T’ensenyem a preparar la nostra recepta deliciosa de Pizza sense gluten.

Recepta de Pizza sense gluten

24 de maig de 2021

El 27 de maig se celebra el Dia Nacional del Celíac. Com cada any, Mercadona se suma a aquesta data per donar visibilitat i suport a aquest col·lectiu. El nostre compromís és ferm i es demostra amb un assortiment ampli de productes sense gluten.

Perquè ampliïs el teu receptari, et proposem una recepta boníssima de Pizza sense gluten. Vols aprendre a preparar-la?

Segueix el pas a pas per a la recepta de Pizza sense gluten

Ingredients per a 2 persones:

  • 400 g de preparat panificable sense gluten
  • 250 ml d'aigua
  • 1 sobre de llevat de forner
  • 2 cullerades d'oli d'oliva
  • ½ albergínia
  • ½ ceba dolça
  • 3 cullerades de tomàquet fregit
  • 100 g de formatge mozzarella
  • 50 g de formatge anyenc
  • 8 talls de pernil
  • Sal

Pas a pas:

Per a la massa:

1. Dissoleu el llevat en un recipient amb aigua tèbia.

Imagen Texto 1 Pizza sin gluten

2. En un altre bol diferent, incorporeu-hi el preparat i 5 g de sal, i barregeu-ho.

Imagen Pizza sin gluten

3. Feu un forat al centre de la barreja i afegiu-hi l'aigua amb llevat i l'oli d'oliva.

Imagen Texto 3 Pizza sin gluten

Imagen Texto 4 Pizza sin gluten

Imagen Texto 5 Pizza sin gluten

4. Pasteu-ho amb les mans fins a donar-li forma de bola.

Imagen Texto 6 Pizza sin gluten

5. Deixeu-ho al recipient i tapeu-ho amb un drap. Deixeu-ho reposar en una zona prop de calor durant 1 hora.

Imagen Texto 7 Pizza sin gluten

Imagen Texto 8 Pizza sin gluten

6. Partiu la massa i reserveu-ne una meitat al congelador per a fer altres pizzes. Empolseu una mica més de preparat sobre la massa i pasteu-la amb el corró, fins que quedi fina.

Imagen Texto 9 Pizza sin gluten

Imagen Texto 10 Pizza sin gluten

Per a la pizza:

1. Talleu l'albergínia en làmines de mig dit de gruix, amb la pell. Poseu les làmines d’albergínia en aigua i afegiu-hi sal. Deixeu-les reposar uns 30 minuts perquè s'estovin i deixin anar l'acidesa.

Imagen Texto 11 Pizza sin gluten

2. Eixugueu-les amb paper de cuina. En una safata de forn, poseu-hi les làmines d'albergínia i la ceba tallada a la juliana, tapades amb paper d'alumini. Poseu-les al forn preescalfat a 250 ºC, durant 10 minuts.

Imagen Texto 12 Pizza sin gluten

3. Unteu la base de la pizza amb el tomàquet fregit i empolseu-hi mozzarella generosament.

Imagen Texto 13 Pizza sin gluten

Imagen Texto 14 Pizza sin gluten

4. Afegiu-hi la ceba escalivada i les làmines d'albergínia.

Imagen Texto 15 Pizza sin gluten

5. Poseu la pizza al forn a 250 ºC durant uns 12 minuts, amb la safata a la part baixa del forn en mode ventilador.

6. Un cop feta la massa, decoreu-la amb els talls de pernil i ratlleu-hi formatge anyenc per sobre.

Imagen Texto 16 Pizza sin gluten

7. Poseu-la al forn apagat amb l’escalfor residual durant 2 minuts, perquè s'acabi de fondre el formatge.

Imagen Texto 17 Pizza sin gluten

Altres recomanacions

Si t'agrada la pasta, tasta aquesta recepta de Tirabuixons sense gluten amb bolonyesa vegetal. Vols aprendre a preparar aquesta recepta de Cruixent de verdures sense gluten?