Et suggerim cinc receptes amb cintes de bacó, delicioses i molt fàcils de preparar.

Cinc receptes amb cintes de bacó: tasta’n la millora de qualitat!

29 de juny de 2022

Saps que amb les nostres cintes de bacó pots elaborar una gran varietat de plats? És un d'aquells productes que sempre va bé tenir a mà, perquè salven qualsevol recepta i li aporten gust i caràcter.

Són ideals per elaborar pizzes, pasta amb salsa carbonara, amanides variades, remenats i una infinitat de preparacions. A tu, amb què t'agrada combinar-les?

Estan elaborades amb cansalada viada de porc cuita i fumada, tallada a tires.

Millores de qualitat

Atenent els suggeriments dels nostres clients, el producte presenta ara més qualitat, ja que:

  • Hem millorat el procés d'elaboració per garantir que les cintes de bacó siguin més uniformes i senceres, i s’han eliminat els encenalls.
  • A més, es tracta d'un producte sotmès a testatges periòdics per mantenir-ne la qualitat.

A continuació, et deixem cinc suggeriments, senzills i molt saborosos, per cuinar amb aquest producte.

Pas a pas per elaborar les nostres receptes amb cintes de bacó

Quiche de bacó i porro

Quiche de bacon y puerro, cintas bacon Mercadona

1. Prepara 1 pasta brisa amb el paper de cocció, en un motlle adequat. Punxa’n l'interior amb una forquilla i posa-la al forn a 200 ºC durant 10 minuts.

2. Salta 125 g de cintes de bacó en una paella.

3. Afegeix-hi 1 porro trossejat a tires.

4. Barreja en un recipient 3 ous batuts, 300 ml de nata, 100 g de formatge brie, sal, pebre negre i nou moscada.

5. Afegeix el bacó i el porro a la barreja.

6. Posa la barreja sobre la massa i enforna-ho a 200 ºC uns 25 minuts.

Patates farcides de bacó i nata

Patatas rellenas de bacon y nata con cintas de bacon de Mercadona

1. Renta 2 patates i eixuga-les. Punxa-les dues o tres vegades amb una forquilla, unta-les amb oli d'oliva i salpebra-les.

2. Posa-les al forn a 180 ºC durant una hora i mitja.

3. Barreja nata per cuinar amb sal, pebre i el suc d'una llima. Remena-ho i reserva-ho durant 1 h a la nevera.

4. Treu les patates del forn i reserva-les.

5. Talla-les en creu quan encara estiguin calentes i estreny-les pels extrems per obrir-ne l’interior. Remena l'interior amb una forquilla juntament amb un pessic de formatge emmental ratllat perquè es desfaci a l'interior de les patates.

6. Farceix-les amb la salsa de nata i les cintes de bacó torrades, i corona-ho amb cibulet picat.

Amanida d'espinacs, bacó i figues seques

Ensalada de espinacas, bacon e higos secos con cintas de bacon de Mercadona

1. Salta les cintes de bacó sense oli.

2. Renta els espinacs i posa’ls en un bol.

3. Afegeix-hi cirerols tallats per la meitat, figues seques tallades en 4 parts i nous esmicolades.

4. Escorre el bacó cruixent, afegeix-lo a l'amanida i acaba-ho amb la vinagreta (3 parts d'oli, 1 de vinagre i 1 culleradeta de mel).

Llesca de bacó i cirerols escalivats

1. En una plata apta per al forn, posa-hi 100 g de cirerols amanits amb sal en escates, pebre negre, oli d'oliva i un rajolí de vinagre balsàmic. Fes-los al forn 15 minuts, a 180 ºC.

2. Aprofita que el forn està encès i torra 2 llesques de pa. Treu-les quan estiguin cruixents i daurades.

3. Frega les llesques de pa amb 1 gra d’all. Afegeix-hi unes rodanxes de mozzarella de búfala esmicolada i els tomàquets escalivats.

4. Corona-ho amb unes cintes de bacó torrat prèviament a la paella.

Espaguetis a la carbonara (ingredients per a 2 persones)

Spaghetti carbonara con cintas de bacon de Mercadona

1. Cou 200 g d’espaguetis en aigua salada, 2 minuts menys del que indica el fabricant.

2. En una paella, enrosseix 125 g de cintes de bacó.

3. En un bol, bat-hi 2 ous juntament amb 75 g de formatge parmesà ratllat i una bona quantitat de pebre negre acabat de moldre. Barreja-ho bé.

4. Quan el bacó s’hagi enrossit i estigui cruixent, separa’n una cullerada sopera. Afegeix la pasta a la paella juntament amb un cassó de l'aigua de la cocció i remena-ho amb energia. La pasta s’ha d’acabar de coure i, al mateix temps, generar una cremeta amb l'aigua. Afegeix-hi més aigua de la cocció si cal.

5. Quan la pasta estigui al gust, apaga el foc i afegeix-hi la barreja d'ou i formatge. Barreja-ho amb energia fins a aconseguir una salsa densa, sense que l'ou qualli del tot per l’escalfor.

6. Rectifica-ho de sal i pebre al gust, afegeix-hi el bacó cruixent que has reservat i empolsa-hi una mica de formatge ratllat.

Altres recomanacions

Si t'agrada afegir salses als teus plats, et suggerim les nostres Salses Ranxera, Grill Rústica i Piri-piri. Quina t'agrada més?