Amb el nostre impulsor Hacendado pots preparar tota classe de pans de pessic, magdalenes, rosquilles, etc.
Però, en primer lloc, saps quines són les diferències entre l'impulsor i el llevat?
L'impulsor és una mescla química que conté bicarbonat de sodi i àcid que, en humitejar-se i sotmetre’s a temperatura al forn, comença a emetre CO2, i això fa que les masses batudes pugin ràpidament. L'impulsor està indicat per a receptes de rebosteria com les que t'ensenyem en aquest article.
Per la seva banda, el llevat és un fong unicel·lular que s'activa amb l'aigua. S'alimenta dels sucres de la farina i genera CO2, de manera que la massa puja (fermenta). El llevat està indicat per a panificació i masses fermentades, per exemple per elaborar pa, un brioix o un panettone.
T’indiquem tot seguit com elaborar els dolços més deliciosos pas a pas amb el nostre impulsor i t’expliquem quines són les característiques principals d'aquest producte tan útil.
Característiques de l'impulsor d'Hacendado
- Producte destinat a masses batudes de rebosteria.
- Sense gluten, apte per a celíacs.
- Conté 6 sobres de 15 grams cadascun.
- Cada sobre està indicat per a 500 grams de farina (aquesta mesura pot variar segons el producte que cal elaborar).
Instruccions generals d’ús
- És important mesclar bé l’impulsor amb la farina perquè quedi homogeneïtzat i ben repartit en la massa final. Abans de mesclar amb els líquids, tamisar-la perquè no quedin grumolls. Així, obtindrem una elaboració esponjosa i airejada.
- Per a un resultat millor, es recomana no obrir la porta del forn fins als últims minuts de cocció.
- Una vegada tinguis la massa a punt, deixa-la reposar uns 2-3 minuts abans de posar-la al forn. El resultat final serà una massa més esponjosa.
Les nostres receptes recomanades amb impulsor
Galetes de xocolata i avellana
1. Preescalfa el forn a 190 ºC.
2. Posa en un bol 350 g de farina, una mica de sal i 15 g d’impulsor (1 sobre). Barreja-ho tot i reserva-ho.
3. En un altre bol mescla 150 g de mantega tallada a dauets i a temperatura ambient, 75 g de sucre morè i 75 g de sucre blanc.
4. Afegeix 1 ou i 1 culleradeta d'aroma de vainilla a la mescla anterior i barreja-ho.
5. Després, afegeix-hi el bol de farina i l'impulsor, a poc a poc tamisant-lo.
6. Afegeix-hi 75 g d'avellanes partides i 100 g de perles de xocolata, i barreja-ho.
7. Treu la massa del bol i acaba de barrejar-ho tot a mà.
8. Forma uns discos de 60 g o menys. Posa’ls 16 minuts al forn, amb espai de separació entre ells.
9. Passat aquest temps, deixa refredar les galetes i llestos.
Magdalenes amb làmines d'ametlla
1. Preescalfa el forn a 180 ºC.
2. En un bol mescla 250 g de farina, 15 g d’impulsor (1 sobre) i una mica de sal.
3. En un altre bol barreja 4 ous amb 100 g de sucre, fins que quedi esponjós.
4. Afegeix-hi 100 g de mantega fosa, 15 g d'extracte de vainilla i 200 ml de nata per muntar. Mescla-ho tot.
5. Afegeix-hi el bol amb la farina tamisada i barreja-ho. Deixa refredar la massa a la nevera durant mitja hora.
6. Omple els motlles de magdalenes fins a 3/4 parts de la capacitat.
7. A sobre de les magdalenes posa 50 g d'ametlla laminada i 30 g més de sucre per decorar.
8. Posa-les al forn 25 minuts, fins que punxis amb un escuradents i surti net. Si no, deixa-les una mica més al forn.
Braç de gitano amb cacau
1. Preescalfa el forn a 180 ºC.
2. Mescla en un bol 120 g de farina, 15 g de cacau en pols, una mica de sal, 8 g d’impulsor (1 culleradeta i mitja) i reserva-ho.
