Nou model de supermercat eficient de Mercadona.

València - Mercadona inaugura el seu nou Model de Botiga Eficient a Alzira i Museros

26 de maig de 2017
  • Aquest nou model de supermercat, completament connectat tecnològicament, presenta un disseny i unes seccions totalment renovades que milloren l'experiència total de compra dels clients, amb un estalvi energètic de fins a un 40% respecte a una botiga tradicional.
  • La reforma de la botiga del municipi d'Alzira, situada al carrer Verge de la Murta, ha comportat una inversió de 1,8 milions d'euros i han participat 40 proveïdors que han donat ocupació a més de 150 persones durant la fase de reforma.
  • Per altra banda, la reforma de la botiga del municipi de Museros ha suposat una inversió de més d'1,7 milions d'euros amb la participació d'altres 40 proveïdors, que han donat ocupació també a més de 150 persones durant la fase de reforma.
  • A més de garantir la plantilla anterior en tots dos centres, Mercadona ha generat 3 nous llocs de treball addicionals, estables i de qualitat, a la botiga de Museros. 

Mercadona reobre dos nous supermercats amb el Nou Model de Botiga Eficient, un situat al municipi d'Alzira, concretament al carrer Verge de la Murta, i l'altre a la localitat de Museros, entre la Carretera Barcelona i el carrer Mestre Serrano. La reforma del primer d'aquests ha suposat una inversió de 1,8 milions d'euros, i la reforma del segon, de més d'1,7 milions d'euros. En tots dos casos, s'ha col·laborat amb 40 proveïdors per a cadascun dels centres, un total de 80 proveïdors, els qui en el seu conjunt han donat ocupació a més de 300 persones durant la fase de la reforma. Aquest nou model de supermercat presenta un nou disseny que millora la distribució, la decoració i la disposició de totes les seccions amb l'objectiu de millorar i optimitzar l'experiència de compra dels seus "Caps", com la companyia denomina internament als seus clients. 

Entrada del supermercat de Museros, reformat amb el Nou Model de Botiga Eficient de Mercadona.Entrada del supermercat de Museros, reformat amb el Nou Model de Botiga Eficient de Mercadona.

Les noves botigues eficients d'Alzira i Museros compten amb una superfície aproximada de sala de vendes de 1.800 i 1.600 metres quadrats respectivament, i disposen d'un disseny totalment renovat respecte a l'anterior model de botiga amb nous colors i materials, tant en la façana exterior d'accés al supermercat com en la distribució de les diferents seccions. Aquest nou model de botiga aposta per amplis espais diàfans que faciliten l'entrada de llum natural i colors càlids en la delimitació dels diferents ambients.

Novetats en totes les seccions

A més, presenten novetats en totes les seccions i d'elles es beneficien tant els “Caps” (clients), com els treballadors, els proveïdors i la societat. Per exemple, disposen d'una nova entrada amb doble envidriat que evita corrents d'aire, lineals específics de llet fresca i sucs refrigerats, un nou punt d'acabat per a la carn, una gòndola central en la perfumeria per a la cosmètica especialitzada i una nova exposició en la peixateria per als productes de petxina i sushi, entre altres novetats.

Aquest nou Model de Botiga Eficient de Mercadona també busca oferir un millor servei per facilitar l'acte de compra dels clients mitjançant l'ampliació dels passadissos de fruita i verdura, un nou model de cistella de la compra i dos models de carros, molt més ergonòmics i lleugers.

Addicionalment, amb l'objectiu de facilitar les tasques diàries dels treballadors, aquest nou model de supermercat inclou múltiples mesures per millorar l'ergonomia i eliminar sobreesforços. Per al disseny del nou moble de caixa, Mercadona ha comptat amb la col·laboració de l'Institut de Biomecànica de València. A més, disposa de zones comunes perquè els empleats gaudeixin d'una major comoditat en els seus moments de descans, així com una zona menjador més equipada i unes taquilles personals més àmplies i còmodes.

Estalvi energètic i gestió totalment informatitzada: botiga ecoeficient

A nivell mediambiental, s'han pres mesures que permeten reduir fins a un 40% el consum energètic respecte al model de botiga convencional, a causa de la millora de l'aïllament tèrmic i acústic, optimitzant els materials i el grossor de parets i sostres i amb nous baguls de congelat més eficients energèticament i respectuosos amb el medi ambient. A més, compta amb un sistema d'il·luminació LED automatitzat que es regula segons zones i moments del dia, per a una gestió energètica molt més eficient.

Igualment, aquest Nou Model de Botiga de Mercadona, completament connectada tecnològicament, integra una sèrie de dispositius electrònics i eines col·laboratives per als treballadors, amb els quals poder compartir informació des de qualsevol secció de la botiga; el que facilita l'autogestió de cada supermercat i agilita els processos de tota la cadena. Entre els nous dispositius, es troben, entre uns altres, la línia de caixes, les balances o l'ús de tabletes electròniques que substitueixen al paper per realitzar gestions administratives. Tot això permet optimitzar els processos i conèixer la gestió de la botiga en temps real, la qual cosa facilita la presa de decisions i contribueix a una major agilitat, especialment, en la gestió dels productes frescs.

L'horari d'obertura d'aquestes botigues és de dilluns a dissabte, de 9:00 a 21:30 hores, i disposa d'un aparcament de 55 places, en el cas d'Alzira, i de 111, en el de Museros, amb l'objectiu de  facilitar l'acte de compra a tots els clients que es desplacin en vehicle privat. A més, Mercadona ha habilitat el seu servei a domicili i la compra online.

Amb aquesta nova obertura, els clients de Mercadona es beneficiaran de la seva coneguda política comercial S.P.B. (Sempre Preus Baixos), que la companyia utilitza de forma exclusiva i que consisteix a garantir el menor preu unitari dels productes, amb la millor qualitat, de forma permanent. Gràcies a això, Mercadona pot oferir als seus clients un assortiment eficaç, amb independència de qui fabriqui el producte, amb la màxima qualitat i al mínim preu possible.

Mercadona té previst per a l'exercici 2017 invertir 180 milions d'euros a reformar i renovar amb aquest Nou Model de Botiga Eficient 126 botigues repartides per tota Espanya, així com invertir 5 milions d'euros en R+D+i en noves millores informàtiques. 

Ubicació del nou supermercat eficient de Mercadona a Alzira (València):

Ubicació del nou supermercat eficient de Mercadona a Museros (València):

 

Imatge de capçalera: Façana del Nou Model de Botiga Eficient del supermercat ubicat a Alzira (València).​