La farina de blat de moro precuita és un dels ingredients fonamentals de la cuina llatinoamericana. És un producte que, a més, no conté gluten.
En vols conèixer les característiques principals, com s'utilitza i les receptes més apetitoses que pots preparar amb aquest producte?
Característiques de la farina de blat de moro precuita de Mercadona
- És ideal per cuinar determinats plats típics de Llatinoamèrica, com ara arepes, crestes, panets de formatge, etc.
- 100 % farina de blat de moro precuita. Sense gluten.
- Es mescla amb aigua i sal. També s’hi pot afegir oli.
- Es pot fer fregida o a la planxa.
Receptes que pots elaborar amb farina de blat de moro
Arepa d'ou amb bistec tàrtar
- Posa 265 ml d'aigua en un recipient.
- Afegeix-hi sal i, a poc a poc, ves incorporant-hi 200 g de farina de blat de moro mentre ho pastes fins a obtenir la textura desitjada.
- Deixa-ho reposar 5 minuts.
- Escalfa oli de gira-sol a 190 ºC.
- Elabora les arepes i fregeix-les. Mentre es fregeixen les arepes, ves incorporant-hi oli per sobre per aconseguir que una de les capes faci suflé i espai a l'ou.
- Retira-les de l'oli i escorre-les.
- Obra-les per un costat i incorpora-hi l'ou. Tornar-les a fregir durant 1 minut i 40 segons. Reserva-les.
Elaboració del bistec tàrtar
- Talla 60 g de filet amb l'ajuda del ganivet i macera’l amb els altres ingredients (3 g de mostassa, 8 g de ceba tendra molt fina, 3 g de tàperes, 10 ml d'oli d'oliva, unes gotes de tabasco al gust, sal, pebre i cibulet).
Acabat i presentació
- Talla l'arepa per un costat amb l'ajuda d'un ganivet. Tingues cura que no surti el rovell. Incorpora el bistec tàrtar a poc a poc i macera’l amb rovell d’ou.
Arepa de Santander vegetariana amb porros a la brasa i salsa tàrtara d’alvocat
- Posa 265 ml d'aigua i sal en un recipient, i ves introduint-hi 200 g de farina de blat de moro mentre ho pastes fins a aconseguir la textura desitjada.
- Deixa-ho reposar durant 5 minuts.
- Elabora les arepes i cou-les pels dos costats, amb la paella ben calenta, fins que s’enrosseixin.
- Reserva-les.
Elaboració dels porros a la brasa
- Treu la part verda de 2 porros i cou-la a la flama fins que quedi totalment cremada.
- Tritura-ho amb 100 ml d'oli de gira-sol fins a aconseguir una pasta lleugera. Això ajuda a realçar el gust de brasa del porro.
- Talla els 2 porros en troncs i cou-los al vapor durant 30 minuts.
- Marca els porros a la brasa o a la paella.
Elaboració de la salsa
- Talla 1 ou dur i separa’n la clara del rovell.
- Pica finament 25 g de tàperes i 25 g de cogombrets.
- Talla 50 g de ceba i 10 g de julivert a la brunesa ben fina.
- Mescla tots els ingredients juntament amb 50 g de maionesa i 200 g de guacamole.
Acabat i presentació
- Posa els porros damunt de l'arepa amb una mica de l'oli de fulles cremades i la salsa tàrtara per acabar.
Arepa de formatge farcida de carn desfilada de vaca a la bolonyesa
- Posa 265 ml d'aigua i sal en un bol, i ves incorporant-hi a poc a poc 200 g de farina de blat de moro fins a obtenir una massa homogènia.
- Reservar-ho durant 5 minuts.
- Elabora les arepes i reserva-les a la nevera tapades amb paper film.
Elaboració del sofregit
- Talla 2 cebes, 2 pastanagues i 2 branques d'api a la brunesa, i fes-ne un sofregit.
- Incorpora-hi la farigola i el romaní picat.
- Rega-ho amb 300 ml de vi i deixa-ho reduir ¾ parts.
- Incorpora-hi 500 g de salsa de tomàquet i deixa-ho coure durant 10 minuts.
Farciment de carn desfilada
- En una cassola posa la carn desfilada de vaca juntament amb el sofregit fins a aconseguir un farciment homogeni.
Acabat i presentació
- Marca les arepes en una paella calenta pels dos costats. Posa un tall de formatge gouda al mig i farceix-les de la carn desfilada amb bolonyesa.
Cresta de pollastre desfilat amb cervesa
- En un bol posa 265 ml d'aigua, una mica de cúrcuma, colorant i sal.
- Incorpora-hi a poc a poc 200 g de farina de blat de moro i pasta-ho fins a assolir una textura homogènia. Reserva-ho.
Elaboració del sofregit
- Sofregeix 3 grans d'all laminats fins que s’enrosseixin.
- Incorpora-hi 2 cebes tallades a la juliana i enrosseix-les durant 3 minuts.
- Afegeix-hi 1 pebrot vermell i 1 pebrot verd tallats també a la juliana i sofregeix-ho tot a foc mitjà fins que estigui ben cuit.
- Ves remenant mentre es cuina.
Elaboració del brou de pollastre amb cervesa
- Amb 100 ml d'oli d'oliva, tritura 2 grans d'all, un grapadet de comí i unes fulles de coriandre.
- Sofregeix 1 ceba i 2 pastanagues, i incorpora-hi la mescla anterior.
- Deixa-ho durant 2 minuts.
- Incorpora-hi 1 litre de cervesa i deixa que redueixi fins a la meitat.
- Cobreix-ho amb 2 litres de brou de pollastre i deixa-ho coure tot junt fins a aconseguir un brou ben concentrat. Cola-ho i reserva-ho.
Acabat i presentació
- En una cassola posa el sofregit i el pollastre desfilat, i ves incorporant-hi el brou de pollastre amb cervesa fins que el farciment estigui ben sucós.
- Elabora la cresta i fregeix-la.
Almojábana de formatge manxec
- Bat 180 g de mantega a punt de pomada.
- Mescla 2 ous amb 40 g de sucre i 10 g de sal.
- En un bol posa els ous amb el sucre, la mantega a punt de pomada i 150 ml de nata, i ves incorporant-hi 400 g de farina de blat de moro i 13 g de llevat en pols.
- Pasta-ho a poc a poc.
- Per acabar, incorpora-hi 250 g de formatge manxec ratllat i 50 g de llet en pols. Pasta-ho fins que estigui tot integrat i deixa-ho reposar.
- Fes boles mitjanes i posa-les al forn a 180 ºC durant 15 minuts. Deixa-ho reposar.
Altres recomanacions
T’ensenyem a preparar quatre delicioses receptes amb clares d'ou.