Saps quin és el maridatge de vins adequat per a les teves receptes d’estiu?
En aquesta època de l'any, la nostra alimentació s'adapta a la temperatura i el clima. Para atenció a aquests consells per maridar els nostres vins: lambrusco negre, blancs, tinto de verano i sangria. Descobreix les receptes més fresques i lleugeres que harmonitzen millor amb cada un d'ells.
Lambrusco negre
Un vi ideal amb aperitius, amanides, pasta, pizzes, etc.
Característiques
- Fabricat a Itàlia.
- Fresc i afruitat (elaborat amb mora i grosella).
- Cal consumir-lo entre 6 i 8 ºC. No s’ha de refredar al congelador.
Propostes de maridatge
- El pots acompanyar amb la nostra Pizza fresca Margarida cuita al forn de pedra.
- O preparar tu mateix uns espaguetis amb all i bitxo (per a 2 persones):
- Cou 200 g d’espaguetis.
- Pica 2 grans d'all molt fins.
- Retira les llavors d'un bitxo i talla’l a làmines.
- Enrosseix l'all i el bitxo en unes 4 cullerades soperes d'oli.
- Quan estiguin daurats, afegeix els espaguetis a la paella i remena.
- Afegeix un parell de cullerades soperes de l'aigua de la cocció fins que l'oli i l'aigua "lliguin" en una crema i la pasta s’acabi de coure al dente.
- Un cop a punt, empolsa-hi julivert acabat de tallar.
- Acompanya els espaguetis amb parmesà ratllat.
Indómito
Especialment indicat per a acompanyar peixos, amanides i aperitius.
Característiques
- Vi de raïm chardonnay.
- Sabor afruitat i suau.
- Cal prendre’l molt fred.
Propostes de maridatge
- Crema d'espàrrecs blancs amb salmó fumat i ous de peix (per a 2 persones):
- Escalfa una ceba fins que redueixi bé, sense enrossir-la. Afegeix-hi un rajolí de vermut o de vi dolç perquè evapori, juntament amb uns 125 ml de nata. Cuina-ho a foc baix uns minuts.
- Posa la barreja en un got de batedora i afegeix-hi 300 g d'espàrrecs blancs prims (sense l'aigua de la conserva).
- Tritura-ho tot. Afegeix-hi l'aigua de la conserva fins a aconseguir la textura de la crema que més t’agradi.
- Cola-ho i rectifica-ho de sal.
- En un plat, munta una base de 6 espàrrecs gruixuts (tiges i puntes).
- Culmina-ho amb la crema, 50 g de salmó fumat i ous de peix al gust.
- Cucurulls cruixents farcits de tàrtar de salmó i alvocat (per a 2 persones):
- Talla 150 g de llom de salmó cru a daus d'un centímetre i afegeix-hi ratlladura de gingebre i una cullerada de salsa de soja.
- Talla també 150 g de salmó marinat a daus de la mateixa mida i barreja la mateixa proporció amb el salmó cru.
- Prepara una massa en forma de cucurull amb pasta fil·lo: estén els fulls de pasta fil·lo per parelles i unta’ls amb una mica d'oli per les dues cares. Amb unes tisores, talla els fulls en rectangles d'uns 10x15 cm. Enrotlla’ls sobre si mateixos per donar-los forma de cucurull. Posa els cucurulls al forn a 180 ºC, entre 5 i 8 minuts, fins que s’enrosseixin.
- Farceix gairebé tot el cucurull amb la barreja del salmó.
- Tritura ½ alvocat amb una mica de wasabi i un rajolí de llimona, fins que quedi una crema.
- Amb una mànega de pastisseria, corona els cucurulls i decora’ls amb cibulet.
Abadía Mantrús Verdejo
Ideal per a peixos, mariscs, arrossos, amanides i aperitius.
Característiques
- Vi verdejo amb DO Rueda.
- Sabor intens afruitat i amb toc d'acidesa final.
- Cal prendre’l molt fred.
Propostes de maridatge
- Corball obert i cuit pel dors amb refregit d'all (per a 2 persones):
- Preescalfa el forn a 180 ºC.
- A la safata del forn, posa-hi un llom de corball d'uns 400 g, salpebra’l i afegeix-hi unes gotes d'oli. Fes-lo al forn durant 15 minuts.
- En una paella, afegeix-hi 3 cullerades soperes d'oli i, a foc mitjà-baix, enrosseix-hi 2 grans d'all laminats sense deixar de remenar. Fora del foc, afegeix-hi un rajolí de vinagre. Reserva-ho.
- Quan treguis el corball del forn, aboca-hi suaument el refregit d'all per sobre, perquè es barregi amb els sucs. Amb una manyopla, aixeca i inclina la safata, i amb una cullera recupera la barreja de la salsa que ha format l'oli amb els sucs del peix per tornar a ruixar el corball en tres o quatre passades.
