Has tastat la soja texturitzada? És una font de proteïnes que val la pena d’assaborir si encara no ho has fet.
Se sol prendre com a substitutiu de la carn picada, així que ofereix moltes possibilitats per a preparar diferents plats: fajites, tacos, burritos, pasta amb bolonyesa, lasanya, canelons, empanades, albergínies farcides i, fins i tot, hamburgueses i mandonguilles.
Característiques de la soja texturitzada
La soja texturitzada destaca per les característiques següents:
- Té un gust suau.
- És una font rica de fibra i de proteïnes.
- No es tracta d'un producte exclusiu per a dietes vegetarianes o veganes, sinó que s’adreça a tot tipus de públic, ja que és una manera diferent de consumir els teus plats favorits.
Instruccions abans de cuinar-la
Abans d'elaborar el plat, cal cobrir la soja texturitzada amb aigua durant 20 minuts, perquè s'hidrati. Posteriorment, podem començar a cuinar-la.
Idees de receptes amb soja texturitzada
La soja texturitzada és un aliment fàcil de cuinar i molt versàtil, que podem fer servir en una gran quantitat de receptes, veganes i de tot tipus. Et detallem els passos que cal seguir. Pren-ne nota!
Nyoquis amb verdures i soja
Ingredients per a 4 persones:
1. Coeu 500 g de nyoquis segons les indicacions del fabricant, sense oli i sense refredar-los sota l'aigua.
2. Escalfeu 200 g de carbassó, tomàquet sec al gust, 200 g de bolets i 2 grans d'all, amb una mica d'oli i sal.
3. Barregeu-ho al foc durant 2 minuts, amb 200 g de soja texturitzada hidratada, 100 g d'olives sense pinyol, 100 g d'espinacs i 20 g de menta.
4. Barregeu-ho al gust amb la pasta i empolseu-hi formatge.
Burrito amb soja texturitzada
Ingredients per a 2 persones:
1. Escalfeu 200 g de ceba morada, 100 g de pebrot vermell i 100 g de pebrot verd, amb una mica d'oli i sal.
2. Barregeu-ho al foc durant 2 minuts, amb 200 g de soja texturitzada i 200 g de mongetes vermelles.
3. Barregeu-ho en fred amb comí, 3 pebrots semipicants, coriandre, 100 g de blat de moro i 95 g de guacamole. Amaniu-ho amb un rajolí de llima.
4. Farciu-ne els burritos.
Albergínies farcides de soja i pebrots
Ingredients per a 4 persones:
1. Talleu 3 o 4 albergínies per la meitat, feu-les al forn i buideu-ne la polpa.
2. Escalfeu 40 g de pinyons fregits, 50 g d'api, 100 g de ceba vermella, 100 g de pebrot vermell, 100 g de pebrot verd i 100 g de pebrot groc, amb una mica d'oli i sal
3. Barregeu-ho al foc durant 2 minuts, amb la polpa de les albergínies, 200 g de soja texturitzada hidratada, 100 g de tomàquet fregit, 100 g d'olives verdes i negres, i 20 g de tàperes.
4. Farciu cadascuna de les meitats de l'albergínia amb la barreja.
Mandonguilles de soja texturitzada
Ingredients per a 4 persones:
1. Escalfeu amb una mica d'oli 150 g de ceba, 2 grans d'all i una mica de julivert. Afegiu-ho a 500 g de soja texturitzada hidratada.
2. Tritureu-ho fins que quedi com una pasta.
3. Feu boletes amb la barreja i passeu-les per farina.
4. Fregiu-les amb oli.
5. Serviu-les acompanyades de la salsa de formatge. Per preparar la salsa: escalfeu 300 ml de llet juntament amb 350 g de formatge ratllat, fins que es dilueixi i quedi com una crema. Per aconseguir una salsa més lleugera, afegiu-hi més llet.
Espaguetis amb bolonyesa de soja
Ingredients per a 2 persones
1. Coeu 250 g d’espaguetis segons les indicacions del fabricant, sense oli i sense refredar-los sota l'aigua.
2. Escalfeu api, 200 g de pastanaga i 200 g de ceba, amb poca sal.
3. Barregeu-ho amb 200 g de soja texturitzada hidratada i 600 g de tomàquet fregit, durant 2 minuts.
4. Barregeu-ho amb la pasta al gust i empolseu-hi formatge.
Macarrons amb soja, blat de moro i pèsols
Ingredients per a 2 persones
1. Coeu 250 g de macarrons segons les indicacions del fabricant, sense oli i sense refredar-los sota l'aigua.
2. Escalfeu 100 g de ceba, 100 g de pastanaga, 250 g de tomàquet de pera picat i pebre negre, amb una mica d'oli i sal.
3. Barregeu-ho al foc durant 2 minuts, amb 200 g de soja texturitzada hidratada, 100 g de pèsols, 100 g de blat de moro i 20 g d'alfàbrega.
4. Barregeu-ho al gust amb la pasta i empolseu-hi formatge.
Altres recomanacions
Si t'interessen els productes rics en proteïnes, tasta els +Proteínas Hacendado, una gamma de postres de textura i gust exquisits.