5 receitas para preparar as túas ensaladas verticais.

5 receitas de ensaladas verticais (Jar Salad) para a túa dieta equilibrada

05 de xuño de 2023

Gústache preparar as túas propias ensaladas verticais? Ao mellor coñécelas mellor como Jar Salad, tamén denominadas ensaladas de tarro. Trátase de ensaladas que se constrúen con capas verticais de ingredientes dentro de botes de cristal.

Dun tempo a esta parte fixéronse moi populares. É unha opción nutritiva, práctica, ecolóxica e que conserva moi ben a comida.

Son unhas ensaladas con ingredientes moi interesantes para a túa cesta equilibrada, coas que resolves un delicioso prato único. Ideais para levar a comida ao traballo, para excursións, etc. Ademais, permítenche controlar a cantidade de alimento e elixir múltiples combinacións. Cales son as túas favoritas?

Cal é a mellor técnica para preparar unha ensalada vertical?

Preparar unha Jar Salad é moi fácil, pero hai unha orde concreta que debes seguir para montar as capas (dende o fondo ata a parte superior). Contámoscho a continuación.

  1. Aderezo: engadimos 3-4 culleradas do noso aderezo preferido no fondo do bote.
  2. Vexetais duros: incluímos os vexetais cortados que se vaian incluír.
  3. Fabas, grans, pasta: posteriormente, engadimos grans, fabas ou pasta.
  4. Alimentos ricos en proteínas: podemos engadir queixo en dados ou relado ou alimentos ricos en proteínas como atún, polo asado ou cocido, ovos duros ou tofu.
  5. Vexetais brandos e froitas: podemos engadir, por exemplo, aguacates, tomates, amorodos, albaricoques...
  6. Froitos secos, sementes e cereais brandos: enriba do anterior, incluímos froitos secos, sementes ou cereais.
  7. Verduras para ensalada: por último, enchemos o resto do tarro con follas de ensalada cortadas en anacos de bocado. Engade só se a ensalada se vai consumir no día. Se a ensalada se prepara máis adiante na semana, é mellor engadir estes ingredientes o día do seu consumo, na parte superior.

Para preparar a túa ensalada vertical preferida podes utilizar o noso frasco de cristal de olivas chupadedos. Axítaas antes de servir e tómaas no mesmo tarro ou sírveas nun prato.

5 Receitas de ensaladas verticais

Todas estas receitas están pensadas como prato único para un só comensal.

Ensalada de pasta e salmón

4 Recetas de ensaladas verticales (Jar salad): ensalada de pasta y salmón

  1. Aderezo: 5 culleradas de aceite, 2 de salsa de soia e 1 de vinagre.
  2. Vexetais duros: 30 g de cenoria relada e 2 culleradas de millo doce.
  3. Textura: 40 g de Trottole vexetal xa cocido al dente.
  4. Proteínas: 80 g de salmón afumado en tacos.
  5. Vexetais brandos: 6 tomates cereixa cortados pola metade e ½ aguacate cortado en dados.
  6. Sementes: 1 cullerada de pipas de cabaza esparexidas.
  7. Follas: 40 g de brotes tenros.

Ensalada de pexego e eiruga

4 Recetas de ensaladas verticales (Jar salad): Ensalada de melocotón y rúcula

  1. Aderezo: 5 culleradas de aceite e 2 de vinagre balsámico de Módena.
  2. Vexetais duros: pela e corta 1 cenoria en rodas e engádella xunto a 2 culleradas de olivas negras partidas pola metade.
  3. Textura: enxauga, coa e seca 100 g de fabas brancas para engadirllas.
  4. Proteínas: incorpora 30 g de queixo grana padano.
  5. Vexetais brandos: 3 tomates secos cortados lonxitudinalmente e 1 pexego cortado en cuarteiróns.
  6. Froitos secos: 1 cullerada de améndoas sen pel cortadas en anacos co coitelo.
  7. Follas: 40 g do dúo de cóengos e eiruga.

Ensalada de sandía e quinoa

4 Recetas de ensaladas verticales (Jar salad): ensalada de sandía y quinoa

1. Aderezo: 4 culleradas de aceite, ½ iogur grego, o zume de ½ limón e a súa reladura e unha presada de menta cortada coa man.

2. Vexetais duros: corta ½ cogombro ben lavado e sen pelar en cubos duns 2 cm.

3. Textura: engade ½ vasiño de quinoa cocida.

4. Proteínas: 40 g de queixo feta.

5. Vexetais brandos: 50 g de sandía cortada en cubos de 4 ou 5 centímetros.

6. Sementes: 1 cullerada de pipas de xirasol.

7. Follas: completa con 40 g de eiruga.

Ensalada de lentellas e laranxa

4 Recetas de ensaladas verticales (Jar salad): ensalada de lentejas y naranja

1. Aderezo: 5 culleradas de aceite, 1 cullerada de vinagre balsámico de Módena, o zume de ½ laranxa, a súa reladura e 1 cullerada de perexil picado fino.

2. Vexetais duros: corta en anacos 40 g de pemento vermello e outros 40 g de pemento verde cortados en cubos de entre 1 e 2 centímetros. Engade tamén 30 g de cenoria relada.

3. Textura: engade 100 g de lentellas cocidas, lavadas e escorridas.

4. Proteínas: engade 80 g de polo en tiras.

5. Vexetais brandos: pela a laranxa retirando toda a parte branca e córtaa en cuarteiróns.

6. Froitos secos: engade 1 cullerada de anacardios.

7. Follas: completa con 40 g de leituga iceberg.

Ensalada de mazá e espinacas

4 Recetas de ensaladas verticales (Jar salad): ensalada de manzana y espinacas

1. Aderezo: 5 culleradas de aceite, 1 de vinagre de mazá, 1 de mel e 1 culleradiña de mostaza.

2. Vexetais duros: engade 30 g de cenoria relada.

3. Textura: escorre e lava 100 g de garavanzos e engádellos ao bote.

4. Proteínas: corta 60 g de queixo de cabra en anacos, con delicadeza, e incorpórao.

5. Vexetais brandos: lava ben ¾ de mazá e parte en cuartos, retira o corazón e a semente central. Corta cada cuarto en dous ou tres anacos e incorpóraa. Engade 6 tomates cereixa partidos pola metade.

6. Froitos secos: 1 cullerada de noces.

7. Follas: termina de encher o bote con 40 g de espinacas baby.

Outras recomendacións

Se che gustan as ensaladas, bótalle unha ollada a estas 4 receitas para os teus menús estivais.

Buscas receitas sen glute? Aquí tes unha proposta de menú semanal apto para celíacos.