Descobreix els tipus de dàtils de Mercadona. T'ensenyem a preparar-ne sis receptes delicioses.

Sis receptes amb dàtils. Descobreix-ne els beneficis i usos versàtils

28 de febrer de 2024

Amb el seu gust dolç exquisit i textura suau, els dàtils són un regal que ens ofereix la terra i que ens connecta amb l'essència del que és natural.

No solament delecten el paladar, sinó que a més tenen nombrosos beneficis saludables i aplicacions culinàries. Des de proporcionar-nos un alt valor nutricional fins a servir d'endolcidor natural en una varietat de plats, els dàtils han conquistat el seu lloc en la dieta de persones d’arreu del món.

D'altra banda, són ideals per emportar-te a les activitats a l'aire lliure i perfectes per donar personalitat als plats principals, les postres i les amanides. Ens plau d'oferir-te diferents varietats de dàtils perquè en puguis gaudir de tots els avantatges i de les diverses maneres d'utilitzar-ne en la cuina de cada dia. Tu, com prefereixes consumir-los?

Quins dàtils pots trobar a Mercadona?

6 recetas con Dátiles Mercadona.

Dàtil dessecat sense pinyol

Un snack natural per gaudir-ne en una gran varietat de situacions. Són molt fàcils de fer servir a la cuina, fins i tot en entrepans. Com que no tenen pinyol, també es poden afegir directament en batuts, mescles per enfornar, salses, etc., sense cap preocupació.

Dàtils Medjoul amb pinyol

Una opció excel·lent en la cuina creativa, tant per fer postres com farciments deliciosos, salses, etc. Originaris de la regió de Medjoul, al Marroc, destaquen per la seva mida grossa, carnositat i gust intens.

Dàtils en branca 400 g

Per als qui prefereixen l'opció en branca, aquests dàtils originaris de Tunísia són perfectes per menjar-los com a piscolabis o en plats dolços i salats. A Ceuta i Melilla els trobaràs disponibles també en mida de 2 kg.

Algunes propietats i beneficis dels dàtils

Introduir dàtils en l’alimentació pot ser molt positiu. Els dàtils tenen molts beneficis saludables. Aquests, els coneixes?

  • Són una font excel·lent d'energia i nutrients, ja que contenen fibra, vitamines i minerals essencials (ferro, calci, potassi, magnesi...).
  • Aquesta combinació brillant dona al dàtil propietats antioxidants i diürètiques.
  • Té un paper extraordinari com a endolcidor natural, de manera que et pot ajudar a reduir el sucre de l’alimentació i convertir-se en l'ingredient estrella de postres i altres plats.
  • Gràcies al seu alt contingut en fibra dietètica i insoluble, contribueix a millorar la digestió.
  • Té propietats saciants.

A més, a la cuina és un bon aliat per a diferents receptes: farciments d’aperitius, amanides, smoothies i batuts, salses, farciments de carns, etc.

La seva versatilitat et permet experimentar i crear plats deliciosos i nutritius. A tall de suggeriment, et proposem sis receptes delicioses.

Sis receptes amb dàtils

Pa de dàtils i panses

6 recetas con Dátiles Mercadona.

Ingredients

  • 375 g de dàtils.
  • 190 ml de suc de taronja.
  • 440 g de farina.
  • 125 g de sucre.
  • 1 culleradeta de bicarbonat.
  • 1 culleradeta de llevat en pols.
  • ½ culleradeta de clau d’espècia.
  • 1 ou.
  • 190 g de panses.
  • 60 ml d’oli vegetal.
  • ½ culleradeta de sal.

Preparació

1. Preescalfa el forn a 180 ºC. Fes servir un motlle rectangular. Engreixa’l i folra’l amb paper de forn.

2. Redueix el suc de taronja amb els dàtils en un cassó. Retira-ho del foc i deixa-ho refredar.

3. Barreja la farina, el sucre, el bicarbonat, el llevat, la sal i el clau d’espècia en un bol.

4. En un altre bol, bat l’ou amb l’oli.

5. Talla els dàtils a trossets.

6. Fes servir una batedora per ajuntar la mescla de farina i la de l'ou. Mescla fins que quedi una pasta uniforme. És el moment d'afegir-hi els dàtils i les panses. Remena-ho bé.

7. Aboca la mescla al motlle i posa-la al forn uns 45 minuts. Comprova amb un bastonet que el centre estigui fet. Si surt net, ja està a punt.

Quiche de tomàquet, formatge i dàtils

6 recetas con Dátiles Mercadona.

Ingredients

  • 1 làmina de pasta trencada.
  • 150 g de cirerols.
  • 100 g de formatge gorgonzola.
  • 3 ous.
  • 300 g de nata.
  • 12 dàtils sense pinyol.

Preparació

1. Preescalfa el forn a 180 ºC.

2. Disposa una pasta trencada en un motlle, amb pes al damunt. Posa-la al forn durant 10 minuts.

3. Bat els ous, afegeix-hi nata i condimenta-ho amb sal i pebre.

4. Talla els dàtils a rodanxes fines.

5. Talla els cirerols per la meitat.

6. Cobreix la pasta ja trencada i enfornada amb la mescla de nata i ou.

7. Distribueix els tomàquets, el formatge gorgonzola esmicolat i les rodanxes de dàtil.

8. Posa-ho al forn durant aproximadament 20 minuts o fins que la pasta s’enrosseixi i quan la punxis amb un bastonet, el bastonet surti net.

