Coñece a nosa variada selección de Aperitivos para este Nadal.

Ideas de Aperitivos de Nadal

15 de novembro de 2021

O Nadal está a caer e con el as visitas de familiares e amigos. E que mellor que comezar as nosas reunións festivas arredor duns Aperitivos de Nadal, vistosos, apetecibles e fáciles de preparar. Se queres coñecer as nosas propostas, sigue lendo!

Cales son os Aperitivos de Mercadona para este Nadal?

Queixos

  • Crema Brie Trufa: elaborado con Queixo Brie, Camembert e paté de Trufa. Queixo de textura líquida e cremosa con sabor a trufa.
  • Crema Tostada: queixo crema elaborado con queixo tostado. Queixo de textura líquida e cremosa.
  • Peza Queixo Vello Tostado: queixo elaborado con leite pasteurizado de vaca, ovella e cabra. Sabor doce e textura media compacta.

Débese abrir 15 minutos antes de consumir.

  • Bocadiños de papaia: cremosas bóliñas de queixo recheas de papaia.

Sabías que se che apaixona o queixo… es un turófilo?

Esta palabra ten orixe grega, onde “philos” significa “amor a” e “tyros”, “queixo”. Isto quere dicir que un auténtico turófilo ama calquera tipo, sabor, olor, textura e todo o relacionado co queixo… identifícaste con este termo?

Se é así, nos aperitivos de Nadal non pode faltar unha variada táboa de queixos como os que che propoñemos máis arriba.

Patés

Respecto aos patés, propoñémosche:

  • Paté Foie cebola confeitada: o Paté de foie de pato con cebola confeitada. De textura fina e para untar, sabor característico a foie-gras de pato con dozura pola presenza da cebola confeitada. Ademais de consumilo sobre tostas de pan, pode ter outros usos como como ingrediente para salsas e recheos. Ou como aderezo para lasañas, canelóns…

Recomendamos temperar o produto 15 minutos antes do seu consumo.

Unha vez aberto, hai que conservalo no frigorífico e consumilo nos seguintes 5 días.

  • Paté Xabaril con boletos: o boleto é un dos fungos máis apreciado na cociña, ademais combina á perfección co xabaril grazas á súa zumarenta carne e sabor doce. Un paté perfectamente equilibrado en sabor e textura, dos que che deixan con gana de máis. Ideal para maridar con marmeladas.

Modo de consumo: untado sobre pan, base para tostas, recheo de empanadillas e canapés. Pódese elaborar unha salsa moi orixinal quentando nata de cociñar nunha tixola, e engadindo o paté de xabaril con boletos. Mesturalos ata conseguir unha textura uniforme.

Sabes de onde vén a palabra Vol au vent?

Segundo conta a historia, a un cociñeiro francés do século XVIII ocorréuselle a idea de reencher unha masa follada. Ao subir esta rapidamente no forno, o cociñeiro gritou “elle vole au vent!” que significa “sae voando”.
Estas masas folladas permiten unha gran versatilidade de pratos e cuns poucos ingredientes lógranse sabores completamente diferentes. Deixámosche algunhas ideas que podes preparar facilmente:

  • Mini Vol au vent recheos de salsa tártara e salmón afumado.
  • Vol au vent recheos de confit de pato e mazá asada.
  • Crujiletas recheas de cangrexo, ovo duro, bonito e maionesa.

Ibéricos

Outros aperitivos de Nadal que non poden faltar son os xamóns e embutidos. A súa preparación é fácil e rápida e, servidos xunto a un bo viño, son dos aperitivos estrela en calquera reunión improvisada e que, sen dúbida, será todo un éxito.

O corte de calquera embutido é tan importante como o corte de calquera xamón. É moi importante empregar un coitelo sen serra e ben afiado, para evitar desfacer o lisco. Un consello: trata de cortar os liscos o máis finos posibles e en diagonal, para darlle unha aparencia máis atractiva.

Como conservar o xamón sen que se reseque?

Se somos dos que compran un xamón no Nadal, unha boa opción, sen dúbida, é un bo xamón de Cebo ibérico. Pero debemos ter en conta que tan importante é saber cortalo como saber mantelo sen que seque. A calefacción, a humidade e outros factores ambientais poden afectarlle e, para iso, é imprescindible saber qué podemos facer para evitar que se estrague.

O ideal para manter o xamón fresco é tapalo co propio touciño que lle imos quitando ao xamón. O touciño debe ser sempre de cor branca para que o corte non enrancie. A medida que imos cortando, hai que ir sacando novas capas de touciño e substituílas.

Outra opción, é comprar directamente o xamón xa cortado, como o noso xamón de cebo ibérico, cortado con coitelo. Listo para abrir e consumir. Unha forma moi práctica e fácil de degustar o xamón, sempre no seu punto de sabor e de zume.

Por outro lado, unha táboa de Embutido Ibérico é un pracer exquisito que os teus invitados sempre agradecerán.

Para a maridaxe con queixos, patés e ibéricos propoñémosche:

  • Viño Tinto Comportillo Crianza DO Rioja, máis de 12 meses en barrica de carballo. Cor vermella rubí, saboroso e cheo de matices afroitados.

Cefalópodos e Mariscos

Outro dos imprescindibles nunha mesa de Nadal son os mariscos. Este ano o noso Polbo cocido preséntase cunha mellora de calidade, obtendo o punto de cocción adecuado, xunto aos mellores atributos de sabor, cor e olor.

Suxerímosche diferentes formas de consumo:

  • Tixola: abre o envase. Divide o polbo en patas individuais e corta a cabeza en tiras. Quenta a tixola/prancha a lume forte cun chorriño de aceite. Coa tixola quente, coloca as patas e as tiras de cabeza e baixa o lume a media potencia. Cociña as patas e as tiras de cabeza ata que se douren por ambos os dous lados (uns 3 minutos aprox./lado). Sazona con sal segundo che guste e rega cun chorriño de aceite.
  • Microondas: retira a etiqueta. Abre o envase e coloca o polbo nun envase apto para o microondas. Quenta a máxima potencia (800 W) o tempo indicado segundo o peso do envase. Desbota a auga.
    Receitas máis características: en Portugal ao Lagareiro, tamén pode cociñarse á galega (á feira) ou con aceite e vinagre, como fan en Canarias. Outras posibilidades: salpicóns, brasa… É moi versátil.

Temos a opción de levar algúns dos nosos mariscos xa preparados para consumir, como os lagostinos cocidos, pero tamén podemos adquirilos crus e cociñalos na casa, por exemplo, á prancha como a gamba vermella arxentina ou ben, cocelos.

Para maridar con este grupo de aperitivos, é ideal un:

  • Viño Rueda Verdello Abadía Mantrús
    Sabor a froita, fresco e envolvente na boca.

Outras recomendacións

Se che apetece engadir á túa mesa de Nadal deliciosos pratos de marisco, suxerímosche seguir esta guía de cocción onde se especifica o paso a paso para conseguir unha óptima preparación destes pratos.