Rica variedad de Salsas Orientales en Mercadona

Salsas Orientais

21 de agosto de 2023

As Salsas Orientais de Mercadona son perfectas para condimentar as túas receitas asiáticas e tamén as podes utilizar para realzar o sabor de todo tipo de elaboracións. Son unha selección completa e auténtica para satisfacer os gustos máis esixentes e permitiranche explorar e gozar da riqueza da comida asiática.

Se buscas dar un toque especial aos teus pratos, as nosas salsas orientais son perfectas para ti. Descubre a nosa selección:

Salsa de Soia

Salsa de Soja de Mercadona

A Salsa de Soia está elaborada a partir da fermentación de grans de soia, trigo, sal e auga. É un ingrediente moi versátil na cociña para achegar sabor e cor a gran variedade de pratos.

Recentemente melloramos a nosa receita, reducindo un 20 % a cantidade de sal, e conseguimos así un sabor máis delicioso aínda e unha composición máis saudable.

Pódese utilizar tanto para mariñar carnes como peixes e como condimento para verduras e arroces, como salsa para sushi e outros aperitivos. A salsa de soia ten un sabor intenso e salgado e un aroma moi agradable. Propoñémosche a seguinte receita:

Salmón glasado con Salsa de Soia

2 persoas

1. Corta en anacos 4 ou 5 flores de brócoli e corta a parte máis dura de 4 espárragos grosos. Branquea as verduras somerxéndoas 1 minuto en auga fervendo. Arrefría enseguida e reserva.

2. Na mesma auga, aproveita para cocer uns 2 ou 3 minutos as 6 vaíñas de edamame.

3. Quenta unha tixola cun fío de aceite e unha noz de manteiga e refoga as verduras: primeiro os espárragos, seguido do brócoli e, cando xa estean segundo vos gusten, o edamame xa pelado.

4. En paralelo, rela 5 g de xenxibre, ½ dente de allo e mestura co zume de 1 limón, 4 culleradas de salsa de soia e 1 cullerada de azucre.

5. Quenta unha tixola a lume intenso cun fío de aceite e incorpora os 2 lombos de salmón ben secos e salpementados.

6. En canto marques o salmón por ambas as dúas caras, engade a mestura da salsa de soia e cociña, dándolle a volta, ata que reduza: o salmón recollerá todo a cor da soia.

7. Sirve o salmón acompañado das verduras refogadas. Termina salpementando segundo vos guste as verduras e coa reladura do limón sobre o salmón.

Salsa de Soia sen glute

Salsa de Soja sin gluten Mercadona

A Salsa de Soia sen glute contén as mesmas propiedades e o mesmo sabor que a Salsa de Soia tradicional coa vantaxe de que é unha opción perfecta para as persoas celíacas. Propoñémosche a seguinte receita:

Fideos chineses sen glute con lagostinos e cogomelos

2 persoas

1. Remolla os fideos chineses en auga durante uns 5 ou 10 minutos, ata que sexan manexables.

2. Pela e pica un anaquiño de xenxibre e 1 dente de allo. Rustre nunha tixola cun fío de aceite.

3. En canto cobren cor, refoga uns poucos espárragos cortados en anacos, dálles un par de voltas e, enseguida, engade cogomelos sen desconxelar segundo vos guste. Refoga ata que alcancen o punto desexado.

4. Engade os lagostinos pelados e, seguidamente, os fideos cocidos. Refoga o conxunto e engade a salsa de soia sen glute segundo o voso gusto.

5. En canto os fideos estean no punto e integrados coa salsa, sírveos no prato.

6. Termina esparexendo cacahuetes e coandro acabados de picar.

Salsa Thai Sweet Chili

Salsa Thai Sweet Chili Mercadona

A Salsa Thai Sweet Chili é un condimento elaborado con chiles vermellos picantes, allo, azucre e outros ingredientes que lle dan un sabor doce e picante ás túas receitas.

