Ampliació Bloc Logístic de Mercadona a Sant Isidre (Alacant)

Mercadona amplia el Bloc Logístic de Sant Isidre (Alacant) amb una inversió total de 98 milions d'euros

01 de juny de 2021
  • Els treballs es van iniciar el maig del 2018 en una nova parcel·la de 83.000 m2 de superfície.
  • Amb aquesta ampliació, Mercadona referma el compromís d'eliminar els sobreesforços dels treballadors.

Mercadona ha acabat els treballs d’ampliació del Bloc Logístic al municipi alacantí de Sant Isidre amb la construcció d'una nova nau que ocuparà 53.000 m2 sobre una parcel·la de més de 83.000 m2 de superfície, situada entre els carrers d’España i Portugal del polígon industrial La Granadina, davant de l'actual nau de congelat, línia del pa i refrigerats del seu Bloc Logístic. En la construcció han treballat més de 17 empreses locals, la majoria pimes de la província d'Alacant, la qual cosa suposa un impuls a la reactivació econòmica de la zona durant el transcurs de les obres.

La construcció de la nova nau es va iniciar el maig del 2018 i es va abordar en dues fases: una primera que està en marxa des del novembre del 2019, en què s'ubica el magatzem del peix, i una segona fase que acaba d'entrar en funcionament on hi ha els productes peribles, principalment carn, fruita i verdura. En total, la companyia hi ha invertit 98 milions d’euros. L’àrea de frescos disposa d’un sistema automatitzat PPG (Picking Pont Grua), un sistema innovador d'emmagatzematge i preparació de palets de carn, fruita i verdura. Amb aquest sistema s'eliminen la manipulació i els sobreesforços per part dels treballadors a tot el procés, des de la recepció de mercaderies fins a la formació dels palets que s’expedeixen a les botigues. A més, es garanteix la manipulació correcta dels productes, de manera que se n’assegura la qualitat.

Aquesta nova nau se sumarà al conjunt del Bloc Logístic que, des del 2002, opera al polígon industrial La Granadina a Sant Isidre. El Bloc Logístic disposa d'una plantilla de 930 persones, totes amb ocupació estable i de qualitat. Amb motiu de l'ampliació, s'ha contractat 29 persones més per cobrir els llocs de tècnic en instal·lacions, frigoristes i electromecànics, entre altres oficis. A més, per a la posada en marxa de la nova instal·lació s'han invertit unes 80.000 hores de formació amb la plantilla. Des del Bloc Logístic de Sant Isidre, Mercadona proveeix actualment 174 supermercats de les províncies d'Alacant, Albacete i Conca, i tota la Regió de Múrcia.

Mercadona a la província d'Alacant

Als 42 municipis on és present a la província d'Alacant, Mercadona hi té 97 supermercats, que ofereixen ocupació estable i de qualitat a 5.495 persones. L’any passat, va donar feina a 312 persones.

Els 799 milions d'euros en compres a proveïdors alacantins el 2020 són una mostra de l’aposta per la província.

A més, dins del compromís que manté amb la societat de compartir part de tot el que en rep, Mercadona ha reforçat al llarg de l'any passat la seva responsabilitat social a la província per mitjà de diferents iniciatives, amb més de 427 tones d'aliments donats a entitats socials alacantines. És el cas de les donacions que fa als sis menjadors socials de la província, entre ells Alacant Gastronòmica Solidària, als quals dona diàriament productes de primera necessitat, i a entitats com la Fundació Banc d'Aliments d'Alacant, la Creu Roja o Càritas, entre d'altres.

Ampliació Bloc Logístic de Mercadona a Sant Isidre (Alacant)Ampliació del Bloc Logístic de Mercadona a Sant Isidre (Alacant).