Bosses reutilitzables i sostenibles disponibles a Mercadona

Bosses reutilitzables i sostenibles de Mercadona

03 de juliol de 2021
  • La companyia fa valer el seu compromís amb el planeta en el Dia Internacional Lliure de Bosses de Plàstic.
  • El gener del 2021 va culminar la primera fita de l'Estratègia 6.25: l'eliminació de les bosses de plàstic d'un sol ús a totes les seccions.
  • La cadena de supermercats posa a disposició dels seus clients diferents bosses per a la compra: reciclables, reutilitzables i reciclades.

Mercadona recomana a tots els seus clients que reutilitzin les bosses. Tanmateix, si s’obliden de portar-les de casa, Mercadona els ofereix a totes les seves botigues tres tipus de bosses per a la compra, totes sostenibles i reutilitzables, com a alternativa a les bosses de plàstic d'un sol ús: bossa de paper, bossa feta de plàstic reciclat i cistell de ràfia.

A les seccions de productes peribles, la companyia ofereix bosses compostables d'origen vegetal.

Bosses reutilitzables i sostenibles disponibles a MercadonaOpcions de bosses reutilitzables i sostenibles de Mercadona.

Bosses de línia de caixes de Mercadona

Des del 2019, a Mercadona els clients tenen a la seva disposició tres opcions reutilitzables per a la compra:

  • Bossa de paper
  • Bossa amb un 65-70 % de plàstic reciclat procedent dels embalatges de les botigues
  • Cistell de ràfia

Les bosses de plàstic contenen un 65-70 % de plàstic reciclat, que prové dels embalatges utilitzats en el procés de distribució logística, de manera que aquesta bossa compleix els principis de l'economia circular. Amb aquesta pràctica, Mercadona dona una nova vida a més de 3.000 tones a l’any d'aquests embalatges. 

Així mateix, fruit de la millora constant de Mercadona, la companyia va incloure en cadascuna d'aquestes bosses un pictograma per indicar a quin contenidor s'han de llençar al final de la seva vida útil, amb la intenció de facilitar la separació i el reciclatge als clients.

Estratègia 6.25 de Mercadona: Acció 1 d'eliminació de les bosses de plàstic de secció

El setembre del 2020 la companyia va fer un pas ferm cap al seu compromís amb el medi ambient amb la creació de l'Estratègia 6.25  per reduir i millorar l'ús i la gestió del plàstic en els seus processos.

La primera de les sis accions que es va marcar va ser l'eliminació de les bosses de plàstic d'un sol ús a totes les seccions. La companyia les ha substituïdes per bosses compostables a tota la cadena al llarg del 2020. Fabricades a partir de fècula de patata, s'han de llençar al contenidor marró de restes orgàniques, com indica el pictograma de reciclatge.

Texto 2 Imagen Tienda 6.25

Sistema de Gestió Ambiental de Mercadona

Mercadona té un Sistema de Gestió Ambiental propi basat a reduir el seu impacte ambiental en tres àrees primordials: optimització logística, eficiència energètica i gestió de residus. Aquest sistema es troba en un procés continu d'adaptació, a l'avantguarda dels reptes que sorgeixen i de la necessitat de millorar l'acompliment ambiental i d'augmentar la sostenibilitat.

Coneix tota la Política de Medi Ambient de Mercadona i els progressos que ha fet en aquesta matèria els darrers dos anys en l'última Memòria de Medi Ambient de Mercadona.