3. En un altre bol barreja 4 ous amb 150 g de sucre blanc i 50 g de sucre morè, fins que quedi escumós. Afegeix-hi 30 ml d'oli i 30 ml de iogurt. Barreja-ho bé.
4. Incorpora, a poc a poc, el bol de farina i cacau sobre el bol amb l'altra barreja. Remena-ho bé i aboca-ho en una safata de forn amb paper d'enfornar.
5. Posa-ho al forn 15 minuts.
6. Treu el pa de pessic del forn i, un cop temperat, posa’l sobre un drap humit i enrotlla’l. Deixa’l així fins que es refredi del tot.
7. Bat 200 g de crema de formatge amb 50 g sucre i 1 culleradeta d'aroma de vainilla. Després afegeix-hi 100 g de nata per muntar i barreja-ho una altra vegada fins que munti.
8. Desenrotlla el pa de pessic i estén-hi la crema. Deixa lliures les vores per tornar-lo a enrotllar. Decora’l amb cacau empolsat i fruites vermelles.
Banana bread
1. Barreja 1 ou i 1 rovell amb 150 g de sucre morè.
2. Afegeix a la barreja 80 ml d'oli d'oliva i 1 cullerada d'aroma de vainilla.
3. Aixafa 4 plàtans madurs.
4. Afegeix els plàtans a la barreja anterior, juntament amb la ratlladura de ½ llimona i de ½ taronja.
5. En un bol, tamisa 240 g de farina i afegeix-hi 1 cullerada de canyella, 10 g d’impulsor (2 culleradetes) i una mica de sal.
6. Mescla els ingredients secs dins de la barreja anterior.
7. Quan estigui ben mesclat, afegeix-hi 100 g de perles de xocolata i 70 g de nous trossejades.
8. Posa paper de forn en un motlle i aboca-hi la barreja.
9. Parteix 1 plàtan que no estigui madur per la meitat i posa’l damunt la barreja. Afegeix-hi també alguna perla de xocolata més.
10. Posa-ho al forn a 180 ºC, durant 45-50 minuts.
Rosquilles de Pasqua
1. Posa a escalfar 50 ml d'oli d'oliva i, quan comenci a fumar, retira’l per temperar-lo. Reserva’l.
2. Mescla 400 g de farina amb 10 g d’impulsor (2 culleradetes) i una mica de sal. Reserva-ho.
3. En un bol bat 2 ous amb 100 g de sucre, fins que quedi cremós, i afegeix-hi ratlladura de taronja i de llimona, i 1 culleradeta d'aroma de vainilla.
4. Afegeix-hi l'oli d'oliva que has escalfat abans i 30 ml de suc de taronja. Barreja-ho.
5. Tamisa la farina sobre la barreja anterior i incorpora-la bé.
6. Treu la massa del bol i acaba de pastar-la sobre una superfície enfarinada. Si la massa està toveta, però no s'enganxa a les mans, ja està a punt. Si s’enganxa, afegeix-hi més farina.
7. Posa-la altra vegada al bol i deixa-la reposar tapada, durant mitja hora.
8. Passat aquest temps, fes boletes una mica més grans que una nou (a la paella creixeran). Pressiona’n el centre per fer el forat i deixa-les en una superfície enfarinada.
9. En una paella posa a escalfar oli de gira-sol abundant, a temperatura mitjana-alta. Ves fregint les rosquilles, girant-les fins que s’enrosseixin.
10. Deixa-les en una font amb paper absorbent. Una vegada fredes, arrebossa-les amb sucre i ja les podeu assaborir.
Altres recomanacions
Per a quan no tinguis temps de cuinar, et recomanem les nostres Galetes d'Espelta i Digestive, 0 % sucres afegits.