Descubre as nosas diferentes variedades de paus de pan enfornados e todas as súas posibilidades de consumo.

Coñece todas as nosas variedades de Paus de pan enfornados, combinan con todo!

23 de xullo de 2020

Os paus de pan enfornados son un alimento tradicional propio da Comunidade Valenciana coñecidos nesta zona como “Rosquilletas”. Pouco a pouco, estendeuse ao resto de España, onde se denominan de forma distinta dependendo da zona: aperitivos, paus de pan enfornados, bastonciños de pan...

O que máis chama a atención das “rosquilletas” é a súa forma alongada e o seu extraordinario sabor. Na súa forma máis básica é un alimento moi sinxelo, elaborado con ingredientes esenciais (aceite, fariña de trigo, lévedo e sal), que combina con todo.

Cal é a orixe das “rosquilletas”?

A orixe das “rosquilletas” é tan antiga que se perde na memoria. Hai moitísimos anos que se venden nos fornos da Comunidade Valenciana e o seu consumo está absolutamente arraigado nesta terra.

Hoxe en día, xa están estendidas en todo o territorio español. A súa utilización é moi versátil, ofrecen múltiples posibilidades, xa que igual se comen como aperitivo, a modo de refrixerio, como en merendas, acompañando calquera outro alimento doce (chocolate) ou salgado (queixo, ensaladas...).

Actualmente, existen numerosas variedades de “rosquilletas”, con diferentes sabores e cos ingredientes máis diversos.

Variedades de sabores

En toda España véndense as seguintes variedades de paus de pan enfornados. Todas teñen unha textura crocante e aireada. Ideais como aperitivo lixeiro para consumir en almorzos e merendas, tanto fóra como dentro da casa ou para picar entre horas:

  • Pipas: sabor intenso a pipas.
  • Queixo: sabor a queixo.
  • Froitos secos: sabor a froitos secos (pipas, cacahuete e sésamo).
  • Integrais: sabor a pan 100% integral.
  • Cereais e Espelta: sabor intenso a cereais e pipas. Elaborada con fariña de espelta.
  • Cacahuete: sabor intenso a cacahuete.
  • Chocolate: sabor intenso a chocolate.
  • Pizza: panciños especiais con queixo e sabor auténtico a pizza.
  • Tomate: panciños especiais con tomate e ourego.

Texto 1 Imagen Rosquilletas

Variedades de sabores só en Valencia e Castelló

Ademais das anteriores variedades, nas provincias de Valencia e Castelló tamén se venden algunhas outras variedades. Todas son de textura crocante e aireada. Ideais como aperitivo lixeiro para consumir en almorzos e merendas, tanto fóra como dentro da casa ou para picar entre horas:

  • Tradicionais: sabor intenso a anisetes.
  • Forno: sabor natural a pan.
  • Forno salgadiñas: sabor natural a pan e cun toque salgado.
  • Trufa: panciños con intenso sabor a trufa.

Outras recomendacións

Se buscas unha bebida refrescante para as túas comidas e ceas, proba o noso Gaspacho fresco.