Un prato de pasta é sempre un acerto, e máis se está acompañado de delicioso peixe. Os espaguetes sen glute con salsa mariñeira de Mercadona son perfectos para degustalos coa familia ou entre amigos. Ademais, a pasta sen glute de Mercadona convértese na opción ideal para persoas celíacas.
Sigue o vídeo da receita de espaguetes sen glute con salsa mariñeira:
Ingredientes para 4 persoas:
- 400 g de espaguetes sen glute.
- 1 bote de tomate frito receita artesá.
- 500 g de peixe: luras, mexillóns e cigalas.
- Aceite de oliva virxe extra, sal e pementa branca.
- Pirixel picado.
Paso a paso:
Se queres seguir o proceso paso a paso, aquí tes a elaboración completa desta saborosa receita.
1. Limpar e cortar, se é o caso, o peixe.
2. Quentar nunha tixola un pouco aceite e refogar o peixe (primeiro as luras que tardan máis en facerse, logo os mexillóns e finalmente as cigalas).
3. Engadir o tomate e a pementa branca. Cociñar de 10 a 15 minutos a lume medio, ata que abran todos os mexillóns.
4. Poñer unha pota con auga a ferver e cocer a pasta o tempo que se indique no envase.
5. Engadir o sal na metade da cocción e non escorrer a pasta con auga fría.
6. Sacala da pota cunha paleta, unhas pinzas ou coala nun escorredoiro ou coador.
7. Mesturar a pasta coa salsa no recipiente.
8. Agregar unha chisca de pirixel ben picado co prato xa montado…
… e a gozar desta deliciosa receita de Espaguetes sen glute á Mariñeira!
Outras recomendacións
Para acompañar este delicioso prato suxerímosche o viño Blancauvas de Mercadona, un viño branco cun sabor suave e afroitado elaborado con uvas Viura e Sauvignon Blanc.
Se che gustan os espaguetes sen glute de Mercadona tes á túa disposición outros tres tipos de pasta sen glute: hélices, macarróns e fideos.
Xa sabes que na sección de Peixería de Mercadona podes encontrar a máxima variedade e frescura do noso Peixe e marisco.