- Risotto verd d'espinacs i gambes (per a 2 persones):
- Pela i escapça 12 gambes mitjanes.
- Cou 1 litre de brou de peix.
- Posa aigua a bullir en un cassó, amb una cullerada de sucre i una altra de sal. Quan arrenqui el bull, afegeix-hi 100 g d'espinacs frescos i un manat de julivert, perquè fixin la clorofil·la, durant 20 segons.
- Passa-ho a un bol amb aigua i glaçons, amb una cullerada de sal i una altra de sucre (mateix mètode). Escorre-ho molt bé i tritura-ho fins que quedi una salsa verda intensa.
- Posa una cullerada de mantega en una paella. Afegeix-hi 2 grans d'all picats i la part blanca d'un porro picat.
- Posa-hi una mica de sal, afegeix-hi una fulla de llorer i sofregeix-ho amb el foc molt baix durant 15-20 minuts, fins que es tornin transparents.
- Incorpora-hi 200 g d'arròs i remena-ho bé durant un parell de minuts. Rega-ho amb mig got de vi blanc i segueix remenant fins que s'absorbeixi i s’evapori tot l'alcohol. Fes el mateix amb una cullerada de suc de llimona.
- Aboca-hi el brou de peix calent en petites quantitats i, molt a poc a poc, remena l'arròs a mesura que vagi absorbint tot el líquid. Trigarà uns 17 minuts des que comencis a remenar.
- En l'últim moment, incorpora-hi la salsa verda d'espinacs i julivert. Apuja el foc, sense deixar de remenar, fins que s'evapori l'aigua. Rectifica-ho de sal i pebre. Apaga el foc i ratlla 20 g de formatge curat i una mica de pell de llimona.
- Quan l'arròs estigui a punt, salta mitja culleradeta de gingebre ben picat, afegeix-hi les gambes uns segons i cobreix els plats preparats amb la base del risotto verd.
Tinto de verano llimona 0 % sucre i alcohol
Una beguda molt versàtil que serveix per acompanyar tot tipus de menjars, per prendre amb l'aperitiu...
Característiques
- No té alcohol.
- No té sucre.
- Refrescant, gust de llimona i dolç.
- Cal prendre’l molt fred.
- A la teva disposició, en format ampolla i també en llauna per portar-lo allà on vulguis còmodament.
Propostes de maridatge
- Només has de comprar una de les nostres truites fresques de patates. Les pots trobar amb ceba o sense.
- O preparar a casa aquesta amanida de pollastre, formatge i alvocat que et proposem (per a 2 persones):
- Talla 300 g de pit de pollastre el més fi possible, salpebra’l i cuina’l en una paella.
- Afegeix al pollastre 2 cogombrets picats ben petits, cibulet al gust picat i 30 g de ceba fregida. Barreja-ho bé.
- Afegeix-hi 150 g de formatge d'untar i rectifica-ho de sal.
- Pela ½ alvocat i talla’l a rodanxes.
- En un bol, afegeix-hi tots els ingredients, barreja’ls i a punt per consumir.
Sangria Casón Histórico
Per acompanyar tot tipus de menjars, per prendre amb l'aperitiu...
Característiques
- Aromàtica, refrescant i dolça.
- 7 graus d'alcohol.
- Cal prendre-la molt freda.
Propostes de maridatge
- Patates braves (per a 4 persones):
- Cou 4 patates amb pell i sal, durant uns 30 o 40 minuts.
- Pela-les i fes-les a daus.
- Salta les patates en una paella amb una mica d'oli.
- Quan es comencin a enrossir, afegeix-hi la salsa brava i salta-ho.
- Prepara un allioli amb un ou, all i 200 ml d'oli de gira-sol a la batedora.
- Emplata les patates coronant-les amb allioli i una mica de pebre vermell.
- Ensalada russa (per a 4 persones):
- Cou 2 patates i 1 pastanaga amb pell uns 30-40 minuts. Els últims 10 minuts, incorpora-hi un manat de mongetes rodones.
- Deixa-ho refredar i pela les patates i les pastanagues encara tèbies. Barreja les tres verdures remenant amb una forquilla, però sense triturar, perquè la patata lligui.
- Pica 4 cogombrets i tàperes al gust. Cou 2 ous i pica’n les clares. Afegeix els cogombrets, les tàperes, les clares picades i 2 llaunes de tonyina a la base de patata i barreja-ho. Afegeix-hi un bon raig d’oli i rectifica-ho de sal. Afegeix-hi una o dues cullerades de maionesa.
- Deixa refredar la barreja a la nevera. A l'hora d’emplatar, cobreix-ho amb més maionesa. Per decorar, empolsa-hi els rovells sobrants de l'ou i acompanya-ho amb bastonets salats.
Altres recomanacions
Has tastat el nostre gelat Mochi? Gustos de mango, coco i festuc, perfectes per al colofó de qualsevol àpat o aperitiu.