T’agrada acompanyar els plats amb mostassa? Aquesta salsa popular té un ampli registre d'usos i una bona diversitat de gustos. Depenent dels ingredients que s’utilitzin, pot ser més dolça o picant.
La majoria de gent la consumeix per condimentar hamburgueses, sandvitxos, frànkfurts, etc., però el seu ús va molt més enllà. També és un ingredient clau en diferents receptes de salses, adobs i marinats.
A Mercadona posem a la teva disposició diversos tipus de mostassa, cadascun amb el seu gust i textura únics. Quin prefereixes? Descobreix la versatilitat de les nostres mostasses i dona un toc especial als teus plats favorits.
Mostassa clàssica
La típica mostassa amb el seu gust més bàsic i el color groc brillant característic.
Fa poc, n’hem millorat el gust i les característiques: s’ha reduït el sucre de la recepta gairebé íntegrament i s’ha passat de 8,7 g / 100 ml a 1 g / 100 ml. Una altra millora de qualitat en sintonia amb les que acostumem a fer a diferents productes.
Idea de consum
La manera tradicional de consumir aquesta mostassa és com a acompanyant inseparable d'uns frànkfurts. Per preparar aquesta recepta només cal que torris lleugerament el pa de frànkfurt, escalfis les salsitxes (a la planxa o en aigua bullent) i les serveixis entre el pa amb ceba fregida i mostassa clàssica.
Mostassa de Dijon
Originària de França, té un gust més potent i picant que la mostassa clàssica. S'elabora amb llavors de mostassa i vinagre.
Idea de consum
Una opció excel·lent és usar-la per donar un toc més fort a les amanides. Per exemple, una bona amanida de tomàquet. Talla els tomàquets i el cogombre, i amaneix-ho tot amb sal, pebre, orenga, oli i vinagre de Mòdena. Mescla iogurt grec amb la mostassa de Dijon i amaneix l'amanida juntament amb uns crostons.
Mostassa antiga
Està elaborada amb llavors senceres de mostassa, de manera que presenta una textura més gruixuda i granulada. Té un gust més suau que la mostassa de Dijon.
Idea de consum
És perfecta per cuinar un pollastre amb salsa. Enrosseix els pits de pollastre salpebrats en una paella. Reserva’ls. A la mateixa paella, ofega la ceba tallada a la juliana fina. Afegeix-hi 2 cullerades de mostassa antiga, 1 got de vi blanc i 400 ml de nata per cuinar. Talla els pits a tires fines i afegeix-les a la salsa quan comenci a bullir. Cuina-ho durant 10 minuts i serveix-ho acompanyat de patates.
Mostassa amb mel
Mescla de mostassa i mel que proporciona un gust dolç i suau als plats que acompanya.
Idea de consum
Especialment indicada per a amanides i peixos, com aquest bacallà amb mel i mostassa. Cuina el bacallà en una paella amb oli i 2 grans d'all. En un altre recipient, mescla 3 cullerades de mostassa amb mel i el suc d'una aranja. Cuina-ho a foc lent fins que redueixi. Serveix en una plata els lloms de bacallà, aboca-hi la salsa de mostassa per sobre i amaneix-ho amb pebre negre i julivert picat. Pots acompanyar-ho amb patata, mongetes rodones i pastanagues baby.
Mostassa extradolça (les Canàries)
La varietat més dolça de les nostres mostasses.
Només la pots trobar a les nostres botigues de les Illes Canàries.
Idea de consum
Aquesta mostassa combina a la perfecció amb les Papas locas, típiques de les Illes Canàries. Prepara-les amb patates de tall fi, carn desfilada (només disponible a les Canàries), pernil dolç i formatge ratllat, i corona-les amb un raig de mostassa extradolça.
Altres recomanacions
Si t'agrada amanir els plats amb gustos autèntics, et donem idees per cuinar amb salses especials: Cèsar, Barbacoa, Burger, Ranxera, Grill rústica...
Coneixes les nostres receptes amb salses quètxup per a les teves nits de divendres?
Tasta les nostres patates amb allioli, de gust tradicional.