Ezagutzen dituzu Hacendadoren Gaztatxo berriak? Banaka eta triangelu-formako zatitan datozen Gaztatxoak dira, beti-betikoak, eta era askotan jan daitezke: bere horretan, ogitartekoan, ogitan zabalduta edo pureei, kremei eta postreei gehituta, zaporea eta elikagaiak eransteko. Gogoratu beti hotzean gorde behar direla.
Hiru formatutan dauzkazu, zure beharrak asetzeko.
Gaztatxoak
- Zabaltzeko gazta urtua, glutenik gabea.
- 24 zati.
- Bakarrik jan daiteke, mokadu gisa, edo askotariko errezetak egiteko erabil daiteke.
- Ezin hobea da mokadu gisa, askaritarako, platerak egiteko (pureak, kremak, tartak...).
- Esnekiak kaltzio- eta proteina-iturri dira.
Light Gaztatxoak
- Zabaltzeko gazta urtua, glutenik gabea.
- 16 zati.
- Esne pasteurizatu gaingabetuarekin egindako gazta, zatitan.
- Ezin hobea da mokadutarako, askaritarako... eta koipe gutxi du.
- Bakarrik jan daiteke, mokadu gisa, edo askotariko errezetak egiteko erabil daiteke.
- Gazta urtu estandar batek baino % 50 koipe gutxiago du.
- Zeliakoentzat egokia da.
- Zuntz asko du.
- Proteina asko du.
Laktosarik gabeko Gaztatxoak
- Zabaltzeko egokia den formatua, gaztaz eta zuntzez egina.
- 8 zati.
- Laktosarik gabeko esne pasteurizatuarekin egindako gazta, zatitan.
- Produktu honek ez du laktosarik, eta laktosarekiko intolerantzia dutenei egokituta dago.
- Proteina asko du.
- Zuntz asko du.
- Errezeta gozoak egin ditzakegu, hala nola laktosarik gabeko kalabazin-krema, baita postre gozoak ere; adibidez, laktosarik gabeko arrautza-flana edo laktosarik gabeko gazta-tarta.
- Ezin hobea da mokadu gisa, askaritarako, platerak egiteko (pureak, kremak, tartak...).
Nola gorde
Erosi ondoren, hozkailuan gorde. Produktu hau jateko prest dago.
Beste gomendio batzuk
Zaindu zaitez gure ogi % 100 integralekin, testura- eta zapore-sorta zabala dugu.