Et suggerim diferents opcions perquè portis el garrí a taula aquest Nadal.

Garrins de Mercadona

26 de octubre de 2023

Disponible per la campanya de Nadal

El garrí és un dels plats estrella de Nadal, no solament a Espanya sinó també en altres llocs del món. Aquest plat tradicional en aquestes festes et conquista amb el seu gust excepcional. Destaca per la seva carn blanca, tendra i sucosa, i per la pell cruixent i apetitosa que presenta després de cuinar-lo.

A Mercadona pots gaudir d'aquest plat típic cuinat de maneres diferents, totes amb la màxima qualitat. Si tens temps de cuinar, et recomanem com preparar-lo perquè et quedi al punt. D'altra banda, si necessites una solució més ràpida, pots optar per altres alternatives molt saboroses que no requereixen tant de temps a la cuina i, fins i tot, el pots encarregar.

Triïs el que triïs, et convidem a descobrir aquest plaer culinari tan nadalenc.

Com pots consumir els garrins de Mercadona?

Mig garrí congelat

Medio cochinillo congelado Mercadona

Un encert segur a l'hora de preparar una recepta molt nadalenca. Normalment, es prepara rostit al forn.

És un producte congelat i cal tenir en compte que el temps de descongelació és d’entre 24 i 36 hores.

El nostre suggeriment és un garrí rostit amb emulsió d'orellanes.

Recepta de garrí rostit amb emulsió d’orellanes

Ingredients

  • ½ garrí.
  • 200 g d'orellanes d'albercoc.
  • 1 beina de vainilla natural.
  • Oli d'oliva.
  • Sal.
  • Pebre negre.

Preparació

  • Posa les orellanes en remull durant dues hores.
  • Posa el garrí en una safata i salpebra’l.
  • Unta’l amb oli.
  • Deixa’l reposar unes dues hores.
  • Punxa’n la pell.
  • Preescalfa el forn a 160 ºC.
  • Rosteix-lo durant 30-40 minuts per cada banda.
  • Rosteix-lo uns altres 30 minuts pel costat de la pell.
  • Rega’l amb aigua cada 30 minuts.
  • Treu-lo del forn i deixa’l temperar.
  • Escorre les orellanes i posa-les en una gerra o un recipient adequat.
  • Afegeix-hi una mica del suc del rostit.
  • Treu les llavors de la beina i afegeix-les a les orellanes.
  • Bat les orellanes amb el suc i les llavors, i rectifica-ho de sal.
  • Talla el garrí en racions i serveix-lo.

Mig garrí rostit a la secció A punt per Menjar

Medio Cochinillo asado en Listo para Comer, por encargo en Mercadona

Aquest plat tan protagonista dels sopars de Nadal s'elabora curosament fins que la pell s’enrosseix i es torna cruixent, amb una capa externa que contrasta perfectament amb la suculència de la carn de l’interior.

Aquest contrast de textures és la característica més emblemàtica d'aquest plat.

Acompanyem aquest mig garrí amb patates a rodanxes i cebetes confitades que en potencien el gust.

Garrí rostit al lineal de plats preparats (en botigues on no hi ha la secció A punt per Menjar)

Cochinillo lechal asado en lineal de platos preparados (en tiendas donde no hay Listo para Comer) Mercadona

És molt fàcil i ràpid de preparar: està a punt en 45-50 minuts.

Preparació

1. Treu l’envàs de la nevera, obre’l i posa la peça de garrí en una safata apta per al forn 30 minuts abans d'enfornar-lo.

2. Preescalfa el forn durant 15 minuts.

3. Escalfa el garrí al forn amb la pell cap amunt, durant 45-50 minuts, a 220 ºC.

4. Comprova que la pell estigui cruixent punxant-lo amb una forquilla en diverses zones. Altrament, deixa’l al forn uns minuts més.

Altres recomanacions

Aquest Nadal, prepara les fustes de xarcuteria més variades i saboroses.

A la nostra secció de receptes pots trobar altres opcions de carn, com aquesta recepta de galta amb porto.

Completa el sopar nadalenc amb la nostra selecció de torrons.