Os paus de pan enfornados son un alimento tradicional propio da Comunidade Valenciana coñecidos nesta zona como “Rosquilletas”. Pouco a pouco, estendeuse ao resto de España, onde se denominan de forma distinta dependendo da zona: aperitivos, paus de pan enfornados, bastonciños de pan...
O que máis chama a atención das “rosquilletas” é a súa forma alongada e o seu extraordinario sabor. Na súa forma máis básica é un alimento moi sinxelo, elaborado con ingredientes esenciais (aceite, fariña de trigo, lévedo e sal), que combina con todo.
Cal é a orixe das “rosquilletas”?
A orixe das “rosquilletas” é tan antiga que se perde na memoria. Hai moitísimos anos que se venden nos fornos da Comunidade Valenciana e o seu consumo está absolutamente arraigado nesta terra.
Hoxe en día, xa están estendidas en todo o territorio español. A súa utilización é moi versátil, ofrecen múltiples posibilidades, xa que igual se comen como aperitivo, a modo de refrixerio, como en merendas, acompañando calquera outro alimento doce (chocolate) ou salgado (queixo, ensaladas...).
Actualmente, existen numerosas variedades de “rosquilletas”, con diferentes sabores e cos ingredientes máis diversos.
Variedades de sabores
En toda España véndense as seguintes variedades de paus de pan enfornados. Todas teñen unha textura crocante e aireada. Ideais como aperitivo lixeiro para consumir en almorzos e merendas, tanto fóra como dentro da casa ou para picar entre horas:
- Pipas: sabor intenso a pipas.
- Queixo: sabor a queixo.
- Froitos secos: sabor a froitos secos (pipas, cacahuete e sésamo).
- Integrais: sabor a pan 100% integral.
- Cereais e Espelta: sabor intenso a cereais e pipas. Elaborada con fariña de espelta.
- Cacahuete: sabor intenso a cacahuete.
- Chocolate: sabor intenso a chocolate.
- Pizza: panciños especiais con queixo e sabor auténtico a pizza.
- Tomate: panciños especiais con tomate e ourego.
Variedades de sabores só en Valencia e Castelló
Ademais das anteriores variedades, nas provincias de Valencia e Castelló tamén se venden algunhas outras variedades. Todas son de textura crocante e aireada. Ideais como aperitivo lixeiro para consumir en almorzos e merendas, tanto fóra como dentro da casa ou para picar entre horas:
- Tradicionais: sabor intenso a anisetes.
- Forno: sabor natural a pan.
- Forno salgadiñas: sabor natural a pan e cun toque salgado.
- Trufa: panciños con intenso sabor a trufa.
Outras recomendacións
Se buscas unha bebida refrescante para as túas comidas e ceas, proba o noso Gaspacho fresco.