El 27 de maig se celebra el Dia Nacional del Celíac. Com cada any, Mercadona se suma a aquesta data per donar visibilitat i suport a aquest col·lectiu. El nostre compromís és ferm i es demostra amb un assortiment ampli de productes sense gluten.
Perquè ampliïs el teu receptari, et proposem una recepta boníssima de Pizza sense gluten. Vols aprendre a preparar-la?
Segueix el pas a pas per a la recepta de Pizza sense gluten
Ingredients per a 2 persones:
- 400 g de preparat panificable sense gluten
- 250 ml d'aigua
- 1 sobre de llevat de forner
- 2 cullerades d'oli d'oliva
- ½ albergínia
- ½ ceba dolça
- 3 cullerades de tomàquet fregit
- 100 g de formatge mozzarella
- 50 g de formatge anyenc
- 8 talls de pernil
- Sal
Pas a pas:
Per a la massa:
1. Dissoleu el llevat en un recipient amb aigua tèbia.
2. En un altre bol diferent, incorporeu-hi el preparat i 5 g de sal, i barregeu-ho.
3. Feu un forat al centre de la barreja i afegiu-hi l'aigua amb llevat i l'oli d'oliva.
4. Pasteu-ho amb les mans fins a donar-li forma de bola.
5. Deixeu-ho al recipient i tapeu-ho amb un drap. Deixeu-ho reposar en una zona prop de calor durant 1 hora.
6. Partiu la massa i reserveu-ne una meitat al congelador per a fer altres pizzes. Empolseu una mica més de preparat sobre la massa i pasteu-la amb el corró, fins que quedi fina.
Per a la pizza:
1. Talleu l'albergínia en làmines de mig dit de gruix, amb la pell. Poseu les làmines d’albergínia en aigua i afegiu-hi sal. Deixeu-les reposar uns 30 minuts perquè s'estovin i deixin anar l'acidesa.
2. Eixugueu-les amb paper de cuina. En una safata de forn, poseu-hi les làmines d'albergínia i la ceba tallada a la juliana, tapades amb paper d'alumini. Poseu-les al forn preescalfat a 250 ºC, durant 10 minuts.
3. Unteu la base de la pizza amb el tomàquet fregit i empolseu-hi mozzarella generosament.
4. Afegiu-hi la ceba escalivada i les làmines d'albergínia.
5. Poseu la pizza al forn a 250 ºC durant uns 12 minuts, amb la safata a la part baixa del forn en mode ventilador.
6. Un cop feta la massa, decoreu-la amb els talls de pernil i ratlleu-hi formatge anyenc per sobre.
7. Poseu-la al forn apagat amb l’escalfor residual durant 2 minuts, perquè s'acabi de fondre el formatge.
Altres recomanacions
Si t'agrada la pasta, tasta aquesta recepta de Tirabuixons sense gluten amb bolonyesa vegetal. Vols aprendre a preparar aquesta recepta de Cruixent de verdures sense gluten?