Coñeces a nosa Redución de vinagre de Pedro Ximénez? É un condimento exquisito, elaborado a partir dunha selección de vinagre deste viño. O seu cativador sabor agridoce e a súa textura balsámica son ideais para acompañar e decorar ensaladas, carnes, peixes, mariscos, verduras e sobremesas.
Con este aderezo podes realzar as túas creacións gastronómicas cun toque distintivo, achegándolles un sorprendente equilibrio agridoce.
Pero o que quizais non imaxinas é que esta redución de vinagre de Pedro Ximénez é unha elección saudable, rica en antioxidantes e baixa en calorías e graxas. É un aliado moi versátil na cociña, próbaa coas receitas que che presentamos a continuación!
3 receitas con Redución de vinagre de Pedro Ximénez (para 2 persoas)
Verduras refogadas con redución de vinagre PX
1. Coce 100 g de edamame en auga fervendo durante un par de minutos. Reserva e pela.
2. Elimina a parte dura de 6 espárragos e córtaos en anacos irregulares de 2 ou 3 dedos.
3. Corta ½ cabaciña en tiras coa pel e reserva o centro desta.
4. Corta 60 g de brócoli en flores e pela. Reserva parte do talo máis coriáceo.
5. En 2 vasos de auga, escalda 2 minutos as flores de brócoli e reserva.
6. Engade o centro da cabaciña e o talo pelado do brócoli. Coce uns 20 minutos. Salpementa, apaga o lume e engade 50 g de espinacas. Triturar, coa as verduras e reserva a mestura.
7. Nunha tixola ben quente, engade un fío de aceite de oliva e refoga os espárragos un par de minutos.
8. Engade enseguida o brócoli e refoga o conxunto un par de minutos máis.
9. Incorpora as tiras de cabaciña e refoga un par de minutos.
10. Engade o edamame, dálle un par de voltas e reserva.
11. Sirve no prato cunha base da crema verde e as verduras refogadas por enriba.
12. Termina cun chorriño de aceite, sal en escamas e a redución de vinagre de Pedro Ximénez.
Ensalada de polo e froitos secos
1. Salpementa 1 peituga de polo e cocíñaa polas dúas caras nunha tixola cun pouco aceite. Reserva.
2. Corta 10 tomates cereixa pola metade e 1 aguacate en láminas regado cun pouco zume de limón. Do mesmo xeito, corta tamén a peituga xa cociñada en anaquiños.
3. Monta o prato cunha base de ensalada mestura primavera, enriba os tomates cereixa, o aguacate e o polo.
4. Aliña con aceite, sal e a redución de vinagre de Pedro Ximénez, terminando o prato con 1 montonciño de combinado de froitos secos, froitas desecadas e sementas de cabaza.
Carpaccio de cogomelos
1. Limpa ben 200 g de mestura intensa de cogomelos frescos e córtaos en láminas moi finas.
2. Torra 10 g de piñóns lixeiramente nunha tixola sen aceite.
3. Coloca nun prato as láminas de cogomelos sen que monten unhas con outras.
4. Adereza con aceite e redución de vinagre de Pedro Ximénez. Termina o prato cuns liscos de queixo grana padano e os piñóns torrados.
Outras recomendacións
Se che gusta darlle un toque de sabor aos teus pratos, proba a Salsa Cocktail, ideal para mariscos e aperitivos.
Se buscas algo máis exótico, acompaña a túa comida favorita con Tsatsiki, a salsa grega de iogur para aderezar ensaladas, wraps, para dipear....
Ou prefires as Salsas Orientais para as túas receitas asiáticas e todo tipo de pratos?