Aquest Sant Valentí sorprèn la teva parella amb una Recepta de pasta de full petita salada, en forma de cor. O millor: i si la cuineu plegats?
Podeu passar una estona molt especial i, després, assaborir junts aquesta varietat de pasta de full petita. Si seguiu el nostre pas a pas, segur que surt deliciosa. I a gaudir del Dia dels Enamorats!
Segueix el pas a pas de la nostra Recepta de Sant Valentí
Ingredients per a 2 persones
- 150 g de coliflor i bròcoli congelat
- 25 g de dauets de pernil
- 80 ml de beixamel
- 170 g de gambes congelades
- 1 culleradeta d'all trossejat
- Daus de formatge
- Melmelada de tomàquet
- Nous
- 1 safata de fajites
- 1 paquet de massa de pasta de full
- 1 ou
- Sal
- Oli d'oliva verge extra
- Pebre negre
Pas a pas:
1. Prepareu 2 masses de pasta de full: punxeu-les amb una forquilla i talleu-les en 2 parts cadascuna. Reserveu-les.
2. Feu els farciments:
Pasta de full de verdures i pernil
- Bulliu el bròcoli i la coliflor en aigua amb sal, durant 5 minuts.
- Salteu els dauets de pernil amb una mica d’oli. Després, afegiu-hi la verdura i cuineu-ho tot 2 minuts. Afegiu-hi la beixamel i integreu-ho tot.
- A l'extrem inferior d’una de les meitats de la massa, poseu-hi el farciment de verdures i enrotlleu fent un rotlle. Un cop enrotllada la massa, talleu-la en 6 parts. Repetiu l'operació amb la part sobrant de la massa.
Pasta de full mixta
- Salteu les gambes amb una mica d'oli, fins que perdin tota l’aigua. Reserveu-les.
- En una altra paella, fregiu-hi l'all amb una mica d'oli. Abans que s’enrosseixi, afegiu-hi els xampinyons laminats. Deixeu-ho 2 minuts i afegiu-hi les gambes. Salpebreu-ho i barregeu-ho tot 1 minut més.
- Talleu mitja massa fent 8 quadradets. Farciu-los en diagonal amb el farciment mixt de gambes i xampinyons. Tanqueu la massa ajuntant les puntes de cada extrem.
Pasta de full de fajites
- Salteu el pollastre amb una mica d'oli. A mig fer, afegiu-hi el condiment al gust.
- Afegiu-hi les verdures i barregeu-ho tot.
- En una altra de les meitats de la pasta de full, feu-hi 8 talls en forma de cor, amb l’ajut d'un motlle o amb el ganivet. Farciu-ne l'interior amb el preparat de fajites.
Pasta de full de formatge
- Feu 8 talls més en forma de cor. En 4 dels cors, poseu-hi melmelada de tomàquet, daus de formatge i nous.
- Tapeu-los amb els altres 4 cors de pasta de full i, amb una forquilleta, tanqueu-ne les vores.
3. Pinteu tota la pasta de full amb ou batut i poseu-la al forn, preescalfat a 200 ºC, fins que s’enrosseixi. Si alguna queda poc feta per la part de sota, gireu-la.
Per acompanyar aquest entrant, et deixem una idea de còctel molt fàcil de preparar a casa.
Mojito de mandarina
- Poseu mitja mandarina partida en 4 trossos a cadascun dels 2 gots.
- A cada got, afegiu-hi 10 g de sucre morè i 5 fulles de menta. Barregeu-ho tot amb l’ajut d'una mà de morter.
- Afegiu-hi 50 ml de rom negre.
- Afegiu-hi gel picat i el suc d'una mandarina per got. Barregeu-ho amb refresc de llima i llimona.
Altres recomanacions
Busques altres idees per cuinar? Prepara el menú de Sant Valentí amb la nostra secció de receptes.