T’agrada acompanyar els plats amb mostassa? Aquesta salsa popular té un ampli registre d'usos i una bona diversitat de gustos. Depenent dels ingredients que s’utilitzin, pot ser més dolça o picant.
La majoria de gent la consumeix per condimentar hamburgueses, sandvitxos, frànkfurts, etc., però el seu ús va molt més enllà. També és un ingredient clau en diferents receptes de salses, adobs i marinats.
A Mercadona posem a la teva disposició diversos tipus de mostassa, cadascun amb el seu gust i textura únics. Quin prefereixes? Descobreix la versatilitat de les nostres mostasses i dona un toc especial als teus plats favorits.
Mostassa clàssica
La típica mostassa amb el seu gust més bàsic i el color groc brillant característic.
Fa poc, n’hem millorat el gust i les característiques: s’ha reduït el sucre de la recepta gairebé íntegrament i s’ha passat de 8,7 g / 100 ml a 1 g / 100 ml. Una altra millora de qualitat en sintonia amb les que acostumem a fer a diferents productes.
Idea de consum
La manera tradicional de consumir aquesta mostassa és com a acompanyant inseparable d'uns frànkfurts. Per preparar aquesta recepta només cal que torris lleugerament el pa de frànkfurt, escalfis les salsitxes (a la planxa o en aigua bullent) i les serveixis entre el pa amb ceba fregida i mostassa clàssica.
Mostassa dolça
Aquesta mostassa té un gust més dolç que la clàssica. També hem incorporat millores de qualitat en aquest producte per aconseguir un gust dolç més intens. A més, aquest gust ara prové de la mel, un endolcidor natural.
Disponible només a la península i les Balears.
Idea de consum
El gust d'aquesta mostassa és ideal per dipejar amb uns filets de pollastre arrebossats. Només has de marinar el pollastre amb suc de llimona, comí, curri, sal i pebre. Després, passa’l per ou batut, pa ratllat i parmesà, per aquest ordre. Tot seguit, fregeix-lo fins que s’enrosseixi. I ja està a punt per dipejar amb la nostra mostassa dolça.
Mostassa de Dijon
Originària de França, té un gust més potent i picant que la mostassa clàssica. S'elabora amb llavors de mostassa i vinagre.
Idea de consum
Una opció excel·lent és usar-la per donar un toc més fort a les amanides. Per exemple, una bona amanida de tomàquet. Talla els tomàquets i el cogombre, i amaneix-ho tot amb sal, pebre, orenga, oli i vinagre de Mòdena. Mescla iogurt grec amb la mostassa de Dijon i amaneix l'amanida juntament amb uns crostons.
Mostassa antiga
Està elaborada amb llavors senceres de mostassa, de manera que presenta una textura més gruixuda i granulada. Té un gust més suau que la mostassa de Dijon.
Idea de consum
És perfecta per cuinar un pollastre amb salsa. Enrosseix els pits de pollastre salpebrats en una paella. Reserva’ls. A la mateixa paella, ofega la ceba tallada a la juliana fina. Afegeix-hi 2 cullerades de mostassa antiga, 1 got de vi blanc i 400 ml de nata per cuinar. Talla els pits a tires fines i afegeix-les a la salsa quan comenci a bullir. Cuina-ho durant 10 minuts i serveix-ho acompanyat de patates.
Mostassa amb mel
Mescla de mostassa i mel que proporciona un gust dolç i suau als plats que acompanya.
Idea de consum
Especialment indicada per a amanides i peixos, com aquest bacallà amb mel i mostassa. Cuina el bacallà en una paella amb oli i 2 grans d'all. En un altre recipient, mescla 3 cullerades de mostassa amb mel i el suc d'una aranja. Cuina-ho a foc lent fins que redueixi. Serveix en una plata els lloms de bacallà, aboca-hi la salsa de mostassa per sobre i amaneix-ho amb pebre negre i julivert picat. Pots acompanyar-ho amb patata, mongetes rodones i pastanagues baby.
Mostassa extradolça (les Canàries)
La varietat més dolça de les nostres mostasses.
Només la pots trobar a les nostres botigues de les Illes Canàries.
Idea de consum
Aquesta mostassa combina a la perfecció amb les Papas locas, típiques de les Illes Canàries. Prepara-les amb patates de tall fi, carn desfilada (només disponible a les Canàries), pernil dolç i formatge ratllat, i corona-les amb un raig de mostassa extradolça.
Altres recomanacions
Si t'agrada amanir els plats amb gustos autèntics, et donem idees per cuinar amb salses especials: Cèsar, Barbacoa, Burger, Ranxera, Grill rústica...
Coneixes les nostres receptes amb salses quètxup per a les teves nits de divendres?
Tasta les nostres patates amb allioli, de gust tradicional.