Descobreix els usos principals del nostre Vinagre de Neteja concentrat per netejar la teva llar.

Sabies que el vinagre de neteja és un potent netejador multiusos?

15 de febrer de 2021

El vinagre de neteja, per les seves propietats, és un potent netejador 100 % d'origen natural, molt efectiu i amb una àmplia diversitat d'usos a la llar.

Tot seguit, en repassem alguns dels més pràctics i amb resultats immediats. Segueix llegint!

Usos principals del nostre Vinagre de Neteja concentrat

Neteja de calç

Limpieza de cal.

Sens dubte, és una de les solucions més útils per eliminar restes de calç sense perjudicar la superfície d'aixetes, dutxes, rajoles, mampares, inodors, etc. Pots rebaixar el producte amb aigua depenent de la superfície amb restes de calç que hagis de netejar. Vols un truc molt senzill per netejar el ruixador de la dutxa? Només cal que el submergeixis en aigua amb vinagre durant unes hores (més o menys temps en funció de la quantitat de brutícia acumulada) i quedarà com nou.

Abrillantador de metalls

Abrillantador de metales.

El vinagre és un abrillantador poderós. Funciona molt bé en qualsevol superfície sense fer-la malbé, especialment en metalls com l’alumini, l’acer o la plata. De fet, moltes vegades n'hi ha prou amb passar-los un drap amb vinagre, depenent de la brutícia o les restes d'oxidació. És molt eficaç per netejar olles i cassoles. Si has de netejar objectes de plata, para atenció a aquest truc que les nostres àvies i besàvies ja dominaven: submergeix-los durant mitja hora en vinagre barrejat amb dues cullerades de bicarbonat de sodi. Després, esbandeix-los amb aigua tèbia i eixuga'ls bé amb un drap net i suau.

Desodoritzant

Desodorizante.

Amb aquest producte també aconseguiràs eliminar les males olors, per exemple, en parets, cuines, carmanyoles de plàstic, rentaplats o neveres, que solen acumular les aromes més variades i molestes. Vols combatre les males olors que surten de la nevera? Prova de netejar-la amb vinagre per dins i per fora o, si necessites més eficàcia, pots recórrer a aquest vell truc: posa a l’interior de la nevera una tassa o un bol amb aigua i el nostre vinagre de neteja barrejats, durant 24 hores.

Neteja de vidres i finestres

Limpieza de cristales y ventanas.

Un altre ús molt eficaç del vinagre és la neteja de vidres, vaixelles i vitroceràmica, vidres i finestres. En funció de la brutícia que hagin acumulat, has de diluir el vinagre en més o menys quantitat d'aigua o aplicar-lo directament si es tracta de vidres que no s'hagin netejat mai. Un truc perfecte per netejar les finestres és omplir un ruixador amb vinagre i aigua, i ruixar els vidres amb la barreja. Després, s’han de fregar amb un drap i eixugar-los. També pot ser útil per a netejar miralls, diluït convenientment en aigua.

Desgreixador

Desengrasante.

El vinagre és un potent desgreixador natural. Per això és tan eficaç per a la neteja de superfícies greixoses de la cuina i d'electrodomèstics com rentaplats, microones o forns, on el greix s’incrusta. Has de netejar i desgreixar el forn? Si no és un forn amb neteja per piròlisi, el millor és fer servir vinagre. Atenció a aquest consell: posa una olla amb aigua al foc i, quan l'aigua bulli, afegeixi-hi un got de vinagre i posa l'olla dins el forn a una temperatura de 180 ºC, durant quinze minuts. Després, quan es refredi, passa-hi un drap humit i net per l’interior. No quedarà ni rastre de greix!

Altres recomanacions

Busques els productes més eficaços per aconseguir una neteja i higiene correctes? Segueix la nostra Guia de neteja dins i fora de la llar.