Descobreix totes les possibilitats de la soja texturitzada. Sis receptes delicioses

Soja texturitzada, descobreix-ne totes les possibilitats!

30 de juny de 2020

Has tastat la soja texturitzada? És una font de proteïnes que val la pena d’assaborir si encara no ho has fet.

Se sol prendre com a substitutiu de la carn picada, així que ofereix moltes possibilitats per a preparar diferents plats: fajites, tacos, burritos, pasta amb bolonyesa, lasanya, canelons, empanades, albergínies farcides i, fins i tot, hamburgueses i mandonguilles.

Característiques de la soja texturitzada

La soja texturitzada destaca per les característiques següents:

  • Té un gust suau.
  • És una font rica de fibra i de proteïnes.
  • No es tracta d'un producte exclusiu per a dietes vegetarianes o veganes, sinó que s’adreça a tot tipus de públic, ja que és una manera diferent de consumir els teus plats favorits.

Instruccions abans de cuinar-la

Abans d'elaborar el plat, cal cobrir la soja texturitzada amb aigua durant 20 minuts, perquè s'hidrati. Posteriorment, podem començar a cuinar-la.

Idees de receptes amb soja texturitzada

La soja texturitzada és un aliment fàcil de cuinar i molt versàtil, que podem fer servir en una gran quantitat de receptes, veganes i de tot tipus. Et detallem els passos que cal seguir. Pren-ne nota!

Texto 1 Imagen Soja texturizada

Nyoquis amb verdures i soja

1. Coeu 500 g de nyoquis segons les indicacions del fabricant, sense oli i sense refredar-los sota l'aigua.

2. Escalfeu 200 g de carbassó, tomàquet sec al gust, 200 g de bolets i 2 grans d'all, amb una mica d'oli i sal.

3. Barregeu-ho al foc durant 2 minuts, amb 200 g de soja texturitzada hidratada, 100 g d'olives sense pinyol, 100 g d'espinacs i 20 g de menta.

4. Barregeu-ho al gust amb la pasta i empolseu-hi formatge.

Texto 2 Imagen Soja texturizada

Burrito amb soja texturitzada

1. Escalfeu 200 g de ceba morada, 100 g de pebrot vermell i 100 g de pebrot verd, amb una mica d'oli i sal.

2. Barregeu-ho al foc durant 2 minuts, amb 200 g de soja texturitzada i 200 g de mongetes vermelles.

3. Barregeu-ho en fred amb comí, 3 pebrots semipicants, coriandre, 100 g de blat de moro i 95 g de guacamole. Amaniu-ho amb un rajolí de llima.

4. Farciu-ne els burritos.

Texto 3 Imagen Soja texturizada

Albergínies farcides de soja i pebrots

1. Talleu 3 o 4 albergínies per la meitat, feu-les al forn i buideu-ne la polpa.

2. Escalfeu 40 g de pinyons fregits, 50 g d'api, 100 g de ceba vermella, 100 g de pebrot vermell, 100 g de pebrot verd i 100 g de pebrot groc, amb una mica d'oli i sal

3. Barregeu-ho al foc durant 2 minuts, amb la polpa de les albergínies, 200 g de soja texturitzada hidratada, 100 g de tomàquet fregit, 100 g d'olives verdes i negres, i 20 g de tàperes.

4. Farciu cadascuna de les meitats de l'albergínia amb la barreja.

Texto 4 Imagen Soja texturizada

Mandonguilles de soja texturitzada

1. Escalfeu amb una mica d'oli 150 g de ceba, 2 grans d'all i una mica de julivert. Afegiu-ho a 500 g de soja texturitzada hidratada.

2. Tritureu-ho fins que quedi com una pasta.

3. Feu boletes amb la barreja i passeu-les per farina.

4. Fregiu-les amb oli.

5. Serviu-les acompanyades de la salsa de formatge. Per preparar la salsa: escalfeu 300 ml de llet juntament amb 350 g de formatge ratllat, fins que es dilueixi i quedi com una crema. Per aconseguir una salsa més lleugera, afegiu-hi més llet.

Texto 5 Imagen Soja texturizada

Espaguetis amb bolonyesa de soja

1. Coeu 250 g d’espaguetis segons les indicacions del fabricant, sense oli i sense refredar-los sota l'aigua.

2. Escalfeu api, 200 g de pastanaga i 200 g de ceba, amb poca sal.

3. Barregeu-ho amb 200 g de soja texturitzada hidratada i 600 g de tomàquet fregit, durant 2 minuts.

4. Barregeu-ho amb la pasta al gust i empolseu-hi formatge.

Texto 6 Imagen Soja texturizada

Macarrons amb soja, blat de moro i pèsols

1. Coeu 250 g de macarrons segons les indicacions del fabricant, sense oli i sense refredar-los sota l'aigua.

2. Escalfeu 100 g de ceba, 100 g de pastanaga, 250 g de tomàquet de pera picat i pebre negre, amb una mica d'oli i sal.

3. Barregeu-ho al foc durant 2 minuts, amb 200 g de soja texturitzada hidratada, 100 g de pèsols, 100 g de blat de moro i 20 g d'alfàbrega.

4. Barregeu-ho al gust amb la pasta i empolseu-hi formatge.

Altres recomanacions

Si t'interessen els productes rics en proteïnes, tasta els +Proteínas Hacendado, una gamma de postres de textura i gust exquisits.