Interior del Rusc, magatzem per a la venda online ubicat a València

Mercadona inicia les obres del seu nou magatzem online a Alacant amb una inversió de 14 milions d'euros

27 de juliol de 2021
  •  Durant la construcció, hi participen 25 proveïdors, que donen feina a 150 persones en la fase d'obres.
  • Aquest magatzem, destinat a gestionar i preparar les comandes online, se sumarà als que la companyia té en marxa a València, Barcelona i Madrid.
  • La previsió és inaugurar aquest centre, anomenat internament Rusc, a mitjans de l’any 2022 amb una plantilla de més de 340 persones. 

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha començat els treballs per a la construcció del seu magatzem exclusiu per a la compra online a Alacant, que se sumarà als que ja té en marxa a València, Barcelona i Madrid. El Rusc, com la companyia denomina internament els magatzems destinats al servei online, estarà ubicat a la carretera d'Ocaña, darrere de Mercalicante, i té prevista una inversió de més de 14 milions d'euros. Durant la fase de construcció, hi participen 25 proveïdors, que donen feina a 150 persones. La nau ocuparà 10.000 m2 sobre una parcel·la de 19.000 m2 de superfície i s'espera que es posi en marxa a mitjans de l’any vinent.

Des d'aquest Rusc, on es gestionaran i prepararan les comandes online, la previsió és oferir el nou servei a la ciutat d'Alacant. En funció de l'evolució del projecte, la companyia preveu expandir el servei a altres municipis de la província. L'equip que treballarà al Rusc d'Alacant estarà compost d’aproximadament 340 persones, entre repartidors i pickers.  

Sostenibilitat i eficiència

La nova compra online persegueix millorar l'experiència de "El Cap" (client) amb l’habilitació del nou web de compra i l’aplicació mòbil. També té associats canvis estructurals importants que permeten optimitzar els processos de preparació i repartiment. En lloc de gestionar les comandes d’una en una des de les botigues, la seva preparació i enviament es traslladen al Rusc, de manera que s'incrementa la productivitat i l’eficiència, i es garanteix un millor servei.

A més, la flota de vehicles de Mercadona Online es compon de vehicles de gas que poden transportar fins a 15 comandes. Aquests vehicles han estat dissenyats exclusivament amb tres zones de temperatura adaptades a cada tipus de producte: productes que requereixen temperatura ambient, productes refrigerats i productes congelats. A més, incorporen un sistema de descàrrega mecanitzat que minimitza la manipulació de la càrrega, amb la reducció consegüent de sobreesforços per a les treballadores i els treballadors, i la disminució del temps de descàrrega. 

Treballadors del Rusc de Getafe (Madrid)Treballadors del Rusc de Getafe (Madrid).

Interior del Rusc, magatzem per a la venda online ubicat a ValènciaInterior del Rusc de València (València).