Edamame disponible en Mercadona

Tres receitas con Edamame, naturais e saudables

21 de xullo de 2022

Xa sabes que en Mercadona podes encontrar Edamame, un aperitivo saudable, ideal para calquera momento do día e co que darás un toque oriental, exótico e divertido á túa mesa.

“Edamame” é o nome que recibe o prato cociñado das vainas de soia verdes, chegado do afastado Oriente. É un aperitivo que se consome con frecuencia nalgúns países asiáticos, como China e Xapón.

Este alimento pode dar moito xogo na túa cociña. A ti como che gusta máis consumilo? A continuación, ofrecémosche tres receitas, cada unha máis exquisita ca outra e moi sinxelas de preparar.

Ideas de consumo con Edamame

Edamame en Aperitivo

Edamame snack saludable de Mercadona

1. Coce (ou prepara ao vapor se dispós de vaporeira) as vainas de Edamame uns 5 minutos.

2. Nunha tixola, quenta e tosta unha cullerada de sésamo, ata que aromatice.

3. Sirve as vainas de Edamame quentes, con abundante sal en escama, un chisco de sésamo tostado e un chorriño de aceite de oliva.

Cunco con Edamame e tofu mariñado

Bowl con Edamame y tofu marinado de Mercadona

1. Corta 100 g de tofu en cubos e macera un mínimo de 15 minutos (canto máis tempo, máis sabor) nunha mestura de:

  • 2 culleradas de salsa de soia,
  • 1 cullerada de vinagre de mazá,
  • 50 ml de auga,
  • 1 culleradiña de allo en po,
  • un chisco de caiena en po e
  • 1 cullerada de mel.

2. Coa o tofu e dóurao nunha tixola quente. No líquido restante engade unha culleradiña de maicena para que espese. Engade a mestura ao refogado de tofu, para que reduza e quede ben impregnado.

3. Nun cunco, dispón os ingredientes por separado:

  • espinacas crúas,
  • ½ aguacate cortado en láminas,
  • un puñadiño de edamame cocido,
  • un pouco brócoli cocido ao vapor,
  • cenorias en tiras,
  • ravo en láminas,
  • 1 vasiño de arroz integral
  • e o tofu mariñado.

4. Prepara un aliño de aceite de oliva e zume de limón cunha roda desta para acompañar.

Hummus de Edamame

Hummus de Edamame de Mercadona

1. Coce todo o paquete de Edamame coa súa vaina. Pela e reserva os grans, xa cocidos.

2. Nun batedor ou nunha amasadora mestura:

  • o edamame,
  • o zume dun limón,
  • 1 dente de allo,
  • 2 culleradas de aceite de oliva,
  • 2 culleradas de tahini e
  • 1 culleradiña de comiño.

3. Condimenta e tritura ata que quede unha crema fina. Engade auga da cocción do Edamame se fose necesario.

4. Sirve nun cunco e culmina esparexendo 1 culleradiña de pemento, ½ ducia de edamames cocidos, 1 folla de menta e 1 chorriño de aceite de oliva.

Edamame, un aperitivo saudable

Trátase dun alimento 100 % natural, libre de colesterol e glute, baixo en calorías e que constitúe unha excelente fonte de proteínas, ferro e calcio.

Ademais, o consumo da proteína de soia/edamame, como unha alternativa á proteína animal, axuda a reducir os niveis de colesterol.

Outras recomendacións

Outra forma de preparar un exquisito cunco con Edamame é incorporar Salmón afumado. Combinan á perfección!

Se buscas ideas de produtos veganos para a túa alimentación equilibrada, recomendámosche o Seitán, fonte de proteína 100 % vexetal.