Descobreix les millores de qualitat del nostre pepperoni a talls i aprèn a preparar aquestes receptes.

Sis receptes per gaudir del pepperoni

16 de febrer de 2023

Coneixes el nostre pepperoni? Fins fa poc, t’oferíem altres opcions de pepperoni a les nostres botigues. Ara t'ho posem més fàcil amb aquest nou ingredient perfecte per utilitzar a les pizzes i, alhora, donar curs a la imaginació. Així el pots consumir al teu gust i en la quantitat que necessitis.

Gràcies al tancament zip, facilitem la conservació del producte i en mantenim la qualitat òptima per a quan s’ha de tornar a fer servir.

El pepperoni és un embotit curat. Malgrat el seu nom, és originari dels Estats Units. Està inspirat en el salami italià, amb una carn picada més fina, un toc de mostassa i lleugerament picant.

Com ja hem dit, se sol consumir a la pizza, però té moltes més possibilitats. Les vols conèixer?

Sis idees per cuinar amb pepperoni

Ingredients per a 2 persones

Recetas con pepperoni: Pizza con pepperoni

Ingredients per a 2 persones

  • 1 massa pizza
  • 50 g de pepperoni
  • 1 cullerada sopera de tomàquet fregit
  • 1 cullerada de postres d'orenga
  • 90 g de pebrots tricolor
  • 150 g de mozzarella ratllada

Pas a pas

1. Preescalfa el forn a màxima potència.

2. Estén la base de pizza sobre en safata per al forn.

3. Cobreix la base amb tomàquet i empolsa-hi una cullerada d'orenga.

4. Talla un tros de cada un dels pebrots a tires fines.

5. Estén el formatge per tota la pizza i reparteix les tires de pebrots per sobre.

6. Posa els talls de pepperoni sobre la pizza.

7. Posa-ho al forn uns 10 o 15 minuts (segons la potència del forn) i serveix.

Ous al plat amb pepperoni

Rectas con pepperoni: huevos al plato con pepperoni

Ingredients per a 2 persones

  • 4 ous.
  • 40 g de pepperoni.
  • 120 g de samfaina.
  • 1 culleradeta de postres de julivert.

Pas a pas

1. Preescalfa el forn a 180 ºC.

2. Posa la samfaina en un recipient apte per al forn i enforna-la uns 5 minuts perquè agafi temperatura.

3. Treu el recipient del forn i disposa la samfaina en quatre espais amb una cullera, per evitar que els rovells s'amunteguin.

4. Trenca els ous i aboca’ls al recipient. Reparteix el pepperoni.

5. Posa-ho al forn a 160 ºC. Controla que la clara quedi cuita i el rovell al gust (entre 5 i 8 minuts, més o menys).

6. Retira-ho, salpebra-ho lleugerament i empolsa-hi julivert acabat de picar.

Croquetes d'arròs, mozzarella i pepperoni

Rectas con pepperoni: croquetas con arroz, mozzarella y pepperoni

Ingredients per a 6-8 unitats

  • 250 g d'arròs rodó.
  • 450 ml d'aigua.
  • 50 ml de vi blanc.
  • 15 g de mantega.
  • 45 g de pepperoni.
  • 60 g de mozzarella.
  • Ous (els que requereixi).
  • Pa ratllat (el que requereixi).

Pas a pas

1. En una olla, fon la mantega i aboca l'arròs. Remena fins que agafi un color transparent.

2. Rega l'arròs amb el vi blanc, sense deixar de remenar.

3. Afegeix-hi l'aigua i cuina-ho a foc fort uns 10 minuts. Sala-ho quan arrenqui el bull.

4. Quan l'arròs comenci a sortir, abaixa el foc i tapa l'olla. Cuina-ho uns 5 minuts més fins que l'arròs s'eixugui bé. Reserva-ho fins que vagi perdent temperatura.

5. Estén tot l'arròs en una capa com més fina millor i cobreix-lo molt bé amb paper film perquè no es ressequi. Refreda’l un parell d'hores a la nevera.

6. Un cop refredat l'arròs, prepara unes boletes amb les mans, amb un forat al centre.

7. Posa dins el forat les rodanxes de pepperoni trossejades juntament amb la mozzarella (o el formatge que més t’agradi).

