Descobreix la millor manera d’eliminar les taques difícils dels tèxtils.

Aprèn a eliminar les taques difícils dels tèxtils

26 de octubre de 2023

Els àpats en èpoques festives, com ara Nadal, Pasqua o qualsevol altra celebració, solen deixar un rastre de taques als tovallons, les estovalles i altres tèxtils.

Les taques de vi, de salses o de maquillatge als tèxtils estan a l'ordre del dia en aquestes ocasions especials. Després, eliminar aquestes taques tan difícils esdevé tot un desafiament.

Però no t’amoïnis, perquè tot seguit et proporcionem una petita guia per eliminar les taques rebels i deixar les peces de roba en perfecte estat.

Com rentar les estovalles i els tovallons

Aprende a eliminar las manchas difíciles de tus textiles.

 • Omple un recipient gran amb 4 litres d'aigua tèbia (màxim 40 ºC) i l'activador llevataques que correspongui segons si el tèxtil és blanc o de color. Submergeix-hi les estovalles o els tovallons i deixa’ls en remull. Remou de tant en tant.
 • En acabar, renta’ls a la rentadora amb el cicle de rentada adequat segons el tèxtil (segueix les instruccions del fabricant a l'etiqueta).
 • Estén-los a l'aire lliure, preferiblement al sol si el teixit ho permet.
 • Si utilitzes els activadors, a banda d'eliminar possibles taques, actives el color o el blanc dels tèxtils.

Com eliminar taques específiques

Aprende a eliminar las manchas difíciles de tus textiles.

 • Taques de vi, salses, xocolata, fruita...: procura tractar les taques com més aviat millor, amb el nostre llevataques. Ruixa el producte directament sobre les taques i deixa’l actuar 5 minuts. Després, frega una mica la peça abans de posar-la a la rentadora.

Aprende a eliminar las manchas difíciles de tus textiles.

 • Taques de greix: aplica un desgreixador directament sobre la taca i frega. Immediatament, renta la peça a mà o a la rentadora. El nostre Desgreixador Perfum Marsella és ideal per a aquest tipus de taques (el pots usar amb escuma o sense).

Consells importants per eliminar les taques difícils dels tèxtils

 • Actua amb rapidesa: com més aviat tractis la taca, més fàcil serà d’eliminar-la.
 • Identifica el tipus de taca i tria el mètode de neteja adequat i els productes adients i més efectius. Verifica les etiquetes de cura del tèxtil i segueix les instruccions del fabricant.
 • Fes una prova abans en una àrea discreta: abans d'aplicar qualsevol producte de neteja en una taca, prova’l en una part no visible de la peça per assegurar-te que no fa malbé la roba ni el color.
 • Absorbeix l'excés de taca: fes servir un drap net per absorbir l’excés de líquid o substància sòlida, sense fregar, només pressionant suaument.
 • No freguis massa: no freguis mai les taques en excés, ja que es poden estendre o penetrar més en la roba. Fes moviments suaus.
 • No planxis amb taques: no planxis mai els tèxtils amb taques, perquè es podrien fixar encara més.
 • Peces de vestir: tots aquests consells es poden aplicar també a peces de vestir, sempre que el producte sigui adequat per al tipus de teixit i seguint les instruccions de rentada del fabricant.
 • Llegeix atentament les instruccions de cada producte.

Altres recomanacions

Si busques un llevataques tèxtil tradicional, elaborat amb matèries primeres naturals, prova el nostre percarbonat blanquejant.

Si es tracta de taques difícils en sòcols, sofàs, parets i portes, motxilles i sabatilles esportives, et recomanem l'Esborrador màgic, un producte polivalent.

El nostre detergent hipoal·lergogen perfumat deixa la roba impecable i amb un perfum agradable de colònia.