Descobreix els vins que mariden millor amb les teves receptes d'estiu

Receptes d’estiu per maridar amb els nostres vins

09 de juliol de 2021

Saps quin és el maridatge de vins adequat per a les teves receptes d’estiu?

En aquesta època de l'any, la nostra alimentació s'adapta a la temperatura i el clima. Para atenció a aquests consells per maridar els nostres vins: lambrusco negre, blancs, tinto de verano i sangria. Descobreix les receptes més fresques i lleugeres que harmonitzen millor amb cada un d'ells.

Lambrusco negre

Imagen Texto 1 Maridaje Vinos ES

Un vi ideal amb aperitius, amanides, pasta, pizzes, etc.

Característiques

  • Fabricat a Itàlia.
  • Fresc i afruitat (elaborat amb mora i grosella).
  • Cal consumir-lo entre 6 i 8 ºC. No s’ha de refredar al congelador.

Propostes de maridatge

  • El pots acompanyar amb la nostra Pizza fresca Margarida cuita al forn de pedra.
  • O preparar tu mateix uns espaguetis amb all i bitxo (per a 2 persones):
    • Cou 200 g d’espaguetis.
    • Pica 2 grans d'all molt fins.
    • Retira les llavors d'un bitxo i talla’l a làmines.
    • Enrosseix l'all i el bitxo en unes 4 cullerades soperes d'oli.
    • Quan estiguin daurats, afegeix els espaguetis a la paella i remena.
    • Afegeix un parell de cullerades soperes de l'aigua de la cocció fins que l'oli i l'aigua "lliguin" en una crema i la pasta s’acabi de coure al dente.
    • Un cop a punt, empolsa-hi julivert acabat de tallar.
    • Acompanya els espaguetis amb parmesà ratllat.

Indómito

Imagen Texto 2 Maridaje Vinos

Especialment indicat per a acompanyar peixos, amanides i aperitius.

Característiques

  • Vi de raïm chardonnay.
  • Sabor afruitat i suau.
  • Cal prendre’l molt fred.

Propostes de maridatge

  • Crema d'espàrrecs blancs amb salmó fumat i ous de peix (per a 2 persones):
  • Escalfa una ceba fins que redueixi bé, sense enrossir-la. Afegeix-hi un rajolí de vermut o de vi dolç perquè evapori, juntament amb uns 125 ml de nata. Cuina-ho a foc baix uns minuts.
  • Posa la barreja en un got de batedora i afegeix-hi 300 g d'espàrrecs blancs prims (sense l'aigua de la conserva).
  • Tritura-ho tot. Afegeix-hi l'aigua de la conserva fins a aconseguir la textura de la crema que més t’agradi.
  • Cola-ho i rectifica-ho de sal.
  • En un plat, munta una base de 6 espàrrecs gruixuts (tiges i puntes).
  • Culmina-ho amb la crema, 50 g de salmó fumat i ous de peix al gust.

  • Cucurulls cruixents farcits de tàrtar de salmó i alvocat (per a 2 persones):
  • Talla 150 g de llom de salmó cru a daus d'un centímetre i afegeix-hi ratlladura de gingebre i una cullerada de salsa de soja.
  • Talla també 150 g de salmó marinat a daus de la mateixa mida i barreja la mateixa proporció amb el salmó cru.
  • Prepara una massa en forma de cucurull amb pasta fil·lo: estén els fulls de pasta fil·lo per parelles i unta’ls amb una mica d'oli per les dues cares. Amb unes tisores, talla els fulls en rectangles d'uns 10x15 cm. Enrotlla’ls sobre si mateixos per donar-los forma de cucurull. Posa els cucurulls al forn a 180 ºC, entre 5 i 8 minuts, fins que s’enrosseixin.
  • Farceix gairebé tot el cucurull amb la barreja del salmó.
  • Tritura ½ alvocat amb una mica de wasabi i un rajolí de llimona, fins que quedi una crema.
  • Amb una mànega de pastisseria, corona els cucurulls i decora’ls amb cibulet.

Abadía Mantrús Verdejo

Imagen Texto 3 Maridaje Vinos

Ideal per a peixos, mariscs, arrossos, amanides i aperitius.

Característiques

  • Vi verdejo amb DO Rueda.
  • Sabor intens afruitat i amb toc d'acidesa final.
  • Cal prendre’l molt fred.

Propostes de maridatge

  • Corball obert i cuit pel dors amb refregit d'all (per a 2 persones):

  • Preescalfa el forn a 180 ºC.
  • A la safata del forn, posa-hi un llom de corball d'uns 400 g, salpebra’l i afegeix-hi unes gotes d'oli. Fes-lo al forn durant 15 minuts.
  • En una paella, afegeix-hi 3 cullerades soperes d'oli i, a foc mitjà-baix, enrosseix-hi 2 grans d'all laminats sense deixar de remenar. Fora del foc, afegeix-hi un rajolí de vinagre. Reserva-ho.
  • Quan treguis el corball del forn, aboca-hi suaument el refregit d'all per sobre, perquè es barregi amb els sucs. Amb una manyopla, aixeca i inclina la safata, i amb una cullera recupera la barreja de la salsa que ha format l'oli amb els sucs del peix per tornar a ruixar el corball en tres o quatre passades.

