25 g de manteiga sen sal.
Paso a paso:
Se queres aprender a preparar esta sinxela receita, sigue o proceso paso a paso.
1. Partir en anacos os amorodos.
2. Poñer a manteiga na tixola.
3. Botar os amorodos cortados en anacos na tixola.
4. Incorporar o vinagre balsámico de Módena.
5. Engadir a panela.
6. Remover mentres confeitamos os amorodos.
7. Empratar sobre unha base de granola.
8. Decorar cunha bóla de xeado de vainilla e os amorodos salteados.
En todas as nosas tendas, os amorodos grandes de Mercadona proceden de Huelva.
Ademais, Mercadona apoia a campaña "Froita e Verdura de aquí e de agora" do Ministerio de Agricultura, Pesca e Alimentación na que se recomenda o consumo de froita e verdura de maneira regular.
Outras recomendacións
Queres un primeiro prato delicioso? Ensinámosche a preparar a receita de Espirais de Cabaza con pesto de pistacho, unha proposta orixinal para completar o teu menú.