Coberta amb panells solars d'una botiga de Mercadona

Mercadona reforça el seu compromís amb l'energia fotovoltaica i inverteix 60 milions d'euros l’any 2023

13 de febrer de 2023
  • El 2023 la previsió és augmentar la seva capacitat de generació d'energia renovable en 240 botigues i nous blocs logístics i Ruscs.
  • Una botiga de Mercadona amb panells solars estalvia aproximadament un 20 % del seu consum energètic anual respecte d’una botiga sense energia fotovoltaica instal·lada, fet que suposa una reducció d'aproximadament 30 t CO2 per supermercat.
  • Després d'invertir més de 14 milions d'euros el 2022 en la instal·lació de nous panells solars que aconsegueixen evitar l'emissió de més de 3.000 tones de CO2.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, reforça el seu compromís amb l'energia fotovoltaica i preveu invertir aproximadament 60 milions d'euros l’any 2023 en la instal·lació de panells solars a les seves cobertes, de manera que incrementarà significativament la reducció d'emissions per consum elèctric.

L’objectiu de Mercadona és continuar donant el “Sí” a cuidar el planeta i augmentar la seva generació d'electricitat renovable a través de panells solars, gràcies als quals una botiga amb aquesta instal·lació estalvia aproximadament un 20 % del seu consum energètic anual respecte d’una botiga sense aquesta energia implantada, i redueix aproximadament 30 tones de CO2 per supermercat.

L’aposta per obtenir energia de manera sostenible es va iniciar a finals del 2020 en algunes de les botigues. L’any 2021 la companyia va consolidar la seva aposta per l'autoconsum fotovoltaic i el 2022 va invertir 14 milions d'euros en la instal·lació de nous panells solars que eviten l’emissió de més de 3.000 tones de CO2 en un any.

Actualment, la cadena de supermercats es nodreix d'aquesta font d'energia renovable a 114 botigues, 9 blocs logístics, 3 Ruscs (magatzem exclusiu per a la venda online) i a les oficines que la companyia acaba d’estrenar a Albalat dels Sorells (València).

La previsió de la companyia és tenir a finals del 2023 un total aproximat de 350 botigues i ampliar el nombre de blocs logístics i Ruscs amb panells solars a les cobertes. Amb tota aquesta potència instal·lada, s’espera estalviar l'energia equivalent al consum anual acumulat de 125 botigues.

L'objectiu per a l'any 2027, moment en què la companyia ha definit el seu full de ruta amb el lema "Qui té una teulada, té un tresor", és tenir autoconsum a més de 850 botigues i a tots els blocs logístics i Ruscs, la qual cosa suposarà un estalvi en electricitat equivalent al consum de 300 botigues.

Treballador de Mercadona en una coberta d'una botiga amb panells solarsTreballador de Mercadona en una coberta d'una botiga amb panells solars.

Coberta amb panells solars d'una botiga de MercadonaCoberta amb panells solars d'una botiga de Mercadona.