Coneixes la nostra reducció de vinagre de pedro ximenes? És un condiment exquisit, elaborat a partir d'una selecció de vinagre d'aquest vi. Té un gust agredolç encisador i una textura balsàmica que són ideals per acompanyar i decorar amanides, carns, peixos, marisc, verdures i postres.
Amb aquest amaniment, pots realçar les teves creacions gastronòmiques amb un toc distintiu i aportar-hi un equilibri agredolç sorprenent.
Tanmateix, el que potser no t’imagines és que aquesta reducció de vinagre de pedro ximenes és una tria saludable, rica en antioxidants i baixa en calories i greixos. És un aliat molt versàtil a la cuina. Tasta-la amb les receptes que et presentem tot seguit!
Tres receptes amb reducció de vinagre de pedro ximenes (per a dues persones)
Verdures saltades amb reducció de vinagre de pedro ximenes
1. Cou 100 g d’edamame en aigua bullent durant un parell de minuts. Reserva’l i pela’l.
2. Elimina la part dura de 6 espàrrecs i talla’ls en trossos irregulars de 2 o 3 dits.
3. Talla ½ carabassó a tires amb la pell i reserva’n el centre.
4. Talla 60 g de bròcoli en arbrets i pela'l. Reserva’n part de la tija més coriàcia.
5. En 2 gots d'aigua, escalda 2 minuts els arbrets de bròcoli i reserva’ls.
6. Afegeix-hi el centre del carabassó i la tija pelada del bròcoli. Cou-ho uns 20 minuts. Salpebra-ho, apaga el foc i afegeix-hi 50 g d’espinacs. Tritura-ho, cola-ho i reserva la mescla.
7. En una paella ben calenta, afegeix un rajolí d'oli d'oliva i salta els espàrrecs un parell de minuts.
8. Afegeix-hi de seguida el bròcoli i salta-ho tot un parell de minuts més.
9. Incorpora-hi les tires de carabassó i salta-ho un parell de minuts.
10. Afegeix-hi l'edamame, remena-ho una mica i reserva-ho.
11. Emplata-ho amb una base de la crema verda i les verdures saltades per sobre.
12. Acaba-ho amb un rajolí d'oli, sal en escates i la reducció de vinagre de pedro ximenes.
Amanida de pollastre i fruita seca
1. Salpebra 1 pit de pollastre i cuina’l per les dues cares en una paella amb una mica d'oli. Reserva’l.
2. Talla 10 cirerols per la meitat i 1 alvocat en làmines. Ruixa l’alvocat amb una mica de suc de llimona. Talla també el pit ja cuinat a trossets.
3. Munta el plat amb una base d'amanida mescla primavera i a sobre els cirerols, l'alvocat i el pollastre.
4. Amaneix-ho amb oli, sal i la reducció de vinagre de pedro ximenes. Acaba el plat amb 1 grapat de combinat de fruita seca, fruites dessecades i llavors de carabassa.
Carpaccio de bolets
1. Renta bé 200 g de mescla intensa de bolets frescos i talla'ls en làmines molt fines.
2. Torra 10 g de pinyons lleugerament en una paella sense oli.
3. Disposa en un plat les làmines de bolets sense que se sobreposin les unes damunt les altres.
4. Amaneix-ho amb oli i reducció de vinagre de pedro ximenes. Acaba el plat amb uns talls de formatge grana padano i els pinyons torrats.
Altres recomanacions
Si t'agrada donar un toc de gust als plats, tasta la salsa còctel, ideal per a marisc i aperitius.
Si busques alguna cosa una mica més exòtica, acompanya el teu menjar preferit amb Tsatsiki, la salsa grega de iogurt per amanir amanides, wraps, per sucar...
O t'estimes més les salses orientals per a les receptes asiàtiques i tota mena de plats?