  • Risotto verd d'espinacs i gambes (per a 2 persones):
  • Pela i escapça 12 gambes mitjanes.
  • Cou 1 litre de brou de peix.
  • Posa aigua a bullir en un cassó, amb una cullerada de sucre i una altra de sal. Quan arrenqui el bull, afegeix-hi 100 g d'espinacs frescos i un manat de julivert, perquè fixin la clorofil·la, durant 20 segons.
  • Passa-ho a un bol amb aigua i glaçons, amb una cullerada de sal i una altra de sucre (mateix mètode). Escorre-ho molt bé i tritura-ho fins que quedi una salsa verda intensa.
  • Posa una cullerada de mantega en una paella. Afegeix-hi 2 grans d'all picats i la part blanca d'un porro picat.
  • Posa-hi una mica de sal, afegeix-hi una fulla de llorer i sofregeix-ho amb el foc molt baix durant 15-20 minuts, fins que es tornin transparents.
  • Incorpora-hi 200 g d'arròs i remena-ho bé durant un parell de minuts. Rega-ho amb mig got de vi blanc i segueix remenant fins que s'absorbeixi i s’evapori tot l'alcohol. Fes el mateix amb una cullerada de suc de llimona.
  • Aboca-hi el brou de peix calent en petites quantitats i, molt a poc a poc, remena l'arròs a mesura que vagi absorbint tot el líquid. Trigarà uns 17 minuts des que comencis a remenar.
  • En l'últim moment, incorpora-hi la salsa verda d'espinacs i julivert. Apuja el foc, sense deixar de remenar, fins que s'evapori l'aigua. Rectifica-ho de sal i pebre. Apaga el foc i ratlla 20 g de formatge curat i una mica de pell de llimona.
  • Quan l'arròs estigui a punt, salta mitja culleradeta de gingebre ben picat, afegeix-hi les gambes uns segons i cobreix els plats preparats amb la base del risotto verd.

Tinto de verano llimona 0 % sucre i alcohol

Imagen Texto 4 Maridaje Vinos

Una beguda molt versàtil que serveix per acompanyar tot tipus de menjars, per prendre amb l'aperitiu...

Característiques

  • No té alcohol.
  • No té sucre.
  • Refrescant, gust de llimona i dolç.
  • Cal prendre’l molt fred.
  • A la teva disposició, en format ampolla i també en llauna per portar-lo allà on vulguis còmodament.

Propostes de maridatge

  • Només has de comprar una de les nostres truites fresques de patates. Les pots trobar amb ceba o sense.
  • O preparar a casa aquesta amanida de pollastre, formatge i alvocat que et proposem (per a 2 persones):
    • Talla 300 g de pit de pollastre el més fi possible, salpebra’l i cuina’l en una paella.
    • Afegeix al pollastre 2 cogombrets picats ben petits, cibulet al gust picat i 30 g de ceba fregida. Barreja-ho bé.
    • Afegeix-hi 150 g de formatge d'untar i rectifica-ho de sal.
    • Pela ½ alvocat i talla’l a rodanxes.
    • En un bol, afegeix-hi tots els ingredients, barreja’ls i a punt per consumir.

Sangria Casón Histórico

Imagen Texto 5 Maridaje Vinos

Per acompanyar tot tipus de menjars, per prendre amb l'aperitiu...

Característiques

  • Aromàtica, refrescant i dolça.
  • 7 graus d'alcohol.
  • Cal prendre-la molt freda.

Propostes de maridatge

  • Patates braves (per a 4 persones):
  • Cou 4 patates amb pell i sal, durant uns 30 o 40 minuts.
  • Pela-les i fes-les a daus.
  • Salta les patates en una paella amb una mica d'oli.
  • Quan es comencin a enrossir, afegeix-hi la salsa brava i salta-ho.
  • Prepara un allioli amb un ou, all i 200 ml d'oli de gira-sol a la batedora.
  • Emplata les patates coronant-les amb allioli i una mica de pebre vermell.

  • Ensalada russa (per a 4 persones):
  • Cou 2 patates i 1 pastanaga amb pell uns 30-40 minuts. Els últims 10 minuts, incorpora-hi un manat de mongetes rodones.
  • Deixa-ho refredar i pela les patates i les pastanagues encara tèbies. Barreja les tres verdures remenant amb una forquilla, però sense triturar, perquè la patata lligui.
  • Pica 4 cogombrets i tàperes al gust. Cou 2 ous i pica’n les clares. Afegeix els cogombrets, les tàperes, les clares picades i 2 llaunes de tonyina a la base de patata i barreja-ho. Afegeix-hi un bon raig d’oli i rectifica-ho de sal. Afegeix-hi una o dues cullerades de maionesa.
  • Deixa refredar la barreja a la nevera. A l'hora d’emplatar, cobreix-ho amb més maionesa. Per decorar, empolsa-hi els rovells sobrants de l'ou i acompanya-ho amb bastonets salats.

Altres recomanacions

Has tastat el nostre gelat Mochi? Gustos de mango, coco i festuc, perfectes per al colofó de qualsevol àpat o aperitiu.