8. Acaba de cobrir el farciment amb l'arròs. El farciment ha de quedar al centre. Compacta-ho.

9. Passa les boles per ou i cobreix-les bé amb pa.

10. Fregeix les croquetes en oli abundant, que les cobreixi bé, a uns 170 ºC, fins que s’enrosseixin.

Albergínies amb mel farcides de pepperoni i ricotta

Recetas con pepperoni: berenjenas con miel rellenas de pepperoni y ricotta

Ingredients per a 4 peces

  • 1 albergínia.
  • 1 cullerada sopera de mel.
  • 60 g de ricotta.
  • 30 g de pepperoni.
  • 10 g de ruca.
  • 7 ametlles.

Pas a pas

1. Preescalfa el forn a 200 ºC.

2. Talla l'albergínia longitudinalment de manera que et quedin 4 talls de bona mida.

3. Posa una mica d'oli i una mica de sal en un paper de forn i enforna els talls d’albergínia uns deu minuts.

4. Treu-los el forn i, amb l'ajut d'un pinzell de cuina, pinta’n una de les cares amb una miqueta de mel. Torna’ls a posar al forn uns altres 5 minuts.

5. Amb les albergínies temperades, fes una base de ruca i posa-hi una cullerada de ricotta i un parell de talls de pepperoni.

6. Doblega l'albergínia sobre si mateixa i tanca-la amb un escuradents.

7. Empolsa-hi ametlla picada.

Tirabuixons amb pepperoni

Recetas con pepperoni: hélices con pepperoni

Ingredients per a 2 persones

  • 200 g de tirabuixons
  • 200 g de tomàquet natural triturat
  • 100 g ceba dolça
  • 1 cullerada sopera d’orenga
  • 40 g de pepperoni
  • Grana padano al gust

Pas a pas

1. Pica molt fina mitja ceba dolça i ofega-la en un fil d'oli.

2. Quan la ceba comenci a quedar transparent, afegeix-hi el tomàquet i salpebra-ho.

3. Fregeix-ho uns 10 minuts. A mitja cocció, afegeix els talls de pepperoni i l'orenga a la salsa.

4. Bull la pasta en aigua salada abundant uns 8 minuts i cola-la. Reserva una mica de l'aigua de cocció.

5. Mescla els tirabuixons amb la salsa en un recipient adequat durant un parell de minuts. Afegeix-hi una mica d'aigua de cocció si prefereixes una salsa més lleugera.

6. Serveix en un plat i empolsa-hi grana padano acabat de ratllar.

Rotllets de pasta fil·lo amb pepperoni i formatge feta

Recetas con pepperoni: Rollitos de masa filo con pepperoni y queso feta

Ingredients per a 4 unitats

  • 2 fulls de pasta fil·lo.
  • 30 g de pepperoni.
  • 40 g de formatge feta.
  • 1 cullerada de postres de sèsam.
  • 20 g de ruca.

Pas a pas

1. Separa, junts, 2 fulls de pasta fil·lo. Talla’ls en 4 quadrats i unta’ls lleugerament amb oli amb un pinzell.

2. Farceix cada peça pel centre amb ruca, quatre dauets de feta i 3 rodanxes de pepperoni trossejades.

3. Embolica la massa sobre si mateixa per fer un rotllet i fixa la punta d'un extrem abraçant la de l'altre. Pinta amb oli si cal que s'adhereixi bé.

4. Empolsa una mica de sèsam sobre els rotllets i posa’ls al forn a 200 ºC uns 10 o 15 minuts, fins que s’enrosseixin.

5. Acaba, si vols, amb una reducció de vinagre balsàmic.

Altres recomanacions

T’agraden aquestes receptes amb cintes de bacó? Les pots preparar tal qual o bé pots substituir el bacó per pepperoni tallat a tires. Segur que són delicioses, amb un gust i un toc picant diferents.

La fruita seca és fonamental per al teu cistell equilibrat. No l’oblidis!

Descobreix les millores de qualitat en les nostres patates amb allioli, ara més casolanes.