En el món de la gastronomia, sempre hi ha espai per a noves experiències i gustos que encisen. Avui et portem una recepta que promet ser l’estrella de la taula: crema de xampinyons. Aquesta combinació deliciosa no només delecta amb el seu gust intens i textures úniques, sinó que també afegeix un toc de sofisticació a qualsevol àpat. Perfecta per a un sopar o un dinar especials, aquesta recepta agradarà a tots. A punt per impressionar els teus convidats? Som-hi!
Passos per a la crema de xampinyons
Ingredients
- 250 g de ceba.
- Oli d'oliva.
- Farigola.
- 2 grans d'all.
- 300 g de xampinyons.
- 1 paquet de bolets congelats saltats.
- 250 g de patata.
- 1,5 L d’aigua.
- 200 ml de nata.
- 4 llesques de pa de motlle.
- Mantega.
- 200 g de formatge crema brie amb trufa.
- Cibulet.
- Sal.
- Pebre negre.
Preparació
1. Talla la ceba i sofregeix-la amb oli fins que s’enrosseixi.
2. Afegeix-hi la farigola i l'all picat, i continua-ho sofregint.
3. Incorpora-hi els xampinyons frescos i els bolets congelats saltats. Per acabar, les patates pelades i tallades a trossos. Condimenta-ho al gust.
4. Afegeix-hi 1,5 litres d'aigua i deixa que bulli.
5. Després de bullir-ho, afegeix-hi la nata i deixa-ho coure durant 1 minut.
6. Finalment, tritura-ho tot fins a obtenir una crema homogènia i rectifica-ho de sal si cal.
Passos per al sandvitx de formatge brie amb tòfona
Ingredients
- 4 llesques de pa de motlle
- Mantega
- 200 g de formatge brie amb tòfona
- Xampinyons laminats (al gust)
Preparació
1. Unta una llesca de pa de motlle amb mantega i posa uns xampinyons laminats per l'altra cara de la llesca.
2. Unta l'altra llesca amb el formatge brie amb tòfona i cobreix la llesca anterior. Cuina-ho en una paella a foc lent, en una torradora o al forn fins que el formatge es desfaci i el pa quedi cruixent.
3. Talla el sandvitx en triangles per servir-lo.
Per servir
1. Serveix la crema de xampinyons en un plat fondo, afegeix-hi un rajolí de nata i decora-la amb cibulet picat al gust i uns xampinyons a la planxa.
2. Acompanya-la amb el sandvitx de formatge brie amb tòfona calent.
Amb aquesta recepta, cada mos és una invitació a gaudir dels plaers culinaris. No només sorprendràs els teus comensals, sinó que també podràs gaudir d'una recepta molt bona i saludable. Bon profit!
Altres recomanacions
En aquestes dates, tots hem de gaudir sense preocupacions. Per això, a Mercadona també és possible tenir un Nadal apte per a celíacs, amb tot el nostre assortiment de productes sense gluten.
I què et sembla un digestiu amb un toc dolç per als més llaminers? Coneix la nostra varietat de cremes de licor.