Mandonguilles de pollastre amb dàtils i ametlles

6 recetas con Dátiles Mercadona.

Ingredients

  • 500 g de pit de pollastre.
  • 12 dàtils sense pinyol.
  • 100 g de bastonets d'ametlles.
  • 50 g d'ametlla molta.
  • 2 llesques de pa de motlle.
  • 100 ml de vi blanc.
  • 30 ml de llet.
  • 1 ceba.
  • 500 ml de brou de pollastre.
  • 150 g de farina.
  • Sal.
  • Pebre.
  • Oli.

Preparació

1. Talla els dàtils a trossets.

2. Talla els pits en trossos molt fins.

3. Pica les ametlles senceres amb un ganivet i torra-les en una paella sense afegir-hi oli.

4. Pica mitja ceba molt fina i sofregeix-la en una paella amb una espurna d'oli.

5. Submergeix el pa en la llet durant 2 minuts i escorre l'excés de líquid.

6. Mescla la carn picada amb el sofregit de ceba, el pa sucat a la llet, els dàtils, l'ou, la sal i el pebre. Reserva-ho a la nevera.

7. Talla l'altra meitat de la ceba a la juliana i sofregeix-la en una paella amb una mica d'oli.

8. Incorpora-hi les ametlles picades. Mescla-ho bé.

9. Afegeix-hi el vi blanc i deixa que redueixi.

10. Aboca-hi el brou de pollastre i cuina-ho durant uns 10 minuts.

11. Tritura la mescla i corregeix-ne el punt de sal, si cal.

12. Posa a escalfar oli en una paella mentre fas boletes amb la mescla de carn i les arrebosses amb farina. Tot seguit, fregeix-les. Un cop marcades, posa-les sobre paper absorbent i reserva-les.

13. Afegeix les mandonguilles a la salsa i deixa-les cuinar uns 10 minuts més.

14. Serveix les mandonguilles i adorna el plat amb els bastonets d'ametlla.

Pizza de dàtils, formatge de cabra i ceba caramel·litzada

6 recetas con Dátiles Mercadona.

Ingredients

  • 1 base de pizza.
  • 3 o 4 dàtils Medjoul.
  • Orenga.
  • Mozzarella.
  • Formatge de cabra.
  • Ceba caramel·litzada.

Preparació

1. Preescalfa el forn a 180 ºC.

2. Talla els dàtils per la meitat i treu-ne el pinyol. Fes 2 o 3 tires de cada meitat.

3. Prepara la pizza. Cobreix-ne la base amb la mozzarella i orenga. Afegeix-hi el formatge de cabra tallat a rodanxes, les tires de dàtils i un toc de ceba caramel·litzada.

4. Enfornar durant 10 o 15 minuts.

Gelat de dàtils i caramel

6 recetas con Dátiles Mercadona.

Ingredients

  • 100 ml d'aigua.
  • 150 g de sucre.
  • 4 rovells d'ou.
  • 300 ml de nata.
  • 50 g de dàtils sense pinyol.
  • Caramel líquid.

Preparació

1. Bull l'aigua juntament amb el sucre fins a aconseguir un almívar suau.

2. Bat els rovells d'ou amb una batedora o un batedor de barnilles, i incorpora-hi gradualment l’almívar en forma de fil, fins que la mescla dupliqui el volum i arribi a una temperatura tèbia.

3. Talla els dàtils a trossets.

4. Munta la nata i afegeix-hi els trossets de dàtil.

5. Amb moviments envoltants, mescla la nata amb els dàtils juntament amb els rovells batuts amb almívar.

6. Aboca la mescla en un motlle i congela-la un mínim de 4 hores.

7. Adorna el gelat amb caramel líquid i serveix-lo.

Dàtils farcits de mascarpone i nous

6 recetas con Dátiles Mercadona.

Ingredients

  • 6 dàtils Medjoul.
  • 100 g de mascarpone.
  • 6 nous senceres.
  • 50 g de sucre de llustre.
  • ½ culleradeta de canyella en pols.

Preparació

1. Mescla el mascarpone amb el sucre de llustre, fins a aconseguir una barreja suau i uniforme.

2. Talla els dàtils per la meitat i treu-ne el pinyol. Forma una mena de barqueta amb cada un d'ells.

3. Farceix cada meitat del dàtil amb la crema de mascarpone.

4. Posa mitja nou en cada meitat del dàtil i, per acabar, empolsa una mica de canyella en pols sobre cada porció.

Altres recomanacions

Les nostres fruites seques i fruites deshidratades contribueixen a una alimentació saludable i es poden consumir de moltes maneres: per picar entre hores, en aperitius, per esmorzar, berenar...

Aconsegueix un extra d’energia amb aquestes barretes de cereals.

Segueix la nostra guia pas a pas per netejar la fregidora d’aire.