Detall del logo de Mercadona en una façana.

Mercadona adquireix més de 200.000 metres quadrats en tres parcel·les de Parc Sagunt

09 de juny de 2017

Aquesta adquisició se suma a la realitzada per la cadena de supermercats al desembre de 2016, quan va adquirir en Parc Sagunt la parcel·la Z-2 de més de 350.000 metres quadrats per construir el seu Principal Magatzem.

  • El Consell d'Administració de Parc Empresarial de Sagunt, S.L. ha acordat adjudicar les parcel·les I-3-1, I-4 i I-3-2, situades en l'avinguda Sequia de la Torre i en l'avinguda Sequia de L’Arrif respectivament, del parc empresarial Parc Sagunt a Mercadona.
  • Les parcel·les adquirides, totes elles adjacents entre si, ocupen aproximadament 53.500m², 106.000m² i 52.500m² cadascuna. En total, la companyia adquireix més de 200.000m² en Parc Sagunt.
  • a. En total, la compañía adquiere más de 200.000m² en Parc Sagunt.

Mercadona, empresa de supermercats de capital 100% espanyol i familiar, ha adquirit tres noves parcel·les al parc empresarial de la localitat valenciana de Sagunt. El Consell d'Administració de Parc de Sagunt, participada al 50% per l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial i per SEPI Desarrollo Empresarial, ha aprovat l'adjudicació d'aquestes parcel·les a Mercadona.

Aquestes tres noves parcel·les, la I-3-2 d'aproximadament 52.500 metres quadrats i situada en l'avinguda Sequia de L’Arrif, la I-3-1 d'aproximadament 53.500 metres quadrats i la I-4 d'aproximadament 106.000 metres quadrats, ambdues en l'avinguda Sequia de la Torre, es destinaran a futures necessitats que puguin sorgir de serveis auxiliars en el Principal Magatzem a construir en la parcel·la de més de 350.000 metres quadrats que va adquirir al desembre de 2016.

La companyia adquireix per 17 milions d'euros aquestes tres noves parcel·les, que sumats als 24 milions d'euros que va invertir en 2016 per adquirir la parcel·la Z-2, suposa una inversió total de 41 milions d'euros a la zona. Oriol Montanyà, Director General de Logística de Mercadona, ha assenyalat que aquestes parcel·les “serviran per complementar amb magatzems de serveis, agrupatge i envasos les futures necessitats que puguin sorgir en el Magatzem Principal que la companyia té previst construir".

Xarxa logística eficient de Mercadona

Des de fa gairebé una dècada la xarxa logística de la companyia, formada actualment per 14 blocs logístics -tres d'ells en projecte i construcció- i 3 magatzems satèl·lits, es caracteritza per la seva aposta per la innovació i desenvolupament de magatzems totalment automatitzats. Aquests magatzems intel·ligents, que permeten eliminar qualsevol manipulació i sobreesforç dels treballadors i treballadores, contribueixen a prevenir i reduir el risc d'accidents laborals i, a més, incrementa la productivitat i eficiència.