No mundo da gastronomía, sempre hai espazo para novas experiencias e sabores que cativan. Hoxe traémosche unha receita que promete ser unha estrela na túa mesa: Crema de Champiñóns. Esta deliciosa combinación non só deleita co seu sabor intenso e texturas únicas, senón que tamén engade un toque de sofisticación a calquera comida. Perfecta para unha cea ou un xantar especial, esta receita gustaralles a todos. Listo para impresionar aos teus invitados? Imos alá!
Pasos para a Crema de Champiñóns
Ingredientes
- 250 g de cebola.
- Aceite de oliva.
- Tomiño.
- 2 dentes de allo.
- 300 g de champiñóns.
- 1 paquete de refogado de cogomelos conxelados.
- 250 g de pataca.
- 1,5 l de auga.
- 200 ml de nata.
- 4 rebanadas de pan de molde.
- Manteiga.
- 200 g de queixo crema brie con trufa.
- Ceboliño.
- Sal.
- Pementa negra.
Preparación
1. Corta a cebola e rústrea en aceite ata que se doure.
2. Engade o tomiño e o allo picado, e continúa rustrindo.
3. Incorpora os champiñóns frescos e o refogado de cogomelos conxelados. E, por último, as patacas peladas e cortadas en anacos. Sazona segundo vos guste.
4. Agrega 1,5 litros de auga e deixa que ferva.
5. Tras ferver, engade a nata e deixa cocer durante 1 minuto.
6. Finalmente, tritura todo ata obter unha crema homoxénea e rectifica de sal se é necesario.
Pasos para o sándwich de queixo brie con trufa
Ingredientes
- 4 rebandas de pan de molde.
- Manteiga.
- 200 g de queixo brie con trufa.
- Champiñóns laminados (segundo vos guste).
Preparación
1. Unta unha rebanda de pan de molde con manteiga e coloca pola outra cara da rebanda uns champiñóns laminados.
2. Na outra rebanda, unta o queixo brie con trufa e cubre a rebanda anterior. Cociña nunha tixola a lume lento, nunha torradora ou no forno ata que o queixo se funda e o pan estea crocante.
3. Corta o sándwich en triángulos para servir.
Para Servir
1. Sirve a crema de champiñóns nun prato fondo, engade un fío de nata e decora con ceboliño picado segundo vos guste e uns poucos champiñóns á prancha.
2. Acompaña co sándwich de queixo brie trufado quente.
Con esta receita, cada bocado é unha invitación a gozar dos praceres culinarios. Non só sorprenderás aos teus comensais, senón que tamén poderás gozar dunha receita moi boa e saudable. Bo proveito!
Outras recomendacións
Nestas datas, todos temos que gozar sen preocupacións, por iso, en Mercadona é posible ter tamén un Nadal apto para celíacos, con toda a nosa selección de produtos sen glute.
E que tal un dixestivo cun toque doce para os máis larpeiros? coñece a nosa variedade de Cremas de licor.