Aprèn a cuinar cinc receptes amb la nostra farina de blat de moro precuita.

Cinc receptes exquisides amb farina de blat de moro precuita

14 de juny de 2023

La farina de blat de moro precuita és un dels ingredients fonamentals de la cuina llatinoamericana. És un producte que, a més, no conté gluten.

En vols conèixer les característiques principals, com s'utilitza i les receptes més apetitoses que pots preparar amb aquest producte?

Característiques de la farina de blat de moro precuita de Mercadona

  • És ideal per cuinar determinats plats típics de Llatinoamèrica, com ara arepes, crestes, panets de formatge, etc.
  • 100 % farina de blat de moro precuita. Sense gluten.
  • Es mescla amb aigua i sal. També s’hi pot afegir oli.
  • Es pot fer fregida o a la planxa.

Receptes que pots elaborar amb farina de blat de moro

Texto 2 Imagen harina maiz

Arepa d'ou amb bistec tàrtar

  • Posa 265 ml d'aigua en un recipient.
  • Afegeix-hi sal i, a poc a poc, ves incorporant-hi 200 g de farina de blat de moro mentre ho pastes fins a obtenir la textura desitjada.
  • Deixa-ho reposar 5 minuts.
  • Escalfa oli de gira-sol a 190 ºC.
  • Elabora les arepes i fregeix-les. Mentre es fregeixen les arepes, ves incorporant-hi oli per sobre per aconseguir que una de les capes faci suflé i espai a l'ou.
  • Retira-les de l'oli i escorre-les.
  • Obra-les per un costat i incorpora-hi l'ou. Tornar-les a fregir durant 1 minut i 40 segons. Reserva-les.

Elaboració del bistec tàrtar

  • Talla 60 g de filet amb l'ajuda del ganivet i macera’l amb els altres ingredients (3 g de mostassa, 8 g de ceba tendra molt fina, 3 g de tàperes, 10 ml d'oli d'oliva, unes gotes de tabasco al gust, sal, pebre i cibulet).

Acabat i presentació

  • Talla l'arepa per un costat amb l'ajuda d'un ganivet. Tingues cura que no surti el rovell. Incorpora el bistec tàrtar a poc a poc i macera’l amb rovell d’ou.

Arepa de Santander vegetariana amb porros a la brasa i salsa tàrtara d’alvocat

  • Posa 265 ml d'aigua i sal en un recipient, i ves introduint-hi 200 g de farina de blat de moro mentre ho pastes fins a aconseguir la textura desitjada.
  • Deixa-ho reposar durant 5 minuts.
  • Elabora les arepes i cou-les pels dos costats, amb la paella ben calenta, fins que s’enrosseixin.
  • Reserva-les.

Elaboració dels porros a la brasa

  • Treu la part verda de 2 porros i cou-la a la flama fins que quedi totalment cremada.
  • Tritura-ho amb 100 ml d'oli de gira-sol fins a aconseguir una pasta lleugera. Això ajuda a realçar el gust de brasa del porro.
  • Talla els 2 porros en troncs i cou-los al vapor durant 30 minuts.
  • Marca els porros a la brasa o a la paella.

Elaboració de la salsa

  • Talla 1 ou dur i separa’n la clara del rovell.
  • Pica finament 25 g de tàperes i 25 g de cogombrets.
  • Talla 50 g de ceba i 10 g de julivert a la brunesa ben fina.
  • Mescla tots els ingredients juntament amb 50 g de maionesa i 200 g de guacamole.

Acabat i presentació

  • Posa els porros damunt de l'arepa amb una mica de l'oli de fulles cremades i la salsa tàrtara per acabar.

Arepa de formatge farcida de carn desfilada de vaca a la bolonyesa

  • Posa 265 ml d'aigua i sal en un bol, i ves incorporant-hi a poc a poc 200 g de farina de blat de moro fins a obtenir una massa homogènia.
  • Reservar-ho durant 5 minuts.
  • Elabora les arepes i reserva-les a la nevera tapades amb paper film.

Elaboració del sofregit

  • Talla 2 cebes, 2 pastanagues i 2 branques d'api a la brunesa, i fes-ne un sofregit.
  • Incorpora-hi la farigola i el romaní picat.
  • Rega-ho amb 300 ml de vi i deixa-ho reduir ¾ parts.
  • Incorpora-hi 500 g de salsa de tomàquet i deixa-ho coure durant 10 minuts.

Farciment de carn desfilada

  • En una cassola posa la carn desfilada de vaca juntament amb el sofregit fins a aconseguir un farciment homogeni.

Acabat i presentació

  • Marca les arepes en una paella calenta pels dos costats. Posa un tall de formatge gouda al mig i farceix-les de la carn desfilada amb bolonyesa.

Texto 3 Imagen harina maiz

Cresta de pollastre desfilat amb cervesa

  • En un bol posa 265 ml d'aigua, una mica de cúrcuma, colorant i sal.
  • Incorpora-hi a poc a poc 200 g de farina de blat de moro i pasta-ho fins a assolir una textura homogènia. Reserva-ho.

Elaboració del sofregit

  • Sofregeix 3 grans d'all laminats fins que s’enrosseixin.
  • Incorpora-hi 2 cebes tallades a la juliana i enrosseix-les durant 3 minuts.
  • Afegeix-hi 1 pebrot vermell i 1 pebrot verd tallats també a la juliana i sofregeix-ho tot a foc mitjà fins que estigui ben cuit.
  • Ves remenant mentre es cuina.

Elaboració del brou de pollastre amb cervesa

  • Amb 100 ml d'oli d'oliva, tritura 2 grans d'all, un grapadet de comí i unes fulles de coriandre.
  • Sofregeix 1 ceba i 2 pastanagues, i incorpora-hi la mescla anterior.
  • Deixa-ho durant 2 minuts.
  • Incorpora-hi 1 litre de cervesa i deixa que redueixi fins a la meitat.
  • Cobreix-ho amb 2 litres de brou de pollastre i deixa-ho coure tot junt fins a aconseguir un brou ben concentrat. Cola-ho i reserva-ho.

Acabat i presentació

  • En una cassola posa el sofregit i el pollastre desfilat, i ves incorporant-hi el brou de pollastre amb cervesa fins que el farciment estigui ben sucós.
  • Elabora la cresta i fregeix-la.

Texto 4 Imagen harina maiz

Almojábana de formatge manxec

  • Bat 180 g de mantega a punt de pomada.
  • Mescla 2 ous amb 40 g de sucre i 10 g de sal.
  • En un bol posa els ous amb el sucre, la mantega a punt de pomada i 150 ml de nata, i ves incorporant-hi 400 g de farina de blat de moro i 13 g de llevat en pols.
  • Pasta-ho a poc a poc.
  • Per acabar, incorpora-hi 250 g de formatge manxec ratllat i 50 g de llet en pols. Pasta-ho fins que estigui tot integrat i deixa-ho reposar.
  • Fes boles mitjanes i posa-les al forn a 180 ºC durant 15 minuts. Deixa-ho reposar.

Altres recomanacions

T’ensenyem a preparar quatre delicioses receptes amb clares d'ou.