Esta mestura de sabores fai que a salsa sexa perfecta para engadir a pratos como arroz frito, polo á grella, verduras refogadas ou incluso como aderezo para ensaladas. Propoñémosche a seguinte receita:

Roliños de primavera

4 persoas

1. Pica 1 dente de allo moi fino e 4 g de xenxibre.

2. Corta todas as verduras restantes á xuliana moi fina: 100 g de repolo, 1 cenoria e 1 cebola doce. Engade sal e pementa e refoga lixeiramente cun pouco aceite de xirasol a lume intenso.

3. Coce 50 g de edamame segundo as instrucións do fabricante; pela, corta os grans pola metade e incorpóraos ás verduras.

4. Cociña o conxunto de verduras entre 3 e 5 minutos, dependendo de se vos gustan as verduras máis ou menos crocantes. Resérvaos en papel absorbente para que perdan líquido.

5. Prepara as láminas de masa filo, necesitaremos 8 en total. En cada unha delas, coloca o recheo, dobra os bordos creando un sobre sobre o recheo e enrola formando un roliño. Sela cun pincel humedecido con auga.

6. Frite os roliños en abundante aceite de xirasol. Sácaos cando collan cor e deixa repousar en papel absorbente.

7. Sirve coa salsa Thai Sweet Chili.

Salsa Teriyaki

Salsa Teriyaki Mercadona

A Salsa Teriyaki utilízase tradicionalmente na cociña xaponesa como aderezo para carnes, peixes e verduras. Está feita cunha mestura de salsa de soia, azucre, vinagre e especias, o que lle dá un sabor doce e salgado á vez.

É unha salsa moi versátil e tamén se pode utilizar como salsa para mollar, para dar sabor ao arroz ou para engadir a sopas e guisos. Unha das cousas que fai que a Salsa Teriyaki sexa tan popular é o seu sabor único e delicioso. Propoñémosche a seguinte receita:

Polo Teriyaki

2 persoas

1. Engade sal e pementa a 300 g de polo desosado e enfaríñao lixeiramente con fariña de millo pola parte da carne, non pola pel.

2. Doura o polo pola parte da pel a lume medio e baixo durante uns 8-10 minutos: a pel ten que quedar ben dourada e crocante. Marca lixeiramente polo outro lado e reserva.

3. Na mesma tixola desengraxada, leva a ebulición 120 ml de Salsa Teriyaki. Incorpora enseguida a peza de polo pola parte da carne.

4. Remove o polo na salsa, sen darlle a volta, mentres esta vai reducindo. Cubre a parte da pel coa Salsa Teriyaki cunha culler varias veces, ata que o polo quede ben impregnado.

5. En canto a salsa reduza o suficiente, reserva e corta en tiras o polo.

6. Sirve un prato con arroz basmati, cubre coas tiras de polo xunto á salsa restante e engade sésamo, tiras moi finas do verde dunha cebola tenra e un pouquiño de caiena segundo vos guste.

Salsa Tikka Masala

Salsa Tikka Masala Mercadona

Unha das nosas últimas incorporacións ás Salsas é a Novidade Tikka Masala, que chegará en outubro a todas as nosas tendas. Unha opción rápida, cómoda e saborosa de tomar esta salsa emblemática da gastronomía india. Ten unha recoñecible cor laranxa intensa e unha textura suave e cremosa. As súas especias achéganlle un sabor lixeiramente picante e doce á vez, cunha profundidade e calidez característica que cativa os sentidos. Propoñémosche a seguinte receita:

Polo Tikka Masala

2 persoas

1. Retira a pel de 500 g de polo desosado e o exceso de graxa se fose necesario. Corta a carne en tacos duns 2,5 cm e engade sal e pementa.

2. Refoga o polo a lume intenso ata que colla cor.

3. Cando o polo teña aparencia de cociñado, incorpora a salsa Tikka Masala.

4. Coce o conxunto a lume baixo durante 10 minutos, ata que o polo quede ben zumarento e se integre coa salsa.

5. Sirve e acompaña de arroz basmati, améndoa laminada tostada e coandro picado.

Outras recomendacións

Propoñémosche 3 receitas co Edamame conxelado de Mercadona.

E para a sobremesa propoñémosche os nosos Mochis de varios sabores.