Celebra Nadal amb el nostre tronc i els nostres mantecados i polvorons tradicionals.

Tronc de Nadal, mantecados i polvorons: els més tradicionals!

26 de octubre de 2023

Hi ha productes que no passen mai de moda per celebrar Nadal. El tronc de Nadal, els mantecados i els polvorons formen part de l'ànima d'aquestes festes des de fa molt de temps. Per això, són símbols culinaris de la temporada, que es comparteixen en moltes trobades familiars.

Descobreix tots els detalls d’aquests tresors tan dolços:

Tronc de Nadal

Tronco de Navidad de Mercadona

Aquestes postres tradicionals es remunten a antics costums europeus que celebraven el nou any. Amb el temps, han passat a ser habituals a les taules de Nadal.

Composició:

  • Interior: pa de pessic gustós de vainilla enrotllat amb farciment de trufa.
  • El producte està banyat amb cobertura negra ratllada en forma d'escorça d'arbre i decorat amb boletes vermelles de cereal cruixent amb xocolata, flocs blancs de sucre i arbrets verds de sucre. A més, inclou un bastó de xocolata de colors vermells i blancs, molt infantil i típic de Nadal.

Descongelació aproximada abans del consum

  • 4 hores a la nevera.
  • 2 hores i 30 minuts a temperatura ambient.
  • No el torneu a congelar un cop descongelat.

Mantecados i polvorons

Els nostres mantecados i polvorons s'elaboren amb la mateixa recepta de fa més de 100 anys, i es presenten amb l’embolcall clàssic de doble llaç.

El procés d'elaboració d'aquests dolços exquisits comença amb una selecció acurada de les matèries primeres principals: ametlla, farina de blat, llard de porc ibèric i sucre de llustre. Cadascuna d'elles se sotmet a un condicionament previ. La farina de blat es resseca fins a aconseguir la humitat característica, el sucre en gra es mol fins a convertir-lo en sucre de llustre i l'ametlla es torra i trosseja.

Aquests ingredients es pasten per aconseguir una mescla homogènia pel que fa a color i textura. Un cop preparada, la massa es talla per donar forma a les peces: rodones o ovalades, segons el producte.

Després, s’enfornen i es refreden. Per acabar, s’envasen amb el seu embolcall especial i ja estan a punt per delectar tots els amants de la qualitat i la tradició amb cada mos.

Polvoró d'ametlla i boleta de coco

Mantecados y Polvorones de Mercadona

Polvoró d'ametlla: el polvoró clàssic de tota la vida, amb la seva forma ovalada. Inclou ametlla torrada i trossejada, canyella molta, clau d'espècia, oli essencial de llimona i sucre de llustre a la superfície.

Com els mantecados, la seva consistència és compacta a l'exterior i tendra a l’interior, amb la superfície lleugerament quarterada i suau al paladar.

Boletes de coco: tot i que potser no són tan tradicionals, ja ens acompanyen des de fa temps. Són uns dolços amb una personalitat marcada. Farcides de coco ratllat i banyades amb una capa exquisida de xocolata negra, són ideals per als amants del coco, ja que en tenen una bona quantitat a l’interior.

Es preparen donant forma de boleta a la massa de coco ratllat. Posteriorment, es banyen amb xocolata negra. Tot seguit, es refreden i s'envasen després de passar un control de qualitat rigorós.

Mantecado casolà i mantecado de llimona

Mantecado casero y Mantecado de limón Mercadona

Amb una forma rodona, tots dos productes presenten una consistència similar a la dels polvorons, amb característiques similars en la seva superfície i una textura suau que es desfà al paladar.

Mantecado casolà: aquesta delícia tradicional afegeix als seus ingredients canyella molta, que hi dona un toc de calidesa i fragància, i s'empolvora amb sèsam. Cada mos evoca els sabors que ens han arribat generació rere generació.

Mantecado de llimona: ofereix una experiència cítrica amb un toc refrescant, gràcies a l'aroma de l'oli essencial de llimona. Un producte amb uns contrastos molt agradables.

Altres recomanacions

El nostre assortiment de torrons inclou novetats i els clàssics de sempre. No te’l perdis!

Permet-te un plaer amb la nostra àmplia varietat de bombons.

Has vist els nostres calendaris d’advent amb minifragàncies i essencials de maquillatge? Comença el compte enrere...