Presentámosche os nosos tres tipos de Mojo canario e

Mojo canario, o sabor da tradición nas nosas tendas de Canarias

21 de maio de 2024

Que pratos preparas con Mojo? Moito máis que unha salsa, é un símbolo de identidade canaria e un imprescindible na túa mesa, que che fai sentir a tradición en cada bocado.

O Mojo é un tesouro culinario que captura como poucas outras cousas o espírito e a esencia das nosas illas. Por iso, é o protagonista de innumerables receitas que conquistan os padais e corazóns de locais e visitantes.

En Mercadona ofrecémosche distintas variedades, elaboradas con ingredientes de calidade e ese toque tradicional que tanto nos gusta. Só dispoñibles nas nosas tendas de Canarias. Para que acompañes as túas papas arrugadas, peixes frescos, carnes e outros pratos típicos, ou simplemente para engadilo ao Rancho ou untalo con pan. De calquera forma, está delicioso!

Anímaste a cociñar con Mojo canario? Sigue as nosas indicacións e únete a nós nesta viaxe pola auténtica cociña da nosa terra.

Que tipos de Mojo (mollo) canario che ofrecemos?

Mojo canario verde

Se buscas unha opción fresca e chea de cor, o Mojo verde é a túa elección. Con esa frescura e un vibrante ton verde, é unha alternativa única ao tradicional Mojo vermello. A súa elaboración, a base de coandro, proporciónalle unha personalidade propia e un sabor intenso a esta herba aromática, que non te deixará indiferente.

A diferenza do vermello, o verde prescinde do pemento, pero conserva a base de aceite, vinagre, allo, especias e sal. Probaches acompañar unhas papas arrugadas con este condimento? Ou gústache máis cos teus pratos de peixe?

Mojo canario vermello

Se prefires un sabor máis potente nos teus pratos, este converterase no teu preferido. Ademais do pemento, que lle outorga o seu característico ton avermellado intenso e un lixeiro sabor afumado, esta salsa elabórase con outros ingredientes como aceite, vinagre, allo e sal.

En Mercadona ofrecémosche dúas variantes de Mojo canario vermello: unha máis suave e outra máis picante, para satisfacer todos os gustos e ocasións. Ambas son ideais para realzar o sabor das carnes asadas ou os peixes á grella, dándolles un extra de autenticidade canaria.

3 Receitas con delicioso Mojo canario (para 4 comensais)

Costelas con piña e patacas

Costillas con piña y papas con Mojo canario de Mercadona

1. Salga 500 g de costelas e déixaas repousar no frigorífico durante 2 horas.

2. Coloca as costelas nunha cazola e cúbreas con auga un par de dedos. Cociña a lume lento durante aproximadamente 30 minutos.

3. Pela 2 patacas medianas e corta a piña en 3 partes. Pon as patacas peladas e a piña na mesma cazola que as costelas. Cociña durante uns 30 minutos máis, ata que as patacas queden ben guisadas.

4. Reserva o caldo do guiso, que poderás usar para outras elaboracións, e sirve todo nunha bandexa, acompañando con abundante mojo verde.

Escaldón de gofio

Escaldón de gofio con Mojo canario de Mercadona

1. Ferve un litro de caldo de peixe ata que chegue ao seu punto de ebulición.

2. Nun recipiente amplo, coloca 200 g de gofio e bota pouco a pouco o caldo quente, mesturando suavemente cunha variña ata conseguir a textura desexada.

3. Sirve a mestura aínda quente, acompañada de anacos de cebola vermella. Agrega unha xenerosa cantidade de mojo vermello suave por enriba, aínda que se prefires un sabor máis intenso podes optar polo mojo vermello picante.

Para introducir variacións nesta receita, podes utilizar caldo de carne (por exemplo, o caldo das patacas, costelas e piña da receita anterior). Engade cebola, anacos de costela esmigallada e, se che apetece, cadradiños de queixo branco, ademais do mojo vermello.

Papas arrugadas (patacas engurradas)

Papas arrugadas con Mojo canario de Mercadona

As papas arrugadas son pura tradición, unha das nosas preparacións máis emblemáticas. Para acompañalas, calquera dos nosos 3 tipos de mojos é unha excelente opción. O ideal é servir as 3 variedades xunto ás patacas para que cada comensal poida gozalas co seu mojo favorito.

1. Lava coidadosamente 500 g de patacas pequenas debaixo da billa.

2. Coloca as patacas nunha pota bastante grande para evitar que se amontoen e cúbreas con sal gordo (o sal debe estar húmido para que se adhira ben á pel das patacas).

3. Cubre con aproximadamente 2 litros de auga e cociña a lume medio uns 20 minutos, ata que estean ben guisadas.

4. Retira a auga que sobra e volve colocar a pota no lume, movéndoa para que as patacas vaian saltando.

5. Sigue cociñando uns minutos máis, movendo a pota, ata que a pel das patacas quede abrancazada, engurrada e seca.

6. Sirve as patacas acompañadas dos 3 tipos de mojos, para que cada un elixa o seu preferido.

Outras recomendacións

Escolle o arroz favorito para as túas receitas entre a nosa ampla variedade: longo, redondo, basmati, integral, vaporizado...

Gústanche as Crepes? Próbaas nos teus almorzos, como sobremesas ou cando ti prefiras.

Aprende a preparar uns Tacos mexicanos co auténtico